Home > Alimentatie si Nutritie > Alimente de care trebuie să te ferești în funcție de grupa de sânge
Alimente de care trebuie să te ferești în funcție de grupa de sânge

Alimente de care trebuie să te ferești în funcție de grupa de sânge

După cum știm, tratarea afecțiunilor și stilul de viață sănătos începe de la adoptarea unei diete alimentare sănătoase, potrivite activităților noastre. În alegerea alimentelor, trebuie să ținem cont și de un factor foarte important reprezentat de grupa sanguină pe care o avem.

Modul în care corpul nostru  metabolizează hrana ingerată este dictat de către grupa noastră  sanguină. Și da, ati înșeles corect. Grupa sanguină are un rol destul de important atunci când vine vorba de alimentație și metabolism.

De ce trebuie să ținem cont de grupa sanguină atunci când vine vorba de alimentele pe care le consumăm? Acest răspuns ne este dat de către specialiști care susțin faptul  că alimentele conțin niște proteine denumite lectine, ce atunci când vin în contact cu sângele nostrum, acestea produc aglutinarea acestuia și provoacă o sumedenie de modificări la acest nivel. La rândul său, sângele prezintă anumite antigene ce atunci când vin în contact cu lectinele incompatibile, duc la aglutinarea celulelor și chiar la instalarea unor afectiuni.

Urmând o alimentație corepunzătoare grupei noastre de sânge, hrana va fi digerată mai bine și mai ușor iar nutrienții vor fi absorbiți mult mai rapid.

Alimentația nepotrivită grupei de sânge poate duce la diverse afecțiuni, o stare continua de oboselă și kilograme în plus,  iar pentru a ne meține sănătatea trebuie să consumăm alimente benefice pentru grupa noastră de sânge astfel creând un  echilibru în corpul nostru. În cazul unui dezechilibru, strictețea regimului este direct proportională cu simptomele asociate alimentației nepotrivite.

Simptomele asociate cu alimetația neotrivită sunt reprezentate de tulburările gastrointestinale și intoleranțe alimentare.

grupe de sange

Persoanele cu grupa sanguină 0

Aceste persone trebuie să evite pe cât posibil carbohidrați, lintea, fasolea, porumbul, varza, lactatele, alcoolul, cofeina și  produsele care conțin grâu. Persoanele care posedă acestă grupă sanguină trebuie să aibă o alimentație bazată pe carne.

Persoanele cu grupa sanguină A

Aceste persoane trebuie să reducă consumul de carne și lactate sau chiar să renuțe la acestea. Alimentația acestor persoane trebuie să fie bazată pe mai multe fructe, legume și cereale.

Personele cu grupa sanguină B

Cele mai multe restricții alimentare sunt întâlnite la această grupă sanguină. Din alimentaței trebuie să fie excluse următoarele alimente considerate toxice pentru această grupă: hrișca, lintea, carnea de pui pentru că sângele produce o reacție alergică atunci când vine în contact cu lectinele din acesta, semințele de susan, roșiile, porumbul, alunele și grâul. Alimentele recomandate sunt: lactatele, carnea roșie, fructele de mare și peștele.

Persoanele cu grupa sanguină AB

Grupa sanguină AB este rezultatul asocierii dintre grupa sanguină A și grupa sanguină B. Această asociere dintre cele două grupe a determinat o toleranță alimentară crescută, aceste persoane putând consuma atât carne cât și leguminoase.

Totuși există un inconvenient atunci cand vine vorba de curele de slabire. Persoanele care vor să slăbească trebuie să evite carnea deoarece sucul gastric nu este secretat într-o cantitate suficientă pentru o putea metaboliza, acesta fiind depozitată sub formă de grăsime.

Alimentele considerate toxice sunt reprezentate de: carnea procesată sau afumată și alcool.

loading...