Home » Ce apa plata este bine sa bei: cele mai bune ape plate

Ce apa plata este bine sa bei: cele mai bune ape plate

scris de: Elena
Ce apa plata este bine sa bei

Afla ce apa plata este bine sa bei, deoarece nu conteaza doar cantitatea, ci si calitatea acesteia. Corpul contine apa intr-un procent de aproximativ 75%, de aceea, pentru a functiona corect si a fi sanatos, este necesar sa bem intre opt si zece pahare de apa pe zi. Insa, apa plata trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a fi considerata de calitate.

Ca sa descoperi cea mai buna apa plata, trebuie sa stii ca unul dintre criteriile principale in desemnarea calitatii este felul in care este ambalata: apa minerala plata la sticla fumurie este considerata a fi cea mai indicata, deoarece proprietatile i se conserva mult mai bine. Daca preferi sticlele cu apa plata la PET, trebuie sa stii ca nu trebuie expuse la razele soarelui si nici la caldura.

Cea mai buna apa plata

• Apa plata care contine un numar cat mai scazut de nitrati este cea mai buna de baut. Nitratii sunt niste substante toxice, care sufera transformari pana cand devin cancerigene si predispun si la diferite afectiuni (printre care tulburari respiratorii, methemoglobinemie – care este daunatoare mai ales copiilor); pentru ca organismul sa nu fie afectat, concentratia lor trebuie sa fie mai mica de 0.5 mg/litru, pentru toate categoriile de varste. Studiile arata ca Aqua Carpatica si Devin se numara printre apele plate care contin cel mai scazut numar de nitrati, de aceea sunt considerate printre cele mai sanatoase si bune de consumat in orice cantitate.

apa plata

• Un alt criteriu care stabilieste calitatea apei este si numarul de reziduuri existent/litru. Apele plate care au reziduuri sub 500 mg/litru pot fi consumate fara probleme, in cantitate nelimitata, deoarece au un grad de puritate ridicat: Hera, Evian, Vittel si Stanceni sunt exemplele cele mai concludente.

• Anumite ape plate se pot consuma doar limitat, deoarece au grade diferite de saruri minerale, calciu, sodiu, potasiu, cloruri si magneziu, care pot face bine organismului in anumite situatii, pe cand daca se depaseste limita admisa pentru consum, pot dauna, caci mineralizarea excesiva poate inrautati unele boli sau afectiuni.

Iata ce apa plata este bine sa bei daca suferi de urmatoarele afectiuni:
– In litiaze biliare si afectiuni hepato-biliare se recomanda apa plata Carpatina, deoarece are in componenta un grad ridicat de sulfat de calciu si magneziu; tot pentru acele afectiuni poti bea si apa plata Biborteni, cu diferenta ca aceasta din urma se poate consuma doar ocazional (nu zi de zi) si este interzisa in regimurile fara sare, pentru ca pe langa concentratia mare de calciu, magneziu si fluor, contine si sodiu.

– Pentru regimurile fara sare, in tratamentele edemelor, ca apa pentru biberon, pentru facilitarea diurezei si in remedierea litiazei oxalice si fosfocalcice, cea mai indicata este apa plata Dorna, deoarece este oligometalica, bogata in calciu si magneziu.

–  Pentru hiperazotemie, celulita si negi: apa plata Poiana Negri, care este putin mineralizata insa are un continut important de calciu.

– Apa plata Borsec contine o cantitate mare de sulfat de calciu si magneziu, este puternic mineralizata, de aceea se recomanda sa nu fie consumata prea des, ci doar ocazional. La polul opus se afla apa plata Izvorul Minunilor, care este slab mineralizata. Apa plata Bucovina nu este indicata in cazul regimurilor fara sare, pentru ca are un continut ridicat de sodiu, flour, calciu si este bicarbonata sodica.

Sfaturi pentru alegerea celei mai bune ape plate

Iata niste sfaturi cu privire la ce apa plata este bine sa bei: prin fierbere, concentratia de saruri, nitrati, fier, minerale va creste in cazul apei plate imbuteliate, de aceea nu se recomanda sa o bei fiarta. In urma fierberii se distrug doar microorganismele, care in mod normal nu ar trebui sa existe in apa pe care o cumperi, pe cand restul componentelor raman si isi sporesc gradul de concentratie. Poti fierbe apa de la robinet daca nu este dura, iar daca este, iti recomandam sa utilizezi un filtru…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept