Home > Alimentatie si Nutritie > Ce tip de sare este bine sa folosim?
Ce tip de sare este bine sa folosim?

Ce tip de sare este bine sa folosim?

Sarea este cel mai important condiment, primul existent vreodata cand ne gandim la bucatarie, dar si la o buna functionare a organismului.

Ce tip de sare este bine sa folosim

Aceasta, prin aportul sau, aduce si beneficii, dar si poate strica daca nu este consumata cu moderatie, dar mai ales cand calitatea acesteia lasa de dorit. Un nivel ridicat de sare duce la tensiune arteriala crescuta peste medie, infarct, afectiuni ale rinichilor, precum si atacuri cerebrale.

Sarea mai este renumita si pentru stricaciunile pe care le aduce persoanelor hipertensive, nou-nascutilor, persoanelor in varsta sau celor supraponderale. Limita maxima admisa de consum este de doua grame pe zi. Orice crestere a acestei valori duce la dezvoltarea unor afectiuni noi pentru cei sanatosi sau alterarea starii existente pentru cei suferinzi.

Cu toate acestea, medicii specialisti au afirmat ca nu se recomanda sa evitam consumul de sare sau sa-l eliminam cu totul, deoarece prin adoptarea acestei masuri radicale, nu facem altceva decat sa ne supunem organismul la un stres in plus, obligandu-l sa-si ia aportul necesar din alte parti sau vom fi nevoiti si impinsi sa consumam alte sortimente de sare, care sunt considerate a fi „mai putin nocive” si pe care se presupune ca le putem consuma in cantitati mai mari.

sare

Tipuri de sare

Tinand cont de gusturile si preferintele fiecaruia dintre noi, ar trebui sa adaugam si sarea pe lista elementelor de consumat intr-o zi. Medicii specialisti recomanda acea sare care este scoasa direct din zacaminte, deoarece este cea mai boganta in substante minerale, mai ales daca nu este purificata mai mult si lucrata.

In opinia lor, tipul de sare ce ar trebui folosit este acela care se gaseste pe piata in stare bruta, grunjoasa si mai ales nerafinata, deoarece aceasta are in continut clorura de sodiu si alte peste 80 de elemente minerale care aduc gustului si beneficii vindecatoare.

Aducand in discutie sarea iodata, pe care multi o aleg in favoarea celei de mai sus, nu este buna pentru consum, deoarece numeroase studii au aratat ca un consum repetat al acestui element duce la unele afectiuni ce favorizeaza supradezvoltarea glandei tiroide.

De asemenea, nici sarea fina si extrafina nu se recomanda, din cauza modului in care este obtinuta; procesul nu face altceva decat sa saraceasca sarea de mineralele detinute si mareste considerabil, pe cale artificiala, concentratia de clorura de sodiu, de care in mod evident, organismul nu are nici cea mai mica nevoie.

Tratamente pe baza de sare

Poate nici nu v-ati gandit ca sarea v-ar putea fi un adevarat prieten si un real ajutor cand vine vorba de anumite afectiuni si nereguli la nivelul organismului. Ei bine, in cazul in care va loviti de o indigestie, constipatie, subponderalitate, se recomanda sa consumati sare gema sau marina, ce are un gust mai mult decat intens in comparatie cu cea simpla.

Pentru tuse persistenta, uscata, de regula trebuie mentinute pe limba cateva mici granule de sare gema, iar efectele vor fi imediat observate…

Osteoporoza si crampele musculare sunt ameliorate cu ajutorul alimentelor ce sunt sarate cu cea gema, bineinteles neiodata, deoarece este un produs bogat din punct de vedere al oligoelementelor care sunt de baza in procesul de asimilare al calciului.

loading...