Home > Alimentatie si Nutritie > Importanța bicarbonatului pentru sănătate și frumusețe
Importanța bicarbonatului pentru sănătate și frumusețe

Importanța bicarbonatului pentru sănătate și frumusețe

Dacă credeai că bicarbonatul poate să îți fie un ajutor doar în bucătărie te-ai înșelat. Acesta deține nenumărate beneficii estetice și oferă chiar și sprijin stării tale de sănătate.

Multe dintre noi căutăm cele mai renumite saloane pentru diverse tratamente cosmetice, însă pentru a avea parte de ele trebuie să dispunem de sume considerabile de bani și să ne alocăm timp pentru a avea parte de ele. Dacă dorești să ai parte de un tratament ieftin și pe care să ți-l poți face singură, fără ajutorul specialiștilor în domeniu, bicarbonatul este soluția ideală.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute tratamente în care bicarbonatul joacă rolul principal:

1. Bicarbonatul curăță tenului și este un bun tratament antiacneic

Demachiantele obișnuite nu reușesc să elimine impuritățile în totalitate, lucru care poate duce la apariția acneei. Bicarbonatul în schimb reușește să pătrundă chiar și în acele locuri care îi sunt „inaccesibile” demachiantului, lăsând pielea moale și vizibil mai curată iar astfel sunt reduse și posibilitățile de apariție ale coșurilor.

Ca metodă de aplicare, acesta se poate amesteca cu puțină apă, sau cu un gel de curățare al tenului, după care se spală fața și se clătește cu apă. Dacă dorești să insiști asupra eliminării coșurilor inestetice, se procedează la fel ca în primul caz, doar că se lasă să acționeze între 5 și 10 minute, până amestecul rămâne uscat pe piele, după care se clătește cu apă călduță.

bicarbonat

2. Luptă împotriva mătreții și al părului gras și oferă volum

Nimic mai simplu și mai practic. Pentru a te scăpa de aceste două probleme, tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci puțin bicarbonat cu șamponul pe care obișnuiești să îl folosești și îl aplici la fel cum o faci de obicei. Poți totuși să aplici bicarbonatul și în momentul clătirii părului, fără a-l mai combina cu șamponul ci doar amestecându-l cu o cană de apă și aplicându-l ulterior pe păr.

Dacă te confrunți mereu cu un păr moale și lipsit de volum, poți prepara o soluție amestecând puțină apă cu bicarbonat iar apoi o aplici la rădăcinile firelor de păr după care îl usuci puțin cu un uscător de păr.

3. Exfoliază pielea și elimină pielea moartă

În această privință bicarbonatul acționează în două direcții. Pentru a te scăpa de pielea moartă din zona călcâielor, și nu numai, amestecă 2-3 linguri de bicarbonat în puțină apă călduță, după care stai aproximativ 10 minute cu picioarele în ea. La final poți curăța cu mai multă ușurință pielea cu ajutorul unei pietre ponce iar pielea va avea un aspect mult mai estetic.

Poți să îl aplici chiar și în cadă atunci când faci baie iar astfel pielea moartă va fi eliminată cu ușurință.

4. Tratament pentru unghii

Aplică bicarbonatul pe o periuță mai mică, sau chiar o periuță de dinți și freacă unghiile, atât cele de la mâini cât și cele de la picioare și cuticulele. Acestea vor fi curățate în profunzime iar astfel o să poți aplica oja de unghii mult mai ușor.

5. Vindecă iritațiile, arsurile și erupțiile aflate la nivelul pielii

Amestecând bicarbonatul cu o cantitate mică de apă rece îl poți aplica asupra zonei iritate sau arse a pielii cu ajutorul unei dischete demachiante prin tamponare și lasă-l să acționeze aproximativ 10 minute după care clătește cu apă rece. Opțional poți adăuga și salvie.

În cazul erupțiilor este recomandat să adaugi bicarbonatul în cadă atunci când faci baie și lași pielea să se usuce de la sine, fără a te folosi de prosop.

Iată cum bicarbonatul este soluția ieftină și practică pe care poți să o ai mereu la îndemână!

loading...