Home > Alimentatie si Nutritie (page 10)

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Cat de bine este sa mancam lactate?

Cat de bine este sa mancam lactate

„Cat de bine este sa mancam lactate?” este o intrebare pe care, cu siguranta, ai inceput sa o auzi din ce in ce mai des. Ce-i drept, exista pareri atat pro, cat si contra. De aceea, ti-am pregatit cateva randuri care sa te lamureasca in aceasta privinta. Descopera cat de bine este sa mancam lactate, cum ne ajuta consumul acestora, ... Read More »

Fructele goji sunt considerate cei mai puternici antioxidanti

Fructele goji

Ce sunt fructele goji? Fructele goji sunt fructe uscate, de dimensiunea și forma unei stafide, sunt de culoare roșu aprins, iar gustul se centrează undeva între afine și cireșe. Acestea cresc în arbuști care pot ajunge la o înălțime de 4.5 metri și cresc în văile Himalayei, Tibetului și Mongoliei. Locuitorii Himalayei spun că fructele goji fac îi transformă pe ... Read More »

Usturoiul, cel mai bun antibiotic natural

Usturoiul

Usturoiul, utilizat ca aliment şi condiment, este o plantă folosită din cele mai vechi timpuri. Benefic pentru ameliorarea sau tratarea bolilor sistemului cardiovascular, gastrointestinal sau respirator, luptă eficient împotriva viermilor şi microbilor. Astfel, usturoiul mai este denumit antibiotic natural. Calitatea de “antibiotic” a usturoiului vine de la cei peste 100 de compusi ai sulfului pe care îi conţine. Zdrobit, măcinat sau ... Read More »

Proteinele – cele mai bune prietene ale unei alimentații sănătoase

proteine bune

Cu siguranță de fiecare dată când căutați informații despre un stil alimentar corect și sănătos, aflați că proteinele, pe lângă alte „ingrediente”, proteinele joacă un rol foarte important și toată lumea spune despre acestea că sunt bune pentru organismul tău. Nu trebuie să exagerăm și să consumăm numai proteine, este imposibil acest lucru, însă ar fi bine să încercăm să ... Read More »

Carbohidrații buni și fibrele – parte a unei alimentații sănătoase

carbohidrati si fibre

Carbohidrații buni și fibrele sunt „acel ceva” pe care nu ne permitem să-l excludem din alimentația noastră dacă vrem să avem un stil alimentar sănătos și corespunzător. Pe lângă alte elemente, cum sunt proteinele și grăsimile sănătoase, carbohidrații și fibrele joacă un rol foarte important în ceea ce privește un stil alimentar corect. Dacă nu cunoști motivul pentru care acestea ... Read More »

Fructul kaki – proprietăţi si beneficii

Fruct kaki

Fructul kaki, denumit şi „piersica japoneză” sau „fructul zeilor”, este un fruct exotic, cu un gust inconfundabil şi proprietăţi miraculoase ce îmbunătăţesc calitatea vieţii. Proprietăţile „piersicii japoneze” trebuie cunoscute de fiecare, deoarece acest fruct poate fi folosit ca înlocuitor al dulciurilor, dar este şi un sprijin al frumuseţii prin accelerarea creşterii părului şi a unghiilor. Fructul zeilor este importat din ... Read More »

Alimente bogate in acid folic

Alimente bogate in acid folic

Alimentele bogate in acid folic sunt consumate de majoritatea dintre noi, insa noi nu stim exact ce contin acele alimente. Acidul folic este eficient pentru organismul nostru, deoarece produce globule rosii, contine vitamina B9, previne anumite deformari si este obligatoriu sa fie consumat de catre femeile insarcinate. Spre fericirea noastra exista o multime de alimente care contin acid folic, iar ... Read More »

Spirulina – beneficii terapeutice

Spirulina

Ce este spirulina? Spirulina este o algă unicelulară care are forma unei spirale (de aici provine și numele), de culoare verde-albăstruie. Nuanța verzuie se datorează prezenței clorofilei, iar nuanța de albastru se datorează ficocianinei. Milioane de oameni utilizează spirulina ca pe un supliment alimentar, fiind recomandat de Organizația Națiunilor Unite (ONU) și de Organizația Mondială a Sănătății. ONU recomandă spirulina ... Read More »

Alimente cu indice glicemic scazut

Alimente cu indice glicemic scazut

Studiile au demonstrat ca alimentele cu un continut ridicat de carbodidrati au un impact important asupra glicemiei din sange. Astfel, s-a creat o scala pentru a masura impactul acestora asupra nivelului de zahar din sange, masurare denumita indice glicemic. Numaratoarea scalei porneste de la 0 si ajunge la 100 (glucoza). In functie de Indicele glicemic (IG), alimentele se clasifica in: ... Read More »

Pătrunjelul distruge 80% din celulele canceroase

Pătrunjelul distruge 80% din celulele canceroase

Flavonoida numită apigenină întâlnită în pătrunjel distruge mare parte din celulele canceroase din corpul uman. Din greutatea totală, aproximativ 4,5% este reprezentată de apigenină. O dietă bogată în flavonoide reduce riscul apariţiei diferitelor tipuri de cancer precum cel de sân, de piele, prostată etc. Apigenina nu permite supravieţuirea celulelor canceroase, oprind răspândirea lor în alte organe. Apigenina are proprietăţi: Antialergice; Anticanceroase; ... Read More »