Home > Alimentatie si Nutritie (page 2)

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Vinetele – proprietati si beneficii

Vinetele

Vinetele sunt legumele care contin cea mai multa apa dintre toate cate exista, aproximativ 93-94%, dupa cum afirma studiile, dar, pe langa acest element important, mai regasim si potasiul – un mineral care nu va face altceva decat sa va ajute la stimularea activitatii corecte si sanatoase a inimii, magneziu- care este cunoscut si renumit pentru rolul sau benefic avut asupra ... Read More »

Proteinele – cele mai bune prietene ale unei alimentații sănătoase

proteine bune

Cu siguranță de fiecare dată când căutați informații despre un stil alimentar corect și sănătos, aflați că proteinele, pe lângă alte „ingrediente”, proteinele joacă un rol foarte important și toată lumea spune despre acestea că sunt bune pentru organismul tău. Nu trebuie să exagerăm și să consumăm numai proteine, este imposibil acest lucru, însă ar fi bine să încercăm să ... Read More »

Cele mai importante alimente fara gluten

alimente fara gluten

Alimentele fara gluten sunt o optiune pentru cei cu intoleranta la gluten sau care isi doresc sa adopte o dieta noua in viata lor. Glutenul este proteina pe care o intalnim in grau, orz, secara, in produse de panificatie, bere, mezeluri chiar si in sosul de soia. Noi iti vom prezenta o lista a alimentelor fara gluten. Lapte de cocos ... Read More »

Cat de bine este sa gatim alimentele?

Cat de bine este sa gatim alimentele

Cand caldura este folosita pentru a gati alimentele, poate omori sau dezactiva numeroase organisme nocive, cum sunt bacteriile si virusii, dar si unii paraziti. Otravirea prin alimentele negatite, dar si alte afectiuni, poate fi cauzata de bacterii patogene, Escherichia coli sau salmonela, neuro-virusi etc. De asemenea, parazitii pot fi introdusi in organism si prin intermediul salatelor, prin carnea cruda (in ... Read More »

Cum să scapi de mâncatul pe fond nervos

Cum să scapi de mâncatul pe fond nervos

Mâncatul pe fond nervos este determinat de o cădere nervoasă în cele mai multe cazuri. Această stare poate surveni în urma unei perioade stresante, iar cel în cauză nu îşi poate folosi capacităţile la nivel maxim. Un fond nervos afectat poate conduce la stare de depresie, de anxietate şi, la fel de grav, la o alimentaţie haotică (mâncat prea mult ... Read More »

Usturoiul, cel mai bun antibiotic natural

Usturoiul

Usturoiul, utilizat ca aliment şi condiment, este o plantă folosită din cele mai vechi timpuri. Benefic pentru ameliorarea sau tratarea bolilor sistemului cardiovascular, gastrointestinal sau respirator, luptă eficient împotriva viermilor şi microbilor. Astfel, usturoiul mai este denumit antibiotic natural. Calitatea de “antibiotic” a usturoiului vine de la cei peste 100 de compusi ai sulfului pe care îi conţine. Zdrobit, măcinat sau ... Read More »

Fructul kaki – proprietăţi si beneficii

Fruct kaki

Fructul kaki, denumit şi „piersica japoneză” sau „fructul zeilor”, este un fruct exotic, cu un gust inconfundabil şi proprietăţi miraculoase ce îmbunătăţesc calitatea vieţii. Proprietăţile „piersicii japoneze” trebuie cunoscute de fiecare, deoarece acest fruct poate fi folosit ca înlocuitor al dulciurilor, dar este şi un sprijin al frumuseţii prin accelerarea creşterii părului şi a unghiilor. Fructul zeilor este importat din ... Read More »

Fructele goji sunt considerate cei mai puternici antioxidanti

Fructele goji

Ce sunt fructele goji? Fructele goji sunt fructe uscate, de dimensiunea și forma unei stafide, sunt de culoare roșu aprins, iar gustul se centrează undeva între afine și cireșe. Acestea cresc în arbuști care pot ajunge la o înălțime de 4.5 metri și cresc în văile Himalayei, Tibetului și Mongoliei. Locuitorii Himalayei spun că fructele goji fac îi transformă pe ... Read More »

Sfaturi pentru un mic dejun sanatos pentru dieta

Sfaturi pentru un mic dejun sanatos pentru dieta

Masa principala a zilei Indiferent daca esti sau nu la dieta, micul dejun ramane cea mai importanta masa a zilei. Nu trebuie sa ne limitam din a manca in aceasta parte a zilei. Fiind cea mai importanta masa, trebuie sa strangem o cantitate mare de calorii pentru a ne spori puterea de munca. Nu trebuie sa neglijam niciun aliment, deoarece ... Read More »

Spirulina – beneficii terapeutice

Spirulina

Ce este spirulina? Spirulina este o algă unicelulară care are forma unei spirale (de aici provine și numele), de culoare verde-albăstruie. Nuanța verzuie se datorează prezenței clorofilei, iar nuanța de albastru se datorează ficocianinei. Milioane de oameni utilizează spirulina ca pe un supliment alimentar, fiind recomandat de Organizația Națiunilor Unite (ONU) și de Organizația Mondială a Sănătății. ONU recomandă spirulina ... Read More »