Home > Alimentatie si Nutritie (page 2)

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Cum sa combini alimentele corect si sanatos

Cum sa combini alimentele corect si sanatos

Modul in care combinam alimentele este foarte important pentru sanatate. Combinatiile gresite de alimente pot duce la crize biliare, digestie lenta si gastrita. Ingredientele combinate gresit pot prelungi digestia si la zile intregi. Astfel, apar balonarile si disconfortul; alimentele care stau nedigerate foarte mult timp elimina toxine care pot dauna foarte mult organismului. Combinarea corecta a alimentelor te ajuta si ... Read More »

Alimente bogate in potasiu

Alimente bogate in potasiu

Alimentele bogate in potasiu sunt esentiale pentru buna functionare a organismului nostru. Potasiul este benefic pentru buna activitatea a muschiului cardiac, elimina sodiul din organism, precum si toxinele. Lipsa potasiului poate duce la probleme digestive, oboseala, hipoglicemie si un ritm cardiac neregulat. Dusmanii potasiului sunt alcoolul, zaharul, cafeaua, stresul, fumatul, deoarece scad concentratia de potasiu din organism. Avem noroc ca ... Read More »

Top 10 beneficii ale consumului de migdale

beneficii ale consumului de migdale

Migdalele, seminţele fructelor migdalului, pot fi găsite pe tot parcursul anului, spre bucuria noastră. Pe lângă faptul că migdalele au o aromă deosebită şi un gust foarte bun, ele sunt şi foarte sănătoase pentru corpul nostru. Iată un top 10 al beneficiilor consumului de migdale: 10. Vitamina E, care se găseşte în migdale, înlocuieşte cu succes grăsimile rele din organism. Astfel, ... Read More »

Ciupercile luptă împotriva cancerului și reînnoiesc celulele

Ciupercile luptă împotriva cancerului și reînnoiesc celulele

Ciupercile pot fi folosite cu eficiență și pentru a preveni apariția celulelor canceroase în corp. De asemenea, ciupercile au și un rol regenerator, ajutând la refacerea celulelor deja afectate. Încă din antichitate, culturile orientale au intuit proprietățile benefice ale acestor legume, utilizându-le nu numai în alimentație, dar și în medicina tradițională. Studii relativ recent efectuate au adus ciupercile în atenția ... Read More »

Top 10 beneficii ale consumului de ardei iute

ardei iute rosu

Cunoscut și sub denumirile de chili, piper iute, chuper roșu, paprika, ciușcă sau țușcă, ardeiul iute a fost o componentă importantă în alimentația oamenilor încă din anii 7500 î.Hr. În Europa, ardeiul iute a ajuns după descoperirea Americii de către Columb, în anul 1492. Datorită aromei sale puternice, ardeiul iute este foarte apreciat în gastronomie. Se pare însă că acesta ... Read More »

Top 5 surse de fier care lupta impotriva anemiei

surse de fier

Fierul este unul dintre mineralele fundamentale pentru buna funcționare a organismului uman. Prin urmare, deficitul de fier atrage după sine o serie de consecințe care afectează semnificativ sănătatea. În caz contrar, consumul de alimente bogate în fier poate constitui o sursă imbatabilă contra anemiei. Fierul asimilat corespunzător în corp favorizează respirația prin transportul oxigenului la nivelul țesuturilor și determină sângele ... Read More »

Top 5 antibiotice naturale care te protejează de cancer

condimente si antioxidanti

Există o serie de metode de a te proteja de diferite afecțiuni sau chiar de a le trata pe unele dintre ele. În zilele noastre, datorită avansării tehnologiei în așa măsură, oamenii apelează la medicamentele de sinteză, considerându-le ca fiind cele mai bune. S-a uitat de beneficiile pe care le pot conține toți reprezentanții regnului vegetal. Dintre antibioticele naturale se ... Read More »

De ce suntem mai obosiţi după ce mâncăm

obosiţi după ce mâncăm

Este evident faptul că avem nevoie de alimente pentru a avea energie. Totuşi, de multe ori observăm faptul că, după ce luăm masa, corpul nostru pare lipsit de vlagă şi ne simţim mult mai obosiţi. Dacă această stare dispare după aproximativ jumătate de oră, nu există motiv de îngrijorare, pentru că mâncarea are nevoie de acest timp ca să se ... Read More »

Alimente bogate in iod pentru buna functionare a glandei tiroide

Alimente bogate in iod

Alimentele bogate in iod sunt la mare cautare in prezent, toti mai multi oameni sunt interesati de sanatatea lor. Alimentele care contin iod sunt benefice pentru buna functionare a glandei tiroide, ajuta la dezvoltarea creierului, ne protejeaza de radiatiile nucleare, lupta impotriva oboselii si a depresiei. Iodul nu se gaseste doar in sarea de mare, ci si in numeroase alte ... Read More »

10 alimente de care trebuie sa ne ferim

alimente de care trebuie sa ne ferim

Este important sa stii care sunt cele zece alimente de care trebuie sa ne ferim, mai ales atunci cand iti doresti sa iti pastrezi silueta si sa ai grija de sanatatea ta. In plus, o alimentatie sanatoasa te va ajuta sa iti cresti randamentul si sa se te simti plina de energie pe durata intregii zile. Descopera cele zece alimente ... Read More »