Home > Alimentatie si Nutritie (page 3)

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Cele mai bune tipuri de branza

Cele mai bune tipuri de branza

Se poate afirma ca branzeturile reprezinta pionul de elita in alcatuirea unei diete de succes. Gustoase si aratoase, sunt extraordinar de bune, fie ca aperitiv, fie ca o gustare intre mese. Branza, pentru cei ce nu sunt familiarizati in totalitate cu fenomenul producerii ei, se obtine prin inchegarea laptelui, cu ajutorul otetului sau a lamaii. Este un aliment bogat in ... Read More »

Catina – beneficii si tratamente

catina

Catina devine din ce in ce mai populara in randul arbustilor cu proprietati vindecatoare. Arbustul, care creste in jurul raurilor si pe un teren uscat, a fost folosit timp de secole pe post de tratament medical traditional. Frunzele, florile, fructele, dar si uleiul din seminte sunt toate folosite pentru diferite remedii. Folosinta si intrebuintari In medicina naturista, catina are numeroase folosinte si ... Read More »

Ce tip de sare este bine sa folosim?

Ce tip de sare este bine sa folosim

Sarea este cel mai important condiment, primul existent vreodata cand ne gandim la bucatarie, dar si la o buna functionare a organismului. Aceasta, prin aportul sau, aduce si beneficii, dar si poate strica daca nu este consumata cu moderatie, dar mai ales cand calitatea acesteia lasa de dorit. Un nivel ridicat de sare duce la tensiune arteriala crescuta peste medie, ... Read More »

Vinetele – proprietati si beneficii

Vinetele

Vinetele sunt legumele care contin cea mai multa apa dintre toate cate exista, aproximativ 93-94%, dupa cum afirma studiile, dar, pe langa acest element important, mai regasim si potasiul – un mineral care nu va face altceva decat sa va ajute la stimularea activitatii corecte si sanatoase a inimii, magneziu- care este cunoscut si renumit pentru rolul sau benefic avut asupra ... Read More »

Proprietatile nutritive ale capsunilor

capsuni

Capsunile sunt fructe gustoase, ce se gasesc in acest sezon, cu usurinta si pot fi consumate in stare naturala. Sunt la mare cautare de cunoscatori datorita beneficiilor terapeutice si mai ales nutritive. Pot fi usor de combinat si mai ales de gatit: inghetata, sufleu, compoturi sau dulceturi insa cea mai mare cantitate de vitamina C se gaseste in continutul lor ... Read More »

Importanta rosiilor in alimentatie

rosii

Rosiile au fost cunoscute pentru prima data in America de Sud, cu peste 3000 de ani in urma, in Peru. Primii care s-au infruptat din acestea au fost maiasii, urmand ca in zilele noastre sa fie recunoscute de toate popoarele lumii. Studii numeroase au aratat ca rosiile au foarte multe beneficii asupra bunei functionari a organismului uman, deoarece in urma ... Read More »

Proprietatile nutritive ale bananelor

banana

Bananele nu constipa – ma simt nevoita sa incep cu acest aspect, deoarece multe zvonuri spun ca ele ar fi vinovate pentru un tract digestiv anevoios. Ei bine, nu. Nu au contraindicatii, insa, singurul minus ar fi in cadrul unei diete sau a unei cure de slabire deoarece nu vor ajuta prea mult pentru atingerea scopului final-pierderea in greutate. Bananele ... Read More »

Top 5 alimente energizante

alimente energizante

Fiecare zi este din ce în ce mai obositoare. Zeci de sarcini trebuie rezolvate în fiecare zi, astfel încât nu mai avem la dispoziție ore, ci doar minute. Între aceste minute energia noastră se scurge treptat, dar sigur, precum nisipul dintr-o clepsidră. Pentru a elimina această stare continuă de oboseală, avem nevoie de surse constante de energie. Alimentația inadecvată poate ... Read More »

De câte ori trebuie să mestecăm când mâncăm şi de ce este important

De câte ori trebuie să mestecăm când mâncăm şi de ce este important

De mici am fost avertizaţi să nu mâncăm repede, dar niciodată nu am primit explicaţiile necesare. De câte ori trebuie să mestecăm când mâncăm şi de ce este important, vom afla în acest articol. Masticaţia şi importanţa ei Masticaţia sau mestecarea este procesul prin care alimentele pe care le introducem în cavitatea bucală sunt pregătite pentru a fi înghiţite, adică ... Read More »

Alimente recomandate in timpul alaptarii

Alimente recomandate in timpul alaptarii

Daca ai un stil de viata sanatos, nu trebuie sa faci mari schimbari in alimentatie, iar mancarurile bune in timpul sarcinii sunt, de asemenea, alimente recomandate in timpul alaptarii. Una dintre minunile creatiei este cantitatea mare de nutrienti continuta de laptele matern, in conditiile in care este posibil ca mama sa nu manance tot timpul asa sanatos. Insa, in timp, o alimentatie saraca ... Read More »