Home > Alimentatie si Nutritie (page 5)

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Sarea neagră – proprietăţi şi beneficii

Sare neagră

Sarea neagră prezintă numeroase proprietăţi şi beneficii de care probabil că mulţi dintre voi nu ştiaţi. Cele mai importante proprietăţi sunt arderea grăsimilor şi acţiunea antioxidantă deţinută. Sarea din comerţ, folosită de majoritatea cetăţenilor acestei ţări, a devenit foarte periculoasă, mai ales din cauza conţinutului mare de iod, care în loc să ne îmbunătăţească sănătatea, ne-o afectează. Puţini sunt cei care ... Read More »

Fructul kaki – proprietăţi si beneficii

Fruct kaki

Fructul kaki, denumit şi „piersica japoneză” sau „fructul zeilor”, este un fruct exotic, cu un gust inconfundabil şi proprietăţi miraculoase ce îmbunătăţesc calitatea vieţii. Proprietăţile „piersicii japoneze” trebuie cunoscute de fiecare, deoarece acest fruct poate fi folosit ca înlocuitor al dulciurilor, dar este şi un sprijin al frumuseţii prin accelerarea creşterii părului şi a unghiilor. Fructul zeilor este importat din ... Read More »

Quinoa – o proteina sanatoasa

Quinoa- o proteina sanatoasa

Multe persoane spun ca quinoa este o cereala, dar, de fapt, este o samanta originara din Muntii Anzi, de sute de ani. Este pretuita pentru valorile sale nutritive (contine mai multe proteine decat orice alta cereala sau samanta). De ce ar trebui sa incerc Quinoa? Dupa cum am spus mai sus, quinoa ofera o proteina completa fata de alte cereale, ... Read More »

Alimente bogate in acid folic

Alimente bogate in acid folic

Alimentele bogate in acid folic sunt consumate de majoritatea dintre noi, insa noi nu stim exact ce contin acele alimente. Acidul folic este eficient pentru organismul nostru, deoarece produce globule rosii, contine vitamina B9, previne anumite deformari si este obligatoriu sa fie consumat de catre femeile insarcinate. Spre fericirea noastra exista o multime de alimente care contin acid folic, iar ... Read More »

Ce este apa alcalina si cum ne ajuta

Ce este apa alcalina si cum ne ajuta

Apa alcalina este o sursa de sanatate benefica organismului nostru. Apa alcalina contine antioxidanti si are un pH mai ridicat, fapt ce duce la stimularea metabolismului, la prevenirea anumitor boli si la eliminarea toxinelor. Pe langa acestea, apa alcalina poate fi considerata un antioxidant. Mai multe beneficii ale acestei ape, gasiti mai jos. Apa alcalina poate fi cumparata din comert sau ... Read More »

Spirulina – beneficii terapeutice

Spirulina

Ce este spirulina? Spirulina este o algă unicelulară care are forma unei spirale (de aici provine și numele), de culoare verde-albăstruie. Nuanța verzuie se datorează prezenței clorofilei, iar nuanța de albastru se datorează ficocianinei. Milioane de oameni utilizează spirulina ca pe un supliment alimentar, fiind recomandat de Organizația Națiunilor Unite (ONU) și de Organizația Mondială a Sănătății. ONU recomandă spirulina ... Read More »

Ce trebuie sa mancam seara – reguli de nutritie

Ce trebuie sa mancam seara - reguli de nutritie

Sa stim ce trebuie sa mancam seara poate fi esential, mai ales atunci cand ne dorim sa ne mentinem silueta mult visata sau sa o redobandim. Cu toate acestea, modul in care arati nu este singurul motiv pentru care este atat de important sa stii cum ar trebui sa arate cina ta. Descopera ce trebuie sa mancam seara, citind urmatoarele ... Read More »

Top 10 beneficii ale consumului de muştar

Top 10 beneficii ale consumului de muştar

Muştarul este unul dintre cele mai populare condimente din lume. Pe lângă faptul că poate fi folosit în diverse feluri de mâncare, muştarul conţine o cantitate foarte mare de elemente benefice pentru organismul uman. Consumul unui astfel de condiment furnizează Omega-3, Omega-6, calciu, fibre, fosfor, proteine, zinc, antioxidanţi, complexul vitaminic B, vitamina A, clorofile etc. Muştarul poate fi alb, negru ... Read More »

Alimente cu indice glicemic scazut

Alimente cu indice glicemic scazut

Studiile au demonstrat ca alimentele cu un continut ridicat de carbodidrati au un impact important asupra glicemiei din sange. Astfel, s-a creat o scala pentru a masura impactul acestora asupra nivelului de zahar din sange, masurare denumita indice glicemic. Numaratoarea scalei porneste de la 0 si ajunge la 100 (glucoza). In functie de Indicele glicemic (IG), alimentele se clasifica in: ... Read More »

Pătrunjelul distruge 80% din celulele canceroase

Pătrunjelul distruge 80% din celulele canceroase

Flavonoida numită apigenină întâlnită în pătrunjel distruge mare parte din celulele canceroase din corpul uman. Din greutatea totală, aproximativ 4,5% este reprezentată de apigenină. O dietă bogată în flavonoide reduce riscul apariţiei diferitelor tipuri de cancer precum cel de sân, de piele, prostată etc. Apigenina nu permite supravieţuirea celulelor canceroase, oprind răspândirea lor în alte organe. Apigenina are proprietăţi: Antialergice; Anticanceroase; ... Read More »