Home > Alimentatie si Nutritie > Retete de suc pentru anemie – intareste-ti imunitatea
Retete de suc pentru anemie – intareste-ti imunitatea

Retete de suc pentru anemie – intareste-ti imunitatea

Urmatoarele retete de suc pentru anemie sunt ideale pentru prevenirea sau tratarea diverselor forme de anemie, deoarece ofera o combinatie de vitamina C si fier, care faciliteaza absortia de oxigen in organism, ajuta la sintetizarea hemoglobinei si la formarea unor noi celule rosii.

Incercati aceste retete de suc pentru anemie, dupa ce ati facut un control medical, deoarece simptomele nu sunt intotdeauna usor de detectat si pot fi confundate cu cele ale altor afectiuni. Cu toate acestea exista  anumite tipare generale ale anemiei: oboseala fizica si mentala pronuntata, paloarea, respiratia scurta, senzatii de ameteli si de lesin, palpitatii, apetit redus, functiile reduse ale organelor sexuale, dificultate de a dormi si de a realiza treburile zilnice din cauza unei lipse de oxigen in creier. Sucurile naturiste se afla printre cele mai cautate si eficiente remedii contra anemiei.

suc pentru anemie

Suc condimentat

Ingrediente:
– 1 ceasca de rosii cherry
– 1 tulpina de telina mare
– 1 ardei mediu, verde
– 4 catei mici de usturoi
– 1 arpagic mediu
– putin praf de ardei iute cayenne
– coriandru
– putina sare

Mod de preparare:
Ingredientele se spala bine, se trec prin blender, iar rezultatul se agita si se serveste proaspat.

Suc de legume

Ingrediente:
– 2 morcovi mari
– 3 tulpini mari de telina
– ½ castravete
– 2 manunchiuri de patrunjel
– ½ ardei dulce gras, verde
– 1 ceasca de 30 g de spanac
– 3 rosii medii, intregi

Mod de preparare:
Ingredientele se spala bine si se trec prin blender, iar rezultatul se agita si se serveste proaspat.

Suc verde

Ingrediente:
– 2 mere medii, verzi
– 3 morcovi medii
– 1 castravete
– 15 boabe de struguri verzi
– 1 ardei gras, verde, mediu
– 2 cesti de spanac
– 1 rosii medii, intregi

Mod de preparare:
Ingredientele se spala bine, se trec prin blender, iar rezultatul se agita si se serveste proaspat.

Suc de sfecla si legume sau fructe

Ingrediente:
– 355 ml suc natural de morcovi
– 118 ml suc natural din radacina de sfecla dulce
– legume sau fructe, la alegere, dupa preferinta

Mod de preparare:
Alimentele se spala bine cu apa rece si se curata de coaja (exceptand radacina de sfecla, care ramane intreaga), apoi se maruntesc si se trec prin blender, iar sucurile obtinute se amesteca, si se servesc proaspete. Se pot si agita, pentru a se bea ca un smoothie.

Suc de fructe si menta

Ingrediente:
– 15 frunze de menta
–  1 cana de capsuni proaspete
– ½ ananas crud
– 1 para

Mod de preparare:
Ingredientele se spala bine si se trec printr-un blender de fructe. Rezultatul se agita si se serveste cu gheata.

Suc de broccoli si pepene rosu

Ingrediente:
– 60 g bucati de broccoli
– 150 g pepene rosu
– 100 ml lapte proaspat, natural
– 3 cubulete de gheata
– 1 lingurita de lapte condensat, indulcit

Mod de preparare:
Bucatile de broccoli se maruntesc, pepenele rosu se curata de coaja si se taie cuburi. Ingredientele se trec printr-un blender si se obtine un suc de consistenta unui piure. Se serveste proaspat.

Acestea sunt printre cele mai recomandate retete de suc pentru anemie si va ajuta sa va revigorati daca le preparati si le consumati timp de mai multe zile.

loading...