Home » Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

scris de: Elena
alimentatie sanatoasa

In zilele noastre, alimentatia sanatoasa este un subiect interesant. Din cauza lipsei de timp, oamenii nu prea se ocupa cu ideea de a se alimenta sanatos. In tema alimentatiei sanatoase gasite in mass-media sunt multe sfaturi care nu sunt reale. E foarte greu din cauza informatiilor primite, citite, auzite sa selectam ce este cel mai bun sfat.

Pentru cei care isi doresc o viata sanatoasa, o alimentatie sanatoasa este greu de urmat fara sfaturi concrete.  Noi insa incercam, in urmatoarele zece puncte, sa prezentam cele mai eficiente sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa de zi cu zi.

Punctul 1. In primul rand, se recomanda consumarea alimentelor mai variate, a mai multe tipuri de alimente, folosind diferite metode de gatit pentru a construi dieta noastra. Este important sa introducem in alimentatie alimente noi fara sa consumam tot timpul aceeasi mancare. Daca introducem alimente noi, putem fi siguri ca organismul nostru primeste acele elemente nutritive de care are nevoie cu adevarat.

alimentatie sanatoase

Punctul 2. Un sfat important pentru o alimentatie sanatoasa este si evitarea alimentelor grase, uleioase. Pentru gatit, sa folosim ulei de masline sau unt. Mai ales in cazul oamenilor care nu fac zilnic sport.

Punctul 3. Sa evitam consumarea alimentelor care contin multa sare. In cazul copiilor, se recomanda sa gatim cu putina sare, deoarece ca adulti vor prefera alimentatia sarata. In loc de sare, putem folosi condimente puternice, dar sanatoase, cum sunt: maghiran, busuioc, oregano.

Punctul 4. Pentru o alimentatie sanatoasa, trebuie sa reducem dulciurile, prajiturile. In loc de zahar, se recomanda sa folosim miere. Sa evitam pe cat se poate sucurile carbogazoase, pline cu conservanti si coloranti. Sa consumam cat de des posibil sucuri naturale din fructe si legume proaspete. In cafea si ceai e indicat sa folosim indulcitori in loc de zahar. In nici un caz sa nu obisnuim copiii cu consumul excesiv de dulciuri.

Punctul 5. Zilnic sa consumam minimum 0.5 l de lapte sau produse lactate (chefir, iaurt, cascaval, branzeturi, lapte batut). Dintre produsele lactate, sa le alegem pe cele cu grasime redusa.

Punctul 6.  Un alt sfat important pentru obtinerea alimentatiei sanatoase este ca zilnic, de mai multe ori, sa consumam fructe si legume, preparate ca salata, de exemplu.

Punctul 7.  Alimentatia noastra sanatoasa trebuie sa includa si painea cu cereale integrale. In loc de paste, sa consumam cartofi.

Punctul 8. Sa mancam zilnic de patru sau cinci ori. Fara a manca prea mult sau prea putin, in cursul zilei trebuie sa impartim in mod egal portia de mancare. In timpul meselor, e foarte eficient daca mancam linistit, lent. E de folos daca in fiecare zi mancam la aceeasi ora stabilita.

Punctul 9.  Sa consumam apa in loc de sucuri si bauturi alcoolice, deoarece consumul bauturilor alcoolice inseamna un fel de energie in plus pentru organismul uman in desfasurarea digestiei.

Punctul 10. Ultimul sfat din acest articol pentru o alimentatie sanatoasa este evitarea fumatului si impunerea efectuarii zilnice a unui sport preferat…

Concluzia pe care o putem trage este ca pentru o alimentatie sanatoasa trebuie sa si punem putin efort, sa fim atenti ce introducem in organism si in ce cantitate. Sanatatea este cea mai importanta in viata de zi cu zi!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept