Home > Detoxifiere > Cea mai bună detoxifiere în funcţie de zodie
Cea mai bună detoxifiere în funcţie de zodie

Cea mai bună detoxifiere în funcţie de zodie

Detoxifierea reprezintă procesul de eliminare şi distrugere a toxinelor din organismul uman. Specialiştii ne informează că procesul de detoxifiere ar trebui realizat de două ori pe an, în special, primăvara şi toamna, moment în care are loc schimbarea metabolismului. Aceste detoxifieri nu ar trebui să dureze mai mult de o săptămână.

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Pentru nativii Berbec este indicat să înceapă procesul de detoxifiere prin intermediul unei cure pe bază de ceai verde, din care să bea cam două căni pe zi. Pe lângă ceaiul verde, mai puteţi încerca să folosiţi şi alte ceaiuri antioxidante.

Taur (20 aprilie – 20 mai)

Pentru voi, cea mai potrivită cură este cea în care consumaţi apă plată în combinaţie cu lămâie, consumată în timpul dimineţii. Lămâia este foarte benefică în eliminarea cu uşurinţă a toxinelor din corp.

Gemeni (21 mai – 21 iunie)

În cazul vostru, puteţi încerca să vă detoxifiaţi corpul prin consumul unor smoothie-uri din fructe şi legume. Puteţi încerca un smoothie pe bază de mere, ţelină şi puţină zeamă de la o lămâie.

detox

Rac (22 iunie – 22 iulie)

Racii tind să se îngraşe, datorită poftei masive de mâncare. În cazul lor, o cură de detoxifiere ar fi binevenită. Pentru voi, sportul este foarte indicat, datorită proprietăţilor sale de detoxifiere. Puteţi încerca şi un smoothie din toate citricele pe care le găsim iarna în supermarket.

Leu (23 iulie – 23 august)

        Vouă vă este foarte greu să începeţi o cură de detoxifiere a organismului, datorită faptului că ar trebui să renunţaţi pentru o perioadă la dulciuri. Însă, în acest timp, puteţi înlocui dulciurile preferate cu alte delicioase fructe, ce sunt foarte bune detoxifiante (clementine, portocale, grapefruit).

Fecioară (23 august – 23 septembrie)

Voi puteţi încerca un smoothie din apă, pătrunjel, morcovi şi mere, sau diverse salate din seminţe şi pătrunjel, în care adaugi şi puţină zeamă de la o lămâie.

Balanţă (23 septembrie – 22 octombrie)

Dimineaţa, pe stomacul gol, puteţi bea un amestec din ulei de măsline şi puţină lămâie. Este foarte folositor în curăţirea şi eliminarea tuturor toxinelor.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Păpădia (Taraxacum oficinalis ) este foarte utilă atât în procesul de slăbire, cât şi în detoxifiere. Ceaiul de păpădie, deşi nu are un gust foarte bun, are efecte miraculoase în ceea ce priveşte starea de sănătate a oamenilor.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Pentru voi, produsele lactate sunt cele mai indicate detoxifiante. Însă, nu uitaţi că nu aveţi voie în timpului procesului de detoxifiere, să consumaţi prăjeli sau mâncăruri foarte grase. Lactatele îţi vor linişti şi tranzitul intestinal.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

În cazul vostru, cea mai potrivită cură este cea care presupune consumul de ouă crude, timp de două-trei ori pe zi, după fiecare masă, deşi nu vă surâde ideea prea mult.

Vărsător (21 ianuarie – 19 februarie)

În ceea ce vă priveşte, laptele pe bază de soia este cel mai indicat, în cazul unei detoxifieri, deoarece are proprietatea de a ajuta ficatul să funcţioneze normal.

Peşti (20 februarie – 20 martie)

Coada-calului (Equisetum arvense) are un rol important în vindecarea problemelor renale, pulmonare şi hepatice.

loading...