Home > Detoxifiere > Cum ne curățăm organismul de toxine primăvara
Cum ne curățăm organismul de toxine primăvara

Cum ne curățăm organismul de toxine primăvara

După trecerea perioadei sărbătorilor și apropierea primăverii, mulți oameni trec la programul de detoxifiere a organismului. Fiecare încearcă, în fel și chip, să asigure o dietă corespunzătoare care să ajute acest proces și de multe ori, nu obțin rezultatele așteptate.

Ce reprezintă detoxifierea?

Detoxifierea reprezintă mijlocul prin care ne putem curăța corpul de surplusul acumulat de toxine, care uneori duce la apariția unor simptome deloc plăcute precum: constipație, creștere în greutate, astenie, balonare, miros neplăcut al cavității bucale și acumularea unor bacterii dăunătoare de-a lungul tractului digestiv.

Când?

Este indicat ca fiecare individ să urmeze o cură de detoxifiere de cel puțin două ori pe an: primăvara și toamna, astfel ne putem bucura de o sănătate de fier și ne putem asigura o stare de bine.

detox

Cum?

Principala metodă prin care se poate realiza o detoxifiere eficientă este prin schimbarea regimului alimentar prin ingerarea unor cantități mai mari de lichide, consumarea unor alimente bogate în fibre, a probioticelor, a unor plante medicinale. Aceasta poate fi însoțită și de efectuarea unor exerciții fizice și acordarea unui timp suficient pentru odihnă.

Pentru detoxifiere sunt recomandate anumite alimente dar sunt și o mare majoritate care trebuie evitate pe parcursul acestei perioade. Drept pentru care dintre cele mai bune alimente care pot fi consumate cu ușurință în detoxifiere se prezintă:

- Fructele: pepenele galben și verde, caisele, fructele de pădure, kiwi, mango și strugurii;

- Legumele: ardeiul gras, morcovii, conopida, castraveții, anghinare, sfecla, varza, spanacul, roșiile;

- Semințele: floarea-soarelui, linte, in, năut, migdale, alune, dovleac, susan;

- Cereale: orezul brun, porumbul

- Pește: tonul, somonul

- Carne: curcan

- Băuturi: sucul proaspăt de fructe, ceaiuri din plante și apa;

– Pentru salate se recomandă uleiul de măsline, sucul de citrice.

!!!!       De evitat în timpul curei: cerealele care conțin gluten (grâul, secara, orzul), carnea, produsele lactate, cartofii, bananele, alimentele semi-preparate, produse de patiserie, dulciurile și prăjelile.

Dintre felurile care pot fi consumate în timpul unei cure pe parcursul unei zile de detoxifiere:

  1. Apa cu lămâie are efect diuretic, curăță ficatul și intestinele, reglează pH-ul sângelui și ajută la întărirea sistemului imunitar.
  2. Adăugarea de turmenic în mâncare.
  3. Prepararea unor supe din legume.
  4. Smoothie de fructe proaspete.

Renumit doctor Oz recomanda consumarea în timpul curei de detoxifiere a următorului suc verde care se poate prepara din: 2 căni de spanac, 2 căni de felii de castraveți, țelină, mentă, puțin ghimbir ras, pătrunjel și 2 mere. Toate aceste ingrediente se pun în blender și se omogenizează până se obține o pastă cremoasă și ușor fluidă. Se dă la rece pentru o jumătate de oră și apoi va fi numai bun de consumat.

Există numeroase modele propuse și explicate pas cu pas pentru a reuși o cură de detoxifiere sănătoasă, însă, nu orice model se poate aplica la toți oamenii. De aceea, recomandarea unor specialiști este de a urma principiile normale ale unei alimentații corespunzătoare fără a îi provoca organismului un stres în plus. Testați-vă creativitatea și nu uitați ce apă și mișcare.

loading...