Home > Detoxifiere > Detoxifierea ficatului in 9 zile
Detoxifierea ficatului in 9 zile

Detoxifierea ficatului in 9 zile

Detoxifierea ficatului in noua zile chiar este posibila. Va prezentam in urmatorul articol un plan eficient de detoxifiere a ficatului in noua zile. Cititi cu atentie si aflati detalii interesante.

Un ficat sanatos sustine si sanatatea celorlalte organe. Cand acesta este plin de toxine precum alcool, cafeina, pesticide sau indulcitori artificiali, nu poate functiona la intreaga lui capacitate. O detoxifiere din cand in cand este binevenita. Programul este foarte simplu de urmat si la final intreg organismul se va simti mai bine.

Cum te va ajuta o detoxifiere de noua zile a ficatului?

–    Nivelul de energie al oraganismului va creste considerabil;
–    Digestia se va imbunatati simtitor;
–    Pielea ta va straluci;
–    Vei putea faca fata mai usor stresului;
–    Imunitatea organismului va creste;
–    Se va reduce balonarea;
–    Vor disparea cearcanele;
–    Se va putea scadea mai usor in greutate.

Detoxifierea ficatului

De ce e nevoie de o detoxifiere a ficatului?

Corpul uman produce foarte multe toxine in urma procesarii mancarii. Daca ficatul este supraincarcat, sistemul nervos, creierul si rinichii pot fi serios afectati. De asemenea, pot aparea oboseala cronica si degradarea muschilor, anxietate, dureri de cap, cresterea glicemiei si chiar atacuri de panica.

Cura de detoxifiere a ficatului in noua zile este extrem de eficienta si se bazeaza pe consumul de alimente sanatoase precum pestele, nucile si semintele, legumele si verdeturile. Toate acestea ajuta la revitalizarea ficatului.

Ce mancaruri trebuie evitate in timpul detoxifierii ficatului?

1.    Graul
Aceasta cereala contine gluten si poate produce constipatie, balonare, oboseala si anemie.

2.    Laptele
Laptele contine o proteina care poate provoca reactii alergice. Aceste reactii pot invada ficatul in timpul detoxifierii. Puteti consuma lapte de soia.

3.    Cafeina
Cafeina poate duce la scaderea nivelului de energie in timpul detoxifierii ficatului. Se recomanda sa renuntati la cafea in aceste noua zile pentru mentinerea hidratarii, pentru reducerea nivelului de stres si pentru scaderea in greutate.

4.    Alcoolul
Alcoolul este foarte iritant si poate duce la aparitia cancerului de ficat, intestinal, de gat. De asemenea, distruge nutrienti esentiali precum vitaminele B si C, magneziul sau zincul.

Ce presupune detoxifierea ficatului?

Acest plan de detoxifiere presupune inlocuirea obiceiurilor proaste cu cele bune. Trebuie sa renuntati la alimentele care impiedica detoxifierea ficatului. Este foarte important sa consumati sucuri proaspete in fiecare zi si cat mai multa apa si ceaiuri de plante…

Cele noua zile de detoxifiere a ficatului

Ziua 1

Mic- dejun: cereale si seminte cu lapte de soia;
Gustare: doua prune si sase migdale naut;
Pranz: salata cu 200 g de naut, trei bucati de anghinare marinata, ½  lingurita seminte de susan, ½ lingurita de ulei de susan si sucul de la ¼ lamaie;
Gustare: masline cu un suc sau un smoothie de fructe;
Cina : 45 g de orez fiert cu ½ lingurite de sare, 200 g de linte, 60 g de ciuperci, ½ ceapa rosie, ¼ fenicul, suc de lamaie, patrunjel, piper negru. Serviti cu o salata mare.

Ziua 2
Mic-dejun: patru felii de fructe cu zeama de lamaie;
Gustare: hummus cu cateva bucatele de morcovi si telina;
Pranz: un pastrav cu legume coapte. Un iaurt inghetat;
Gustare: o rodie sau un grapefruit;
Cina: o supa si legume la tigaie.

Ziua 3

Mic-dejun: 40 g de ovaz, cu ½ lingurita de scortisoara si cateva fructe feliate;
Gustare: un avocado taiat cu suc de lamaie;
Pranz: un dip din ½ lingurite ulei de masline, ½ catel de usturoi zdrobit, ½ ceapa rosie, ½  lingurita piure de rosii cu 200 g de boabe de fasole;
Gustare: boabe de porumb. Un suc sau un smoothie;
Cina: supa de linte si morcovi: ½ lingurita de ulei de masline, un catel de usturoi zdrobit, ½ ceapa tocata, o legatura de telina, doua morcovi, 100 g de linte, 500 ml de supa de legume. Fierbe-o timp de zece minute.

Ziua 4

Mic-dejun: un smoothie dintr-o banana mica, afine si suc de portocale;
Gustare: hummus cu legume;
Pranz: supa de linte si morcovi;
Gustare: un mar si cateva alune;
Cina: 75 g de orez brun basmati cu o lingura de seminte de dovleac, trei lingurite de masline, o lingurita de ulei de masline, un catel de usturoi zdrobit, o mana de busuioc si de baby spanac, sucul de la ½ lamaie, piper negru.

Ziua 5

Mic-dejun: salata de fructe si seminte;
Gustare: o para cu cateva nuci pecan;
Pranz: un sandvis cu file de somon cu o salata de legume;
Gustare: guacamole cu legume;
Cina: supa de cartofi cu fasole, o lingurita de ulei de masline, doi catei de usturoi zdrobiti, doi cartofi taiati cubulete, 600 ml de apa fiarta, doua lingurite de vegeta, 410 g de fasole, piper negru. Fierbe 15 minute;
Desert: un bol mic de budinca de orez cu piure de fructe.

Ziua 6

Mic-dejun : muesli cu seminte si lapte de soia;
Gustare : seminte de floarea-soarelui si dovleac, cateva felii de fructe;
Pranz : supa de cartofi si boabe, legume la tigaie;
Gustare : hummus cu legume;
Cina : salata de fasole si anghinare cu un catel de usturoi zdrobit, ½ ceapa rosie tocata, un lingurita de ulei de masline, 125 g de rosii cherry, o lingurita de piure de rosii, trei inimi de anghinare marinate, o lingura de masline negre, funze de busuioc.

Ziua 7

Mic-dejun: terci cu seminte si scortisoara;
Gustare: fructe de sezon si cateva nuci caju;
Pranz: salata de naut si susan;
Gustare: masline si un fruct;
Cina: supa si legume la tigaie.

Ziua 8

Mic-dejun: paine prajita si unt de arahide;
Gustare: un mar si cateva nuci caju;
Pranz: supa de linte si morcovi;
Gustare: baby porumb cu hummus;
Cina: ardei copti umpluti cu ciuperci si nuci. O salata mare.

Ziua 9

Mic-dejun: smoothie cu mix de seminte;
Gustare: seminte de dovleac prajite;
Pranz: un file de somon cu 75 g de linte fiarta, un lingurita de piure de rosii. O salata verde;
Gustare: masline, un smoothie sau un suc;
Cina: 75 g quinoa fiarta in apa cu o lingurita de vegeta. Serveste cu legume coapte ce includ ½ cartof dulce, ½ ardei rosu, un catel de usturoi zdrobit, 100 g de rosii cherry amestecate cu o lingurita de ulei de masline si doua lingurite de seminte de dovleac.

loading...