Home > Detoxifiere > Detoxifierea organismului cu fructe si legume
Detoxifierea organismului cu fructe si legume

Detoxifierea organismului cu fructe si legume

Doresti sa te simti in forma atat fizic cat si phisic – dar nu ai timp pentru o detoxifiere pe o perioada lunga cu legume si fructe? Incearca metoda prezentata de noi care tine doar o zi! Daca o sa fii multumit de rezultate, poti sa introduci in viata ta saptamanal minimum o zi aceasta metoda de detoxifiere cu fructe si legume. Detoxifierea organismului cu legume si fructe nu necesita prea mult timp, poti sa incepi oricand si cu siguranta nu vor aparea reactii adverse ca si in dietele obisnuite. Care este rolul principal al detoxifierii cu fructe si legume? Iata!

Metoda de detoxifiere cu fructe si legume

In timpul zilei de detoxifiere este necesar sa consumi doar un tip de fructe sau legume din care trebuie sa mananci cat de mult poti si cat vrei. Te va revigora si iti da o putere in plus – in timp ce are un efect de detoxifiere, organismul tau va primi vitaminele si mineralele de care are nevoie in fiecare zi. In timp ce iti trece senzatia de foame, digestia se incetineste in asa fel organismul tau se va odihni in timp ce se regenereaza.

Detoxifierea organismului cu fructe si legume

Cum functioneaza detoxifierea cu fructe si legume?

Fructele sau legumele consumate au un usor efect laxativ; astfel, elimina toxinele acumulate in organism. Cum au un efect alcalin, acestea neutralizeaza aciditatea din organism, care creste aportul de oxigen la celule. Detoxifierea saptamanala, adica tinerea unei zi de fructe sau legume, are un efect asa puternic de detoxifiere, cum se intampla si cand tinem post. Este cel mai bine daca de fiecare data alegem fructe sau legume diferite.

Singurul sfat ar fi sa consumam doar apa in perioada de detoxifiere cu fructe si legume evitand ceaiul, cafeaua, bauturile alcoolice si fumatul, deoarece pot strica efectul detoxifierii. Nu o sa fie o problema, deoarece o sa avem o sete mai mare decat de obicei.

Inainte cu o seara de detoxifiere, trebuie sa mancam ceva usor: salate, supa de legume. Sunt interzise: painea, consumul de carbohidrati fierti (paste, orez). Trebuie sa fii relaxat si sa dormi linistit inainte de a incepe detoxifierea.

Ziua de detoxifiere

Daca se poate, nu te trezi prea devreme, e foarte important sa fi bine-dispus si odihnit dimineata. Inainte de micul dejun, trebuie sa bei un pahar de apa (poti sa pui o felie de lamaie in apa) – trece senzatia de foame. Incepe micul dejun cu cubuletele de fructe sau legume, mancand foarte lent si amestecand bine.

Poti sa repeti consumul din 2 in 2 ore, mancand in diferite forme – tocate, rase sau fierte, in forma de suc natural rece cu cuburi de gheata. Bea multa apa intre mese. Daca alegi varianta de suc de fructe sau legume, atentie sa nu contina coloranti, conservanti, ci sa fie cat se poate de natural. In sucul de fructe care contine pulpa sa adaugi putina apa, deoarece pulpa are efectul de a distrage apa din organism.

Dupa detoxifierea organismului cu fructe si legume, obisnuieste-te incet cu celelalte alimente, cateva zile evita ceaiul, cafeaua si bauturile alcoolice.

loading...