Home > Diete de evitat > Dieta cu bors
Dieta cu bors

Dieta cu bors

Dieta cu bors implica pe tot parcusul ei folosirea unui aliment natural, care are efecte miraculoase si este facut din tarate de grau.

Dieta cu bors reprezinta una din alternativele de regim care ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite, dar si la detoxifierea eficienta a organismului.

Avantaje dieta cu bors

Beneficiile dietei cu bors constau in consumul taratelor de grau, care sunt o bogata sursa de vitamine din grupul B, minerale (calciu, magneziu, fosfor, crom) si aminociazi.
Urmand dieta cu bors, se poate imbunatati considerabil starea de sanatate datorita proprietatilor medicinale pe care le care produsul de baza folosit in acest regim:
–    Regleaza digestia;
–    Remineralizeaza organismul;
–    Laxativ;;
–    Tonifica organismul;
–    Calmant;
–    Trateaza oboseala cronica;
–    Adjuvant in tratamentul bolilor respiratorii;
–    Regleaza nivelul glicemiei.

Dieta cu bors contine cea mai mare cantitate de fibre si partea cea mai buna a acestei diete este ca nu trebuie sa te infometezi.

bors

Dezavantaje dieta cu bors

Cand este implementata, dieta cu bors poate cauza balonare si crampe abdominale. Cu toate ca accelereaza procesul slabire, daca se tine aceasta dieta in mod repetat nu este o decizie buna, deoarece borsul este foarte sarac in calorii si poate duce la slabirea organismului.

Dieta cu bors poate afecta negativ functiile organismului, daca persoana care urmeaza aceasta dieta are un stomac sensibil, aceasta provocand uneori o aciditate ridicata.

Daca se urmeaza o dieta cu bors se pot ameliora o serie de afectiuni precum:
–    Constipatia;
–    Diareea;
–    Prostata;
–    Laringita;
–    Cistita;
–    Cancer de colon;
–    Boli ale pielii.

Dieta cu bors da rezultate daca este urmata pe parcursul a trei saptamani, ulterior se va face o pauza de o saptamana, apoi se poate repeta ciclul.

Borsul se va consuma inainte de fiecare masa, treptat se va creste cantitatea ingerata.
Rezultatul dietei de bors va fi unul eficient si urmarea dietei de cel putin doua ori pe an va duce la o detoxifiere a organismului.

Model de dieta cu bors recomandata pe parcursul a 7 zile:
Ziua 1-  o cana bors + fructe (cu continut redus zaharuri);
Ziua 2- 2 cani bors + legume verzi;
Ziua 3- 3 cani bors + combinatie de legume/fructe;
Ziua 4- 4 cani bors  + fructe bogate in potasiu;
Ziua 5- 5 cani bors + o portie carne slaba (preparata la gratar sau aburi);
Ziua 6– 6 cani bors + legume verzi + o portie de carne slaba;
Ziua7- 7 cani bors + o portie orez + legume verzi.

Aplicarea dietei cu bors va avea ca rezultat final si o imbunatatire a functionarii organismului; va avea efecte benefice si asupra ficatului si a rinichilor.

Are o putere miraculoasa de a elimina toxinele din organism, rezulatele fiind eficiente si asupra pielii; pentru o piele uscata de vant sau degeraturi se pot face aplicatii locale cu bors; se va observa o imbunatatire a aspectului pielii prin hidratare si catifelare.

Ca orice alt tip de cura, dieta cu bors se recomanda individual, pentru fiecare tip de organism in parte si bineinteles ca se recomanda si consultarea unui specialist in nutritie.

Dieta cu bors este o dieta de schimbare a metabolismului si, din acest motiv, se considera a fi o dieta drastica.

loading...