Home » Dieta cu otet – o dieta de evitat

Dieta cu otet – o dieta de evitat

scris de: Elena
Dieta cu otet

Dieta cu otet este simpla si usor de urmat, chiar daca rezultatele nu sunt garantate pentru fiecare persoana in parte. De aceea, ar fi mai bine sa consulti un medic inainte de a incepe aceasta dieta de slabit.

Otetul de mere contine pectina un carbodidrat care ajuta smomacul se se simta plin, astfel o dieta cu otet ar reduce din pofta de mancare nestavilita.

Dieta cu otet  si miere

Dieta cu otet de mere si miere inseamna pur si simplu sa sorbi treptat otet de mere si miere de albine inainte de mese, cu scopul de a scadea din pofta de mancare. De aceea, se bea inainte de masa.

Se crede ca acidul din otet ajuta la topirea grasimii, desi acest lucru nu este demonstrat, dar suna plauzibil, desi nu este un ingredient comercializat de industria suplimentelor. De asemenea, se crede ca mierea ar aduce un beneficiu in plus, nu doar acela de a actiona ca un indulcitor, facand din dieta cu otet ceva putin mai placut.

Reteta pentru dieta cu otet si miere de albine este: 15 ml de otet de mere, 15 ml  de miere, 230 ml de suc de grapefruit neindulcit. Amestecati ingredientele si sorbiti inainte de mese lichidul obtinut. Optional, puteti scoate sucul de grapefruit. Incepe dieta cu otet treptat, cu o portie la o singura masa, apoi inainte de cele trei mese. Dieta cu otet de mere se urmeaza treptat. Incepe cu 15 ml odata si apoi poti creste in functie de toleranta organismului.

Dieta cu otet de mere si apa

Dieta cu otet este populara pentru slabit si simplu de preparat: amesteci 15 ml otet cu  apa si bei inainte de mese, de trei ori pe zi (macar o data pe zi, ideal de trei ori; poti adauga putina miere de albine pentru mai mult gust.

Otetul de mere contine mai multi nutrienti decat celelalte tipuri de otet. Din moment ce acest otet nu trece printr-un proces de pasteurizare, nutrientii din fructe raman in compusi dupa procesul de fermentare.

Avantaje si dezavanataje ale dietei cu otet

Aparent, otetul de mere nu ar avea efecte secundare si este ieftin. Insa, mirosul si gustul sunt de evitat. Acum, in farmacii se gaseste si otet de mere sub forma de capsule, o alternativa la dieta cu otet clasica.

Otetul contine acid acetic format cand bacteriile intra in reactie cu alcoolul etilic. Acest acid este folosit in prepararea antisepticelor sau solutiilor de curatat. In cantitati mici, acidul acetic poate fi tolerat de organism, iar otetul de mere are pana in 10% acid acetic in compozitie.

Un studiu care sa demonstreze eficacitatea dietei cu otet de mere s-a facut in Japonia; in timpul studiului, 175 de persoane obeze, dar sanatoase, au urmat o dieta cu otet timp de 12 saptamani, unii cu otet, altii doar cu apa. Cei care au tinut dieta cu otet otet au slabit, dar s-au ingrasat la loc dupa terminarea studiului. Concluzia: chiar daca urmezi o dieta cu otet, trebuie sa faci sport si sa mananci echilibrat si rational pentru a avea efectele scontate. In plus, otetul de mere ajuta bolnavii de diabet si echilibreaza nivelul de zahar din sange.

Dieta cu otet de mere este sanatoasa si recomandata tuturor, dar trebuie initiata dupa o serie de controale medicale sub prescriptia unui specialist, care va decide daca sistemul digestiv este indeajuns si sanatos sa se bucure de beneficiile otetului de mere…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept