Home > Diete de evitat > Dieta cu salata
Dieta cu salata

Dieta cu salata

Dieta cu salata reprezintă  o modalitate eficientă de regim, datorită faptului că salata verde este un carbohidrat fibros.

Dieta cu salata

Dieta cu salata este una săraca in calorii, cu un continut ridicat de fibre, vitamine si minerale si este o varianta utila in regimul de slabire. Carbohidratii proveniti din salata, sunt extrem de diferiți fata de carbohidratii care conțin amidon. Alimentele care contin carbohidrații cu amidon precum cartofi, orez, si pâine, au un continut caloric mult mai mare. Din moment ce ingredientul principal este salata cu un conținut caloric scăzut, aceasta este dieta perfecta.

Efectele pozitive ale dietei cu salata

Un regim de alimentație echilibrat, care sa contina salata poate duce la ameliorarea unor afecțiuni precum:
•    Tratarea constipației;
•    Ameliorarea durerilor de cap;
•    Tratarea anemiilor;
•    Creșterea masei osoase si prevenirea osteoporozei, datorita conținutului de vitamina K;
•    Ameliorarea tulburărilor de ordin sexual.

Vitaminele obținute in dieta cu salata:

Dieta cu salata poate fi benefica, deoarece conține o serie de vitamine necesare bunei funcționari a organismului: fier, magneziu, potasiu, beta caroten, acid folic si vitamine.

Beneficiile dietei cu salata

Legumele  cu frunze verzi sunt bogate in nutrienti, deoarece frunzele au posibilitatea  de capturare, si de conversie a energiei din plante. Salata verde mai contine vitamina A, vitamina K, calciu, fibre si fitonutrienti.

Legumele cu frunze sunt o alegere buna pentru o dieta sănătoasa, deoarece ele nu conțin colesterol și sunt un mod natural de alimentatie cu un continut scazut de calorii si sodiu. Multe dintre beneficiile pentru sănătate pe care frunzele verzi le oferă provin din fitonutrienți, compuși unici, care oferă protecție pentru plante. Acești compuși devin recunoscuți ca parte a unui regim alimentar care promovează sănătatea pe termen lung. Fitonutrientii pot actiona ca antioxidanti, care ajuta la prevenirea bolilor cronice, precum cancerul si bolile de inima.

Dezavantajele dietei cu salata

Dieta cu salata, spun unii specialisti, nu este o strategie inteligentă pentru pierderea în greutate. Este un plan de alimentație saraca in calorii, așa ca acestia nu susțin acest tip de regim, consumul doar de salata pe o perioada lunga de timp nu poate furniza toate substanțele nutritive esențiale corpului, care trebuie sa funcționeze la cele  mai bune standarde.

Salatele tind să fie scăzute în proteine și grăsimi, substante de care aveți nevoie pentru a va menține și a repara celulele sănătoase și de a absorbi multe dintre vitaminele și mineralele care  se găsesc in alimentele proaspete.

Daca mănânci doar salate, ai putea dezvolta în cele din urmă deficiențe în proteine, grăsimi sau alte substanțe nutritive, care pot produce la simptome, precum subtierea parului, piele uscata, umflare, oboseală, tulburări de somn, tulburări de concentrare, dureri musculare si articulare, depresie.

loading...