Home > Diete de evitat > Dieta cu usturoi
Dieta cu usturoi

Dieta cu usturoi

Dieta cu usturoi, este recunoscuta pentru beneficiile sale asupra sanatatii, utilizata cu precadere in tratarea bolilor precum cancer, diabet, boli de inima.

Dieta cu usturoi

Dieta cu usturoi a inceput sa fie recomandata de catre specialisti, care au constatat ca aceasta dieta duce si la pierderea kilogramelor.

Cum actioneaza dieta cu usturoi

Usturoiul actioneaza ca un inhibitor al apetitului, deoarece oferă creierului semnale de sațietate atunci când este consumat. Prin urmare, o persoană ar fi mai puțin înclinata să mănânce mai mult. Usturoiul creste, de asemenea, metabolismul organismului.

Consumul de usturoi presupune stimularea sistemului nervos pentru eliberarea hormonului de adrenalina – crescând astfel metabolismul. Metabolismul ridicat poate la rândul său, ajuta să se ardă calorii și a se pierde in greutate.

Dieta cu usturoi este utila pentru pierderea in greutate, pentru combaterea unor boli precum raceala, de cele mai multe ori considerandu-se ca un medicament.

Beneficiile dietei cu usturoi

Un beneficiu al dietei cu usturoi este că ajută la reglarea tensiunii arteriale al organismului. Deci, dacă aveți probleme cu un nivel scăzut sau hipertensiune arterială, usturoiul poate ajuta.

Usturoiul ajută la consolidarea apararii organismului impotriva alergiilor; ajută la slăbirea placii de pe peretii arterelor; ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange; și este cea mai bună alegere pentru uciderea și expulzarea paraziților, cum ar fi viermii din corpul uman.

În plus față de toate aceste beneficii de sănătate, usturoiul este ambalat cu vitamine si substante nutritive . Unele dintre acestea includ proteine​​, potasiu, vitaminele A , B , B2 și C , calciu, zinc.

Un studiu publicat in “Nutrition Research and Practice” in iunie 2012, precizeaza ca persoanele care au consumat acest aliment in dieta au pierdut in greutate si li s-a redus indicele de masa corporal.

Dezavantajul dietei cu usturoi

Este imperios necesar ca inainte de a incepe o dieta cu usturoi sa consultam un medic, deoarece consumul acestui produs poate duce la unele complicatii, poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi diluanti de sange, pilule contraceptive, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și medicamente pentru tuberculoză și virusul imunodeficienței umane.

Cel mai faimos chimic din usturoi este alicina, un compus cu conținut de sulf, care este cel mai concentrat în usturoi proaspăt, și devine și mai puternic atunci când usturoiul este zdrobit sau mestecat; mirosul puternic de multe ori poate sa deranjeze.

Compușii sulfurosi din usturoi metabolizat la sulfurii de alil metil, care sunt eliminati prin sudoare și respiratie produc miros neplăcut și respirație (halena).

Lunga istorie a dietei cu usturoi, ca un remediu popular este un punct in favoarea dietei – de asemenea ea fiind considerata si ca un mod de a elimina microbii din organism.

Dieta cu usturoi, are capacitatea de a controla radicalii liberi și de a contracara coagularea sângelui. Usturoiul nu este numai util în boli de sânge, dar poate ajuta la prevenirea cancerului. În cazul în care acestea nu reprezinta destule motive pentru a consuma usturoi, persoana care tine aceasta dieta trebuie sa fie constienta de faptul că această dietă de detoxifiere a organismului este, de asemenea, un posibil tratament pentru afectiuni, cum ar fi piciorul de atlet, astm, infectii vaginale, diabet, răceli și candida.

loading...