Home > Diete de slabit > Dieta cu cafea contribuie la o buna functionare a organismului
Dieta cu cafea contribuie la o buna functionare a organismului

Dieta cu cafea contribuie la o buna functionare a organismului

Dieta cu cafea si rolul consumului de cafea într-un plan de pierdere în greutate au fost de multe ori aprig dezbatute.

Cafeaua poate avea efecte atât negative dar și pozitive asupra sănătății și greutatatii dumneavoastră, în funcție de modul în care este consumată. Dacă va bazati deja pe un obicei zilnic de a consuma cafea, si nu reprezinta un scop de a pierde in greutate, este esential sa învățati cum să valorificati atributele pozitive oferite de dieta cu cafea.

Ce implica dieta cu cafea:

Dieta cu cafea se bazeaza pe principiul ca un continut de cofeina usureaza procesul de ardere a grasimilor si contribuie la o buna functionare a organismului.
Aceasta dieta bazata pe cafea este considerata a fi una foarte practica, deoarece consumul de cafea zilnic, care consta in aproximativ 5 cani de cafea, creste rata metabolica; insa cafeaua se recomanda a fi consumata fara zahar si lapte.

Dieta cu cafea

Beneficiile dietei cu cafea:

Cafeaua contine cafeina, care este un stimulent. Consumul de cafea ajuta organismul sa fie mai alert și il ajuta să fie mai activ, ceea ce duce la pierderea in greutate.

Consumul de cafea după-amiază sau după cină poate ajuta la reducerea poftei de gustari sau dulciuri, prin umplerea stomacului și suprimarea apetitului, fără adăugarea de calorii.

Cafeaua poate stimula, de asemenea, metabolismul prin creșterea ratei oraganismului  de termogeneza – modul în care corpul arde calorii pentru a crea căldură și energie.

Dieta cu cafea pretinde a fi bun diuretic, dar studiile au aratat ca a bea cu moderatie cafea nu duce la pierderea de apă. Într-adevăr, consumul de cafea creste aportul de lichide cu aceeași valoare ca apa potabilă, ceea ce ar putea fi  mai ușor pentru cei care iubesc cafeaua, dar nu le place apa, pentru a mentine un nivel optim de lichide in organism.

Efectele secundare ale dietei cu cafea:

Efectele secundare ale dietei cu cafea pot fi creșterea frecvenței cardiace, deshidratarea și schimbarea culorii danturii. Nu se va utiliza acest regim alimentar cu cafea dacă va confruntati cu probleme de sănătate legate de inima. Periati dintii regulat după consumul de cafea. Bea cel putin 1,5 litri de apa plata. Pe parcursul acestui regim se recomanda o alimentatie echilibrata si exercitii fizice pentru a accelera procesul de dieta, și a obține un corp mai sanatos.