Home > Diete de slabit > Dieta cu lichide: o dieta urmata de Angelina Jolie
Dieta cu lichide: o dieta urmata de Angelina Jolie

Dieta cu lichide: o dieta urmata de Angelina Jolie

Dieta cu lichide poate fi urmata in cazul in care se dorește o detoxifiere a organismului; si este un tip de dieta care presupune un program amplu de curatare a organismului de elementele nocive, cauzand in același timp o pierdere de greutate.

Cu ajutorul dietei cu lichide a slabit si actrita Angelina Jolie peste 20 kilograme intr-un timp foarte scurt.

Dieta cu lichide este recomandata de către specialiștii in probleme digestive si ca o alternativa de tratament pentru persoanele care suferă de boala Crohn – o afecțiune la nivelul intestinelor, care determina o inflamație a tubului digestiv.

Angelina-Jolie-dieta

In ce consta o dieta cu lichide?

O dieta cu lichide, ajută la menținerea hidratării adecvate a organismului, oferă o serie de electroliți importanti, precum sodiu și potasiu, și oferă o sursa de energie într-un moment în care un regim alimentar complet nu este posibil sau recomandat.

Persoana care va tine o dieta cu lichide, va consuma lichide la un interval aproximativ de 2 ore.

Următoarele alimente sunt permise într-o dieta cu lichide:
– apa plată
– Sucuri de fructe fără pulpă, cum ar fi suc de mere, suc de struguri sau suc de afine
– Supa limpede fara grăsimi
– Ceai
– Cafea

Tip de meniu in dieta cu lichide
– Mic dejun : un pahar suc fructe sau o cafea
– Gustare : un pahar suc fructe
– Pranz : un pahar suc fructe, un pahar apa, o supa limpede
– Gustare : un ceai
– Cina: o cana suc sau apa, o supa limpede, o cafea sau un ceai

Dieta cu lichide, conține un număr redus de calorii; implicit daca mănânci mai puține calorii decât arzi, vei pierde in greutate. Cu toate acestea,  pierderea in greutate poate fi de scurtă durată. Când se reduce drastic cantitatea de calorii care se consuma, metabolismul încetinește pentru a conserva energia.

Unele diete cu lichide funcționează mai bine pe termen lung decât altele. Cercetătorii au descoperit ca dietele care includ atât produse alimentare, cat si lichide pot ajuta persoanele supraponderale sa controleze numărul de calorii pe care le mânca, și sa le  ajute să păstreze greutatea in parametri optimi pentru o perioada îndelungata de timp.

În ceea ce privește mitul ca unele diete cu lichide detoxifica organismul de impurități, nu există nici o dovadă care să sustina aceasta teorie. Organismul, spun experții, este o “mașină” foarte sofisticata, care are propriul sistem de detoxifiere prin ficat și sudoare.

Dezavantajele dietei cu lichide

Trebuie menționat ca o dieta cu lichide impune consumul unui număr scăzut de calorii care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.

In cazul in care organismul este privat de aceste substanțe nutritive pot apărea efecte secundare precum oboseala, amețeli, pierderea parului, calculi biliari, intoleranță la frig, dezechilibru electrolitic și deteriorarea inimii. O lipsa de fibre in dieta zilnica poate duce la afecțiuni digestive. De asemenea, se poate pierde masa musculara, dacă nu sunt suficiente proteine in dieta cu lichide.

Pentru a vă proteja sănătatea dumneavoastră în timp ce încercați sa pierdeți kilograme prin intermediul unei diete cu lichide, luați  în considerare inscrierea intr-un program medical supravegheat pentru acest tip de dieta, condus de un medic sau de către un centru medical.

Aceste programe combina consumul de  produse lichide, cu controale medicale și de monitorizare, consiliere, grupuri de suport si exerciții fizice.

loading...