Home > Diete de slabit > Diete sanatoase de post usor de urmat
Diete sanatoase de post usor de urmat

Diete sanatoase de post usor de urmat

Dietele de post sunt binevenite în perioada postului pentru persoanele care sunt la cură; acestea sunt sănătoase şi eficiente. Dieta de post îţi poate oferi şi o detoxifiere uşoară, aşadar, se recomandă o astfel de cură din când în când.

Diete sanatoase de post

Regulile unei diete de post

  • În cadrul acestei diete, vei avea cinci mese pe zi: trei principale şi două gustări, prima gustare va fi constituită din fructe de sezon, iar a doua din nuci, morcovi şi ardei gras.
  • Ca în toate dietele, şi aici vei bea doi litri de apă pe zi şi ceai neîndulcit.
  • Cina se ia cu trei ore înainte de culcare, iar restul meselor vor fi din trei în trei ore.
  • La micul dejun se bea o cafea sau cei neîndulcit.
  • Foloseşte doar sare şi piper pentru asezonare.

Dieta de post de zece zile

Ziua 1

Mic dejun: salată de pătrunjel cu două roşii şi o jumătate de lipie cu graham.

Gustare: o portocală.

Prânz: sote de mazăre şi un şniţel de soia fiert.

Gustare: un morcov mare, crud.

Cină: o salată din roşii, ceapă, salată verde şi ciuperci la conservă.

Ziua 2

Mic dejun: două felii de pâine integrală şi salată de vinete fără maioneză.

Gustare: un kiwi mare.

Prânz: ciuperci la grătar şi amestec de legume congelate.

Gustare: un ardei kapia.

Cină: un bol de supă de roşii fără orez.

Ziua 3

Mic dejun: ovăz cu quinoa şi lapte de soia.

Gustare: 300 g de salată de fructe (fără banane).

Prânz: ghiveci de legume (sunt excluşi cartofii; foloseşte maximum două linguri de ulei de măsline).

Gustare: o mână de migdale crude.

Cină: o salată de crudităţi acrită cu zeamă de lămâie.

Ziua 4

Mic dejun: două felii de tofu cu salată de legume.

Gustare: un morcov crud.

Prânz: mâncare de praz cu măsline.

Gustare: 40 g nuci caju crude.

Cină: trei linguri de hummus şi salată de tabouleh cu roşii.

Ziua 5

Mic dejun: salată de crudităţi, tofu şi o felie de pâine integrală.

Gustare: un kiwi mare.

Prânz: orez brun şi legume asiatice.

Gustare: o lingură de humus şi un ardei capia.

Cină: o porţie de piure de ştevie.

Ziua 6

Mic dejun: ovăz cu quinoa, lapte şi soia.

Gustare: un măr mare.

Prânz: un bol de supă cremă, salată de roşii şi mâncare de linte.

Gustare: o mâna de nuci crude.

Cină: un bol de ciorbă de lobodă.

Ziua 7

Mic dejun: o salată tabouleh şi două felii de pâine integrală.

Gustare: o portocală.

Prânz: un bol de ciorbă de legume şi o porţie de legume cu curry.

Gustare: o mână de alune crude.

Cină: piure de urzici, o lingură de orez brun şi o felie de tofu.

Ziua 8

Mic dejun: salată de hrişcă (hrişcă, ulei de măsline, sare, boia, nucşoară, enibahar).

Gustare: 250 g de căpşuni.

Prânz: un bol de supă-cremă de ciuperci şi o salată.

Gustare: un morcov crud.

Cină: o supă de roşii şi 200 g de legume fierte.

Ziua 9

Mic dejun: trei linguri de salată de vinete fără maioneză şi un ardei capia.

Gustare: un măr.

Prânz: ghiveci de legume din mazăre, dovlecel, morcov şi vinete.

Gustare: un kiwi mare.

Cină: dovlecei la grătar cu pilaf de quinoa şi ciuperci.

Ziua 10

Mic dejun: ovăz, quinoa şi lapte de soia.

Gustare: un kiwi mare.

Prânz: un bol de supă-cremă de brocoli şi legume la cuptor cu tofu.

Gustare: o mână de caju crud…

Cină: ciuperci la grătar şi salată de castraveţi asezonată cu oţet balsamic.

loading...