Home > Diete de slabit > Top 5 diete care dau rezultate sigure
Top 5 diete care dau rezultate sigure

Top 5 diete care dau rezultate sigure

Numărul dietelor de tot felul este în creştere, dar nu toate funcţionează, iar dacă funcţionează pe tot parcursul planului, după aceea s-ar putea să te trezeşti că pui la loc kilogramele pierdute, aşadar, nutriţioniştii au făcut un top 5 al celor mai eficiente diete.

Dieta volumetrică

La baza acestei diete stă idea de saţietate, deşi manânci mai puţine calorii la fiecare masă. Pe parcursul dietei este necesar să ţii un jurnal cu ce mănânci în timpul zilei, iar exerciţiile fizice nu trebuie să lipsească şi trebuie să te fereşti dietei de alimentele bogate în grăsimi, alimentele de tip fast-food sau alimente cu valoare nutritivă scazută. Poţi consuma alimente ce conţin multă apă pentru a da senzaţia de saţietate, roşii, salate, paste, cereale integrale, carne şi produse lactate cu puţine grăsimi.

Dieta cu mancare raw

În cadrul acestei diete, manănci alimente cu nu au fost procesate, gătite, radiate, făcute la microunde sau expuse pesticidelor sau ierbicidelor. Idea este că trebuie să manânci fructe, legume sau seminţe în starea lor naturală, experţii spun că alimentelor gătite le sunt anulate propietăţile nutriţionale. Aşadar, la această dietă manănci mai puţine calorii decât în mod normal.

Dieta Jenny Craig

Această dietă este una dintre cele mai bune diete de slăbit, aceasta îi ajută pe cei care o urmează să dezvolte o percepţie sănătoasă asupra alimentelor şi un stil de viată activ. Dieta are trei niveluri: alimentaţie, minte şi corp. La primul nivel înveţi cum să mănânci în porţii mici şi dese alimentele preferate. La al doilea nivel, afli detalii despre nivelul de energie din organism, iar la al treilea nivel aduni informaţii despre cum să îţi menţii greutatea şi să ai un stil de viaţă sănătos. Printre avantajele dietei este şi faptul că s-a demonstrat clinic că această dietă este eficientă.

Dieta Dukan

În cadrul acestei diete poţi mânca oricât, numai că grupele alimentare sunt restrânse; aceasta este împărţită în patru etape.

 • Etapa de atac. În prima fază, vei consuma numai proteine.
 • Etapa de croazieră. Aici alternezi zilele cu proteine, cu zilele cu proteine şi legume.
 • Etapa de consolidare. În această etapă, coprul tău are tendinţa de a pune la loc kilogramele pierdute, aşadar este o etapă periculoasă, ea durează zece zile pentru fiecare kilogram pierdut.
 • Etapa de stabilizare constă în menţinerea greutăţii ideale pentru tot restul vieţii.

Pentru a ajuta, doctorul Dukan, inventatorul dietei, a venit cu trei reguli de bază:

 • Joi este zi de atac, iar pentru tot restul vieţii vei consuma numai proteine.
 • Foleseşte scările.
 • Consumă trei linguri de tărâţe de ovăz pe zi.

Dieta Rina

Dieta Rina promite să te scape de 20 de kilograme în trei luni, iar după terminarea sa, kilogramele pierdute nu vor mai reapărea. Aceasta se împarte în patru etape, fiecare etapă durând o zi.

 • Ziua 1, ziua proteinelor;
 • Ziua 2, ziua amidonului;
 • Ziua 3, ziua carbohidraţilor;
 • Ziua 4, ziua vitaminelor.

Regimul începe cu ziua proteinelor, iar în ziua 29 trebuie să ţii o cură de detoxifiere; în această zi, vei consuma numai apă plată, dar nu te îngrijora pentru carenţele alimentare, deoarece ziua detoxifierii este după ziua legumelor. Dieta nu se recomandă persoanleor care suferă de diabet sau afecţiuni ale stomacului…

loading...