Home > Diete sanatoase > Dieta cu pomelo ajuta la arderea grasimilor
Dieta cu pomelo ajuta la arderea grasimilor

Dieta cu pomelo ajuta la arderea grasimilor

Dieta cu pomelo este bine sa fie luata în calcul, dacă sunteți în încercarea de a pierde în greutate. Fructele pot substitui gustările cu un număr mare de calorii oferind în același timp o valoare nutritivă adăugată. Unul dintre cele mai bune fructe pe care le puteți adăuga la o dieta de slăbire este pomelo. Valoarea nutritivă și conținutul scăzut de calorii din pomelo este ideal în regimul de slăbire.

Pomelo sunt fructe citrice. Ele sunt bogate in vitamina C. În plus față de aportul de vitamina C, fructele pomelo sunt o sursă bună de fibre, fier și proteine. Un alt beneficiu al dietei cu pomelo este conținutul lor caloric scăzut. Dacă sunteți în încercarea de a pierde în greutate, pomelo aduce un mare plus dietei. O porție de pomelo, echivalentă cu o cană, are aproximativ 72 de calorii si mai mult decât dublul necesar de vitamina C recomandat pentru o persoana care urmeaza o dieta de 2.000 de calorii pe zi.

pomelo

Ce presupune dieta cu pomelo:

O dieta cu pomelo se recomanda pe parcursul a 12 zile. Atunci când începeți o dietă care este combinată cu pomelo, va veți confrunta cu restricție de aproximativ 800 de calorii zi. Însa ar trebui să calculeze cantitatea de calorii necesare corpului, pentru a începe un regim alimentar sensibil cu pomelo.

Pe durata acestui regim se consuma lichide, minimum 8 pahare pe zi.

Meniu pentru dieta cu pomelo:

– Mic dejun: 2 oua fierte tari – 2 felii de pâine – o jumătate de pomelo

– Prânz: salata de legume (ridichi roșii + + salata verde + castravete), o bucata carne fiarta. Nu mâncați prăjit sau sotat. Combina cu jumătate de pomelo sau suc de pomelo.

– Cina: Ar trebui să folosiți alimente care sunt de culoare roșie și verde (cu excepția cartofilor, porumbului, mazării), combinate cu pește sau carne de vită fiartă, nu prăjita. Pe lângă acestea, combina jumătate de pomelo sau o ceașca de suc de pomelo proaspăt.

Beneficiile dietei cu pomelo

Dieta cu pomelo este din ce in ce mai des folosita datorita beneficiilor pe care le are:
•    Ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar. Infecțiile tractului urinar sunt infecții bacteriene care afectează sistemul urinar.
•    Vitamina C prezentă în pomelo crește aciditatea din urina si se sustrage de la dezvoltarea bacteriilor în tractul urinar.
•    Ajuta la dezvoltarea de colagen, o proteina care fortifică pielea, o face flexibila și duce la regenerarea țesutului.
•    Contribuie la ameliorarea sângerărilor gingivale.
•    Are un rol important in a proteja funcțiile inimii, deoarece pomelo are un conținut ridicat de potasiu si vitamina C, care reglează nivelul tensiunii arteriale. Pomelo contribuie si la optimizarea nivelului de colesterol in organism.
•    Previne anemia – vitamina C din pomelo imbunatateste absorbția fierului in organism.
•    Susține înlăturarea radicalilor liberi și previne apariția unor infecții bacteriene și alergii. Dieta cu pomelo stimulează acțiunea anticorpilor ale sistemului imunitar și înlătură efectele cauzate de gripă și răceală.
•    Protejează celulele legate de procesele de imbatranire. Combate ridurile si încetinește procesul de îmbatranire.

Dieta cu pomelo este considerata a fi o dieta bogata în fibre și contribuie semnificativ la pierderea în greutate. Alimentele bogate in fibre rămân o perioadă mai lungă în stomac, oferind o senzație de sațietate. Acest fruct are proprietăți care ajută la arderea grăsimilor si reducerea conținutului de amidon si zahar din sânge.

Riscurile dietei cu pomelo

Dieta cu pomelo nu se recomandă în cazul în care persoana suferă de boli renale, gastrite, diaree sau alte tulburări gastrointestinale.

Consumul de prea multe pomelo poate provoca reacții adverse, cum ar fi amețeli, reacții dureroase, dificultăți de respirație și stomac deranjat…

loading...