Home > Diete sanatoase > Dieta grupelor sangvine – cea mai complexa dieta
Dieta grupelor sangvine – cea mai complexa dieta

Dieta grupelor sangvine – cea mai complexa dieta

Dieta grupelor de sange se bazează pe convingerea că persoanele cu anumite tipuri de sange sunt mai predispuse la boli sau condiții de viata aparte; este sustinuta de catre specialisti care sugereaza ca regimul de viata bazat pe grupa de sange poate duce la prevenirea unor afectiuni. Principiul de baza folosit in dieta grupelor sanguine consta in faptul ca se pleaca de la premisa ca atunci cand mancam, in organismul nostru se produce o reactie chimica intre alimentele consumate si grupa de sange, aceasta reactie fiind mostenita genetic, efectul fiind o modificare a celulelor din organism.

dieta-grupelor-sangvine

Care sunt alimentele permise in dieta grupelor sanguine?

Principalele caracteristici ale fiecarei grupe de sange:

Tip O

Sunt acceptate proteinele de origine animală și exerciții fizice intense, cum ar fi jogging. Se va evita sau se va limita consumul de produse lactate si cereale. Dieta pe grupa de sange O implica consumul de multe proteine din carne sau fructe de mare.

Tip A

Pentru aceasta grupa de sange, cele mai indicate sunt dieta vegetariana si consumul de alimente proaspete, organice. Cei cu grupa de sange A sunt cu un sistem imunitar mai sensibil, se vor evita cat mai mult posibil produsele rafinate, se indreapta atentia asupra produselor naturale. Sunt recomandate si lactatele, insa cu un continut scazut de grasimi.

Tip B

Persoanele cu aceasta grupa de sange au un sistem imunitar puternic și sistem digestiv tolerant, astfel încât să poată mânca cele mai multe alimente. Aceste persoane tind să reziste la multe boli degenerative cronice grave și sunt mai potrivite sa practice exercitii fizice, cum ar fi mersul cu bicicleta și înotul.

In dieta de sange pentru grupa B se pot consuma lactate, legume verzi, carne slaba, fructe.

Tip AB

Grupa de sange AB tinde să aibă cele mai puține probleme cu alergiile, în timp ce bolile de inima, cancerul, anemia reprezinta riscuri medicale pentru persoanele care au aceasta grupa de sange.

In dieta de sange pentru grupa AB se recomanda reducerea consumului de carne si consumul a cat mai multe legume.

Ce se recomanda in dieta grupelor sanguine?

Bineinteles, ca orice dieta, dieta grupelor sanguine implica si unele restrictii alimentare; in functie de organismul fiecarei persoane, se recomanda, pentru toate tipurile de grupe de sange, un stil de viata echilibrat.

Se va elimina pe cat mai posibil cu putinta consumul de cartofi, cereale, paine, paste, grasimi.

Meniurile din dieta grupelor de sange vor fi adaptate in functie de grupa de sange doar dupa consultul unui specialist.

Desi dieta grupelor sanguine este noua si interesanta, nu se recomanda tuturor. În plus, ea nu se bazează pe argumente științifice solide, dieta restricționează sever alimentele pe care le puteți mânca. Acest lucru este dificil pentru satisfacerea nevoilor nutritive si este greu de urmat pe termen lung. Dacă sunteți în căutarea unei diete propice pierderii în greutate, se poate alege un plan de dieta sensibil, care este susținută de dovezi științifice și se potrivește cu personalitatea și stilul dumneavostra de viață…