Cancerul, cunoscut sub denumirea medicală de tumoare malignă sau neoplasm malign, reprezintă un grup de boli ce presupun o modificare anormală a celulelor cu potențial de a invada sau a se răspândi în alte părți ale corpului. Există peste 100 de tipuri diferite de cancer care afectează corpul uman, fiind, de asemenea, una din cele mai crunte și mai de temut afecțiuni ale oamenilor.
Incă din secolul al XX-lea omenirea s-a confruntat cu diferite forme ale cancerului care mai de care mai periculoase; puși în fața acestui fapt, oamenii au căutat leacuri de orice natură în disperarea de a găsi formula magică de vindecare.
Vitamina C, una dintre cele mai cunoscute vitamine, are un rol crucial în apărarea organismului de acțiunea radicalilor liberi şi împotriva stresului oxidativ, principala cauză a îmbătrânirii fiziologice, având, de asemenea, și efecte antioxidante.
Trăsătura importantă pe care o are vitamina C este aceea de a ajuta la creşterea colagenului din organism (care este benefic pielii), dar și a proteinei esenţiale a corpului omenesc, ce contribuie la menţinerea ţesuturilor, ligamentelor, cartilagiilor şi tendoanelor.
Cele mai bogate surse naturale de vitamina C sunt: portocale, lămâi, lime, grepfrut, pomelo, ardei gras, pătrunjel, broccoli, conopidă, căpşuni, roşii, cartofi, varză de Bruxelles.
Oamenii, văzând toate efectele benefice pe care lămâia le conferă organismului, au creat cu mult timp în urmă ceea ce se numește medicamentul tibetan, care, prin efectele miraculoase deținute, luptă împotriva cancerului.
Ingredientele necesare:
– 1 căpățână de usturoi
– sucul din 2 lămâi
– 100 de grame de miere ecologică
– o linguriță de bicarbonat de sodiu
Modul de preparare: se curăță și se taie usturoiul în bucățele foarte mici, apoi se amestecă împreună cu sucul din lămâie, mierea și bicarbonatul. Se amestecă până ce compoziția devine omogenă, apoi se transferă într-un borcan de sticlă curat și se lasă la macerat timp de opt-zece zile. După scurgerea celor zece zile, este perfect pentru consum. Se păstrează la frigider.
Acest „medicament” este consumat de tibetani pentru mai multe afecțiuni. Datorită proprietăților sale antioxidante, mierea din amestec te va feri de apariția cancerului, diabetului, constipației. Persoanelor afectate de cancer li se recomandă pe stomacul gol zilnic trei lingurițe, timp de șase luni pe an, o lună da, o lună nu.
În urma cercetărilor efectuate, oamenii de știință au ajuns la concluzia că absorbția vitaminei C administrată pe cale orală nu atinge nivelul de vitamina C necesar în comparație cu cazurile de administrare intravenoasă. În afară de aceasta, s-a constatat şi faptul că vitamina C administrată pe cale intravenoasă exercită efecte toxice asupra celulelor canceroase.
Studii recente din Statele Unite ale Americii au arătat că megadozele de vitamina C administrate intravenos pacienților cu infecții puternice, cancer sau cancer de sân au rezultate uimitoare.
S-a observat că pacienții care au primit o megadoză de vitamina C pe cale intravenoasă, alături de chimioterapie, au prezentat mai puține efecte dăunătoare ale tratamentului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că introducerea intravenoasă a vitaminei C în organism poate omorî celulele canceroase fără ca pacientul să dezvolte o toxicitate notabilă sau schimbări patologice în splină, rinichi sau ficat…
Așadar, vitamina C este una dintre cele mai complexe vitamine, deoarece luptă împotriva multor afecțiuni, fiind, de asemenea, aliatul numărul unu al imunității noastre.