Home > Alimentatie si Nutritie > Ce este apa alcalina si cum ne ajuta
Ce este apa alcalina si cum ne ajuta

Ce este apa alcalina si cum ne ajuta

Apa alcalina este o sursa de sanatate benefica organismului nostru. Apa alcalina contine antioxidanti si are un pH mai ridicat, fapt ce duce la stimularea metabolismului, la prevenirea anumitor boli si la eliminarea toxinelor. Pe langa acestea, apa alcalina poate fi considerata un antioxidant. Mai multe beneficii ale acestei ape gasiti mai jos.

Apa alcalina poate fi cumparata din comert sau chiar preparata acasa prin sucul stors de la o jumatate de lamaie pe care o amesteci cu un litru si jumatate de apa ce are un pH bun. Apa alcalina poate fi considerata un elixir al frumusetii, iar alaturi de o dieta echilibrata, corpul nostru va arata mai bine ca niciodata.

apa alcalina

Detoxifiere

Organismul nostru are nevoie de o perioada de detoxifiere pentru elimanarea toxinelor acumulate, dar si pentru a functiona normal. Apa alcalina ne poate ajuta sa ne detoxifiem organismul, datorita proprietatilor pe care le contine.

Oxigenare

Un alt efect benefic pe care il are apa alcalina este oxigenarea; deoarece este considerata un antioxidant, va transforma radicalii liberi in oxigen, iar corpul va fi incarcat cu multa energie.

Hidrateaza

Se stie ca apa este un element obligatoriu pentru o hidratare buna, insa apa alcalina contine elemente pe care organismul nostru le asimileaza mai repede, ducand la o hidratare mult mai rapida.

Intareste sistemul imunitar

Apa alcalina este un element care duce la imbunatatirea si intarirea sistemului imunitar, luptand impotriva bolilor, aparand organismul de diverse viroze, raceli, infectii si ajuta la buna functionare a organismului.

Regleaza pH-ul

Datorita faptului ca apa alcalina contine un pH bun, tot ea va duce la normalizarea pH-ului organismului nostru, ajutandu-l sa lupte impotriva aparitiei afectiunilor si infectiilor.

Slabeste

Apa alcalina este ideala atunci cand tinem diverse diete; deoarece are proprietati antioxidante, apa alcalina ne va ajuta in lupta kilogramelor in plus si ne va oferi un echilibru asupra celulelor organismului.

Infrumusetare

Proprietatile apei alcaline vor ajuta la stralucirea pielii, deoarece va elimina toxinele acumulate, iar pielea noastra isi va recapata elasticitatea si luminozitatea, ducand la un ten catifelat.

Scaderea colesterolului

Scaderea colesterolului rau poate fi obtinuta cu ajutorul apei alcaline, care lupta impotriva bolilor cardiovasculare si nu lasa sa se depoziteze metalele grele si alti poluanti…

Aspect tineresc

Odata ce organismul este eliberat de toxine, muschii vor fi mai tonifiati, corpul nostru va parea mai tanar, plin de viata. Apa alcalina ajuta la curatarea colonului, la lupta impotriva constipatiei si ajuta la eliminarea retentiei de apa.