Home » Cele mai importante alimente fara gluten

Cele mai importante alimente fara gluten

scris de: Elena

Alimentele fara gluten sunt o optiune pentru cei cu intoleranta la gluten sau care isi doresc sa adopte o dieta noua in viata lor.

Glutenul este proteina pe care o intalnim in grau, orz, secara, in produse de panificatie, bere, mezeluri chiar si in sosul de soia. Noi iti vom prezenta o lista a alimentelor fara gluten.

Lapte de cocos

Produsele lactate contin si ele gluten, din cauza fainii care se adauga pentru o doza de consistenta. Cei care au intoleranta la gluten pot avea probleme daca nu sunt atenti, iar optiunea lor este laptele de cocos. Un aliment sanatos, cu un gust usor si fin. Poate fi folosit in mancare, pentru sosuri, supe, chiar si ca lapte de baut.

Faina de hrisca

Faina de hrisca nu contine gluten si se aseamana cu faina de grau, deoarece au aceleasi proprietati in produsele de panificatie. Coapta, faina de hrisca are o usoara aroma de ciocolata. Faina de hrisca poate fi considerata un aliment delicios fara gluten.

alimente fara gluten

Faina de chia

Faina de chia este un aliment fara gluten si totodata o sursa buna de fibre; pe deasupra, aceasta contine si Omega-3. Este perfecta in aluaturi, imita elasticitatea glutenului si multi cunoscatori opteaza pentru acest tip de aliment. In compozitie cu apa, devine gelatinoasa. Aceasta provine din America de Sud.

Faina de mei

Faina de mei este ideala pentru preparatele dulci. Alimentul in sine are dulceata proprie si o aroma magica. Merge bine in compozitie atat cu migdalele, cu faina de migdale, cat si cu cea de orez brun.

Faina de alune

Faina de alune este un aliment fin, gustos, fara gluten si care se poate obtine acasa, intr-un mod usor. Nu este nevoie decat sa macinam cateva alune crude in compozitie cu o alta faina fara gluten. Acest lucru este necesar pentru a absorbi excesul de grasime. Faina de alune este ideala pentru preparatele dulci, biscuiti, fursecuri, paine, si ofera un gust senzational.

Semintele de in

Semintele de in sunt alimente fara gluten si totodata foarte sanatoase, care sunt bogate in zinc, contin fier, magneziu si sunt benefice pentru dezvoltarea normala a corpului, pentru crestere si sanatatea sangelui. Pe langa acestea, mai sunt semintele de dovleac, de chia, floarea-soarelui si dovlecel. Se servesc crude si nesarate…

Porumbul

Face parte din categoria alimentelor fara gluten, este gustos si poate fi folosit in diferite feluri de mancare. Deseori este folosit in salate si supe de legume.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept