Home » Fructul kaki – proprietăţi si beneficii

Fructul kaki – proprietăţi si beneficii

scris de: Elena
Fruct kaki

Fructul kaki, denumit şi „piersica japoneză” sau „fructul zeilor”, este un fruct exotic, cu un gust inconfundabil şi proprietăţi miraculoase ce îmbunătăţesc calitatea vieţii.

Proprietăţile „piersicii japoneze” trebuie cunoscute de fiecare, deoarece acest fruct poate fi folosit ca înlocuitor al dulciurilor, dar este şi un sprijin al frumuseţii prin accelerarea creşterii părului şi a unghiilor.

Fructul zeilor este importat din Brazilia, China, Israel şi Japonia putând fi consumat aşa cum este, uscat, sub formă de gem sau pregătit la cuptor. Creşte într-un copac înalt de aproximativ zece metri, având un colorit portocaliu (fructul în sine).

Proprietăţile nutriţionale ale fructului kaki:

  • Bogat în magneziu, element ce reglează metabolismul şi combate starea de oboseală, dar şi depresia;
  • Foarte bogat în potasiu, chiar mai bogat decât banana;
  • Conţine mari cantităţi de seleniu şi mici cantităţi de fier şi zinc;
  • Conţine la fel de mulţi antioxidanţi cât ceaiul verde;
  • Bogat în carbohidraţi de bună calitate;
  • Are o mare cantitate de vitamine A, B, C şi P;
  • Bogat în acizi organici, proteine şi taninuri;
  • Betacarotenul este şi el în mare cantităţi, trădat chiar de culoarea puternică portocalie a fructului.

Beneficiile şi proprietățile fructului kaki:

  1. Protejează inima

Fructul kaki are proprietăţi antioxidante, contribuind și în prevenţia aterosclerozei prin eliminarea radicalilor liberi.

Este bogat în carbohidraţi, nutrienţi cu care muşchiul inimii se „hrăneşte”.

  1. Stimulează sistemul imunitar

Este indicat consumul acestui fruct în prevenţia virozelor respiratorii, dar şi a rinitei alergice.

Conţinutul mare de antioxidanţi, vitamine şi minerale ajută creşterea imunităţii.

  1. Îmbunătăţeşte vederea

Acuitatea vizuală este îmbunătăţită prin conţinutul mare de provitamina A deţinut. Această provitamină este folositoare celulelor din retină pentru interpretarea mesajelor luminoase.

„Piersica japoneză” este indicată şi în prevenţia cataractei.

  1. Ameliorează durerile de stomac

Fiind un aliment alcalin, fructul kaki prezintă proprietatea de a scădea aciditatea gastrică, dar şi aciditatea sângelui, îmbunătăţind astfel şi arderile ce au loc în organism.

Este indicat consumul acestor fructe în cantităţi moderate mai ales de cei care suferă de boli ale stomacului.

  1. Luptă împotriva depresiei

Glucidele de bună calitate din fructul kaki, dar şi antioxidanţii stimulează activitatea creierului şi luptă împotriva depresiei.

  1. Accelerează creşterea părului şi unghiilor

Dacă fructul kaki este consumat împreună cu cerealele integrale, dar şi de alimente bogate în calciu, va aduce aportul necesar organismului, stimulând astfel creşterea părului, dar şi a unghiilor. Pentru ca această accelerare să fie mai rapidă, este indicat să masaţi rădăcinile părului cu ulei de ricin sau să ţineţi unghiile în ulei de măsline cald preţ de zece minute, după care spălaţi atât părul, cât şi mâinile.

  1. Puternic diuretic

Conţinutul scăzut de sodiu şi cel mare de potasiu conduc la afirmarea faptului că acest fruct este un puternic diuretic.

  1. Puternic revitalizant

Într-o cantitate de 100 g întâlnim aproximativ 70 de calorii, dintre acestea majoritatea sunt alcătuite din zaharuri complexe ce contribuie la creşterea energiei consumatorului.

Nu este indicat consumul acestor fructe de către diabetici, deoarece au o mare cantitate de glucide…

Cu toate că mulţi dintre voi probabil nu aţi consumat acest fruct kaki nefiind obişnuiţi, vă indicăm să o faceţi datorită proprietăţilor extraordinare.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept