Home > Alimentatie si Nutritie (page 2)

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Top 10 beneficii ale consumului de ardei iute

ardei iute rosu

Cunoscut și sub denumirile de chili, piper iute, chuper roșu, paprika, ciușcă sau țușcă, ardeiul iute a fost o componentă importantă în alimentația oamenilor încă din anii 7500 î.Hr. În Europa, ardeiul iute a ajuns după descoperirea Americii de către Columb, în anul 1492. Datorită aromei sale puternice, ardeiul iute este foarte apreciat în gastronomie. Se pare însă că acesta ... Read More »

Retete de suc pentru anemie – intareste-ti imunitatea

Retete de suc pentru anemie

Urmatoarele retete de suc pentru anemie sunt ideale pentru prevenirea sau tratarea diverselor forme de anemie, deoarece ofera o combinatie de vitamina C si fier, care faciliteaza absorbtia de oxigen in organism, ajuta la sintetizarea hemoglobinei si la formarea unor celule rosii noi. Incercati aceste retete de suc pentru anemie, dupa ce ati facut un control medical, deoarece simptomele nu ... Read More »

Cele mai bune proteine

Cele mai bune proteine

Cele mai bune proteine, dupa cum probabil stii, nu se gasesc in suplimentele ce contin aditivi si substante care pot deveni periculoase daca sunt consumate pe termen lung, ci in alimentele naturale. Afla care sunt cele mai bune proteine si care sunt alimentele cu continut ridicat de proteine. Consuma-le in functie de nevoile tale si, mai ales, de stilul tau ... Read More »

Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

alimentatie sanatoasa

In zilele noastre, alimentatia sanatoasa este un subiect interesant. Din cauza lipsei de timp, oamenii nu prea se ocupa cu ideea de a se alimenta sanatos. In tema alimentatiei sanatoase gasite in mass-media sunt multe sfaturi care nu sunt reale. E foarte greu din cauza informatiilor primite, citite, auzite sa selectam ce este cel mai bun sfat. Pentru cei care isi ... Read More »

Cum ne protejează fructele de Goji de cancer

goji cancer

Fructele de Goji se află în centrul atenției, fiind considerate fructele longevității și care aduc o multitudine de beneficii sănătății. Aceste fructe reprezintă un bun susținător al unui sistem imunitar puternic, un accelerator de energie și ne ajută în menținerea sănătății și în procesul de combatere al diferitelor boli. Fructele pot aduce o mulțime de beneficii organismului nostru, unele ne ajută ... Read More »

Alimente bogate in magneziu

Alimentele bogate in magneziu sunt multe, iar majoritatea sunt consumate cu placere de catre noi. Magneziul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, deoarece are un rol important, si anume, stimuleaza procesele metabolice; are un rol important asupra energiei noastre si este esential pentru functiile organismului. Magneziul este un mineral deja existent in corpul nostru insa noi trebuie sa asiguram ... Read More »

Vinetele – proprietati si beneficii

Vinetele sunt legumele care contin cea mai multa apa dintre toate cate exista, aproximativ 93-94%, dupa cum afirma studiile, dar, pe langa acest element important, mai regasim si potasiul – un mineral care nu va face altceva decat sa va ajute la stimularea activitatii corecte si sanatoase a inimii, magneziu- care este cunoscut si renumit pentru rolul sau benefic avut asupra ... Read More »

Proteinele – cele mai bune prietene ale unei alimentații sănătoase

proteine bune

Cu siguranță de fiecare dată când căutați informații despre un stil alimentar corect și sănătos, aflați că proteinele, pe lângă alte „ingrediente”, proteinele joacă un rol foarte important și toată lumea spune despre acestea că sunt bune pentru organismul tău. Nu trebuie să exagerăm și să consumăm numai proteine, este imposibil acest lucru, însă ar fi bine să încercăm să ... Read More »

Cele mai importante alimente fara gluten

Alimentele fara gluten sunt o optiune pentru cei cu intoleranta la gluten sau care isi doresc sa adopte o dieta noua in viata lor. Glutenul este proteina pe care o intalnim in grau, orz, secara, in produse de panificatie, bere, mezeluri chiar si in sosul de soia. Noi iti vom prezenta o lista a alimentelor fara gluten. Lapte de cocos ... Read More »

Cat de bine este sa gatim alimentele?

Cat de bine este sa gatim alimentele

Cand caldura este folosita pentru a gati alimentele, poate omori sau dezactiva numeroase organisme nocive, cum sunt bacteriile si virusii, dar si unii paraziti. Otravirea prin alimentele negatite, dar si alte afectiuni, poate fi cauzata de bacterii patogene, Escherichia coli sau salmonela, neuro-virusi etc. De asemenea, parazitii pot fi introdusi in organism si prin intermediul salatelor, prin carnea cruda (in ... Read More »