Home » Alimente bogate in calciu: 17 alimente cu foarte mult calciu

Alimente bogate in calciu: 17 alimente cu foarte mult calciu

scris de: Elena
alimente bogate in calciu

Alimente bogate in calciu pentru intarirea sistemului imunitar, dar si a celui osos.

Alimentele bogate în calciu sunt la baza piramidei alimentelor, reprezentând o sursă importantă de vitamine, dar și alimente ce trebuie consumate în fiecare zi, spre binele organismului și al sănătății.

Alimentele bogate în calciu nu trebuie să lipsească din lista niciuneia dintre noi. Aceste alimente sunt recomandate, mai ales, copiilor și bătrânilor, pentru întărirea oaselor.

Ce este calciul?

Calciul este esential pentru organismul nostru, un nutrient important pentru oase. Exista multe alimente bogate in calciu, iar noi iti vom spune cateva dintre ele. Alimentele bogate in calciu ajuta la sanatatea noastra, la intarirea dintilor, oaselor, muschilor si la buna functionare a sistemului nervos.

Calciul este unul dintre mineralele esențiale ce facilitează organismul să se dezvolte și să funcționeze așa cum trebuie.

Calciul și alimetele bogate în calciu dilată și contractă vasele de sânge, fiind și cel mai prezent mineral din corp.

Așadar, pentru a vă ușura munca, vă vom prezenta un top al celor mai recomandate alimente bogate în calciu.

Laptele este cea mai bogată sursă de calciu dintre toate alimentele. Calciul din lapte este absorbit în proporție de 40% de corp, iar un pahar de lapte de 250 ml are în compoziție 300 mg de calciu.

Laptele poate fi băut ca atare sau pot fi adăugați fulgi de porumb, cereale normale sau cereale integrale.

Laptele este de departe alimentul cel mai bogat în calciu și trebuie consumat în fiecare zi.

Iaurtul – este optiunea cea mai simpla si ideala, iar multe persoane apeleaza la acesta pentru doza de calciu. Este indicat sa alegem iaurturile fara grasimi, naturale, acestea avand si o cantitate mai mare de calciu. Iaurtul este usor de digerat, iar pentru cei care nu vor sa consume lapte, un iaurt pe zi va aduce un plus sanatatii.

Dintre alimentele bogate în calciu, pe lângă lapte, iaurtul este ideal pentru micul dejun, dar este potrivit și pentru o gustare sănătoasă și plină de calciu. Este ideal pentru cei care vor să slăbească, deoarece nu este nici gras și este sățios: 170 g conțin 310 mg de calciu.

Portocalele – citricele contin si ele o cantitate considerabila de calciu; reprezinta o optiune buna atunci cand suntem ocupati, pusi pe fuga. Este indicat sa le consumam dimineata sau la pranz.

Alimente bogate in calciu

Fasolea – reprezinta un aliment folosit in multe feluri de mancare si este apreciata de catre multe persoane. Contine fibre, proteine, calciu, si nu costa mult. Fasolea este saraca in grasimi si plina de nutrienti esentiali organismului nostru.

Migdalele – sunt alimente bogate in calciu, iar pe langa asta, mai contin si vitamina E. Migdalele sunt esentiale pentru par si unghii. De obicei, sunt o alternativa pentru gustarea intre mese ori se pot consuma la micul dejun, cu cereale.

Migdalele pot fi consumate la micul dejun, între mese, fiind foarte sățioase, dar și sănătoase. Sunt o variantă ideală dacă vreți să faceți o prăjitură, putând înlocui ciocolata sau fructele uscate fără nicio problemă.

Migdalele reprezintă unul dintre alimentele bogate în calciu recomandate de nutriționiști.

O porție de 100 de grame de migdale conține între 248 și 250 de mg de calciu.

Spanacul – este un aliment bogat in calciu, ideal pentru sanatatea noastra, adoptat de multe persoane care doresc sa duca un stil de viata sanatos; este esential pentru cei care tin o dieta. Contine minerale, vitamine si calciu pentru intarirea oaselor.

3 căni de spanac, adică aproximativ 100 de grame, conțin apeoximativ 200 de mg de calciu.

Cu toții știm că legumele, prin fierbere, își pierd anumite vitmaine, așa că, cel mai recomandat este ca spanacul să îl adaugi în smoothie-uri și, cel mai important, să fie spanac crud.

Pestele – este o sursa buna de calciu, iar speciile care contin un procent ridicat de calciu sunt sardinele, hamsiile si somonul. O portie de somon cu spanac iti va asigura doza de calciu si energie pentru o zi intreaga.

Fructele uscate – o varianta usoara si gustoasa pentru calciul esential. Putem opta pentru prune uscate, smochine, nuci, alune, masline, ovaz si arahide. Pot fi folosite atat in salate, cat si drept o gustare intre mese.

Branza – produsele lactate sunt alimente bogate in calciu fiind si o optiune posibila pentru toti dintre noi. Branza nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru, ea poate fi gasita si combinata in mai multe variante. Fie o punem in salate, fie o mancam la micul dejun, alaturi de alte alimente…

Produsele din soia – laptele de soia, branza tofu, iaurturile din soia contin un aport ridicat de calciu si reprezinta o optiune buna pentru cei care au intoleranta la produsele lactate.

Sardina este singura specie de pește ce conține calciu. 100 g de sardine în ulei, nedezosate, îți asigură 500 mg de calciu. O puteți găti așa cum vreți, iar recomandat este să o asezonați cu salată, adăugând, în acest fel, și o porție de vitamine mai mult decât necesară, mai ales în sezonul rece, atunci când alimentele bogate în calciu sunt recomandate a fi consummate într-o cantitate mai mare.

Semințele de susan îți oferă o cantitate foarte mare de calciu și pot fi servite și ca acea gustare dintre mese pe care trebuie să o iei în grabă, fiind, de asemenea, și extrem de sățioase. 2 linguri de susan, cantitate aproximată la 28 de grame, conțin între 280 și 300 de mg de calciu.

Semințele de susan se pot consuma simple, ca atare, în salate. De asemenea, le puteți adăuga în iaurt sau lapte, în loc de cereale, fiind mult mai sănătoase, dar și sățioase, sunt minunate într-un smoothie.

O ceașcă de lapte care are 300 de mg de calciu este echivalentul unei căni întregi de smochine uscate.

Smochinele sunt o alegere ideală pentru micul dejun, pot fi adăugate în prăjituri sau consumate lângă nuci și alte semințe.

Smochinele sunt alimente bogate în calciu ce nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, deoarece au mult mai multe beneficii decât am crede. Era de la sine înțeles faptul că brânza este unul dintre alimentele bogate în calciu, aliment ce nu ar trebui să lipsească din alimentele pe care le consumăm zilnic.

Brânza este un aliment ce conține o cantitate foarte mare de calciu. De exemplu, 40 de grame de brânză conțin între 296 și 300 mg de calciu. Acest aliment bogat în calciu este recomandat atât dimineața, cât și seara, mai ales. Fiind un aliment bogat în calciu, dar și foarte ușor, nu te vei îngășa, așa că poți consuma brânză la masa de seară fără nicio problemă.

Brocoli este o legumă foarte sănătoasă, legumă ce poate preveni foarte multe boli, dar poate întări și sistemul imunitar. Chiar dacă nu are un gust care să fie pe placul multor persoane, este unul dintre alimentele bogate în calciu. O porție de brocoli ce poate încăpea într-o ceașcă medie conține 180 mg de calciu și vine la pachet și cu multe vitamine și fibre necesare corpului uman.

Rubarba este un alt aliment bogat în calciu este un aliment la care, cu siguranță, cei mai mulți nu s-au gândit. Pe lângă faptul că rubarba este folosită ca și desert, deoarece se poate face plăcintă din ea, aceasta este și unul dintre alimentele bogate în calciu pe care îl putem consuma fără nicio problemă. O porție de rubarba gătită ce încape într-o cană mai mare conține o cantitate de 348 de mg de calciu.

Un alt aliment bogat în calciu este oul. Acesta poate fi consumat fiert, tare sau moale, omletă sau prăjit.

De asemenea, deși pare ciudat, tocmai datorită cantității mari de calciu pe care o are, coaja de ou poate fi pisată foarte mărunt și, alături de o linguriță de miere, ajută la întărirea oaselor.

De câte ori trebuie consummate alimentele bogate în calciu într-o săptămână?

Recomandat este ca aceste alimente să fie comsumate în fiecare zi, dar o puteți face și din 2 în 2

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept