Alimentele bogate in magneziu sunt multe, iar majoritatea sunt consumate cu placere de catre noi. Magneziul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, deoarece are un rol important, si anume, stimuleaza procesele metabolice; are un rol important asupra energiei noastre si este esential pentru functiile organismului.
Magneziul este un mineral deja existent in corpul nostru insa noi trebuie sa asiguram doza necesara pentru ca organismul sa functioneze normal.
Cuprins:
Kiwi
Este un fruct delicios, il gasim in orice perioada a anului, este bogat in calciu, vitamina C, magneziu, fier. Ajuta la tranzitul intestinal lent si se recomanda sa consumi un kiwi dimineata, ideal pe stomacul gol.
Bananele
Se gasesc la indemana oricarui om si pot fi o gustare excelenta intre mese. Sunt niste fructe care tin de foame cel putin doua ore, sunt gustoase, contin magneziu, vitamina A, zinc si fibre. Sportivii includ in alimentatia lor multe bananane.
Semintele de in
Sunt alimente bogate in zinc care contin fier si magneziu si sunt benefice pentru dezvoltarea normala a corpului, pentru crestere si sanatatea sangelui. Pe langa aceastea mai sunt semintele de dovleac, de chia, floarea-soarelui si dovlecel. Se servesc crude si nesarate.
Ananasul
Este un aliment slab in calorii, adoptat de multi in dieta lor. Ananasul se afla printre cele mai bogate alimente in magneziu, este foarte gustos, iar papilele tale gustative iti vor multumi. Poate fi consumat in salate, diverse feluri de mancare, dar si in combinatie cu pestele.
Cerealele integrale
Contin si ele o cantitate ridicata de magneziu, si se gasesc la mana oricarei dintre noi. Un mic dejun sanatos incepe cu un bol de cereale, unde mai putem adauga si cateva fructe de padure, banane sau capsuni.
Spanacul
Este un aliment bogat in magneziu, ideal pentru sanatatea noastra, adoptat de multe persoane care doresc sa duca un stil de viata sanatos, esential pentru cei care tin o dieta. Contine minerale, vitamine, fier si calciu pentru intarirea oaselor. Mai gasim magneziu in legumele verzi, precum: salata verde, ceapa verde etc.
Portocalele
Gustul tropical al portocalelor ne ofera doza necesara de magneziu, calciu si vitamina C. Portocalele sunt, de obicei, consumate de majoritatea oamenilor iarna insa noi recomandam sa fie incluse in alimentatia zilnica in fiecare perioada a anului…
Smochinele
Smochinele, fructele uscate, prunele uscate, caisele deshidratate, iti vor asigura doza excelenta de magneziu. Pot fi luate ca o gustare intre mese, adaugate in diverse feluri de mancare sau chiar la micul dejun, in bolul cu cereale.