După cum știm, tratarea afecțiunilor și stilul de viață sănătos încep de la adoptarea unei diete alimentare sănătoase, potrivite activităților noastre. În alegerea alimentelor, trebuie să ținem cont și de un factor foarte important reprezentat de grupa sangvină pe care o avem.
Modul în care corpul nostru metabolizează hrana ingerată este dictat de către grupa noastră sangvină. Și da, ați înțeles corect. Grupa sangvină are un rol destul de important atunci când vine vorba de alimentație și metabolism.
De ce trebuie să ținem cont de grupa sangvină atunci când vine vorba de alimentele pe care le consumăm? Acest răspuns ne este dat de către specialiștii care susțin faptul că alimentele conțin niște proteine denumite lectine, care, atunci când vin în contact cu sângele nostru, produc aglutinarea acestuia și provoacă o sumedenie de modificări la acest nivel. La rândul său, sângele prezintă anumite antigene, care, atunci când vin în contact cu lectinele incompatibile, duc la aglutinarea celulelor și chiar la instalarea unor afecțiuni.
Urmând o alimentație corespunzătoare grupei noastre de sânge, hrana va fi digerată mai bine și mai ușor, iar nutrienții vor fi absorbiți mult mai rapid.
Alimentația nepotrivită grupei de sânge poate duce la diverse afecțiuni, o stare continua de oboseală și kilograme în plus, iar pentru a ne menține sănătatea trebuie să consumăm alimente benefice pentru grupa noastră de sânge, astfel creând un echilibru în corpul nostru. În cazul unui dezechilibru, strictețea regimului este direct proporțională cu simptomele asociate alimentației nepotrivite.
Cuprins:
Simptomele asociate cu alimentația nepotrivită sunt reprezentate de tulburările gastrointestinale și intoleranțele alimentare.
Persoanele cu grupa sangvină 0
Aceste persoane trebuie să evite pe cât posibil carbohidrații, lintea, fasolea, porumbul, varza, lactatele, alcoolul, cofeina și produsele care conțin grâu. Persoanele care posedă acestă grupă sangvină trebuie să aibă o alimentație bazată pe carne.
Persoanele cu grupa sangvină A
Aceste persoane trebuie să reducă pe cât posibil consumul de carne și lactate sau chiar să renunțe la acestea. Alimentația acestor persoane trebuie să fie bazată pe mai mult pe fructe, legume și cereale.
Personele cu grupa sangvină B
Cele mai multe restricții alimentare sunt întâlnite la această grupă sangvină. Din alimentație trebuie să fie excluse următoarele alimente considerate toxice pentru această grupă: hrișca, lintea, carnea de pui (pentru că sângele produce o reacție alergică atunci când vine în contact cu lectinele din aceasta), semințele de susan, roșiile, porumbul, alunele și grâul. Alimentele recomandate sunt: lactatele, carnea roșie, fructele de mare și peștele.
Persoanele cu grupa sangvină AB
Grupa sangvină AB este rezultatul asocierii dintre grupa sangvină A și grupa sangvină B. Această asociere dintre cele două grupe a determinat o toleranță alimentară crescută, aceste persoane putând consuma atât carne, cât și leguminoase.
Totuși, există un inconvenient atunci când vine vorba de curele de slăbire. Persoanele care vor să slăbească trebuie să evite carnea, deoarece sucul gastric nu este secretat într-o cantitate suficientă pentru a o putea metaboliza, aceasta fiind depozitată sub formă de grăsime…
Alimentele considerate toxice sunt reprezentate de carnea procesată sau afumată și alcool.