Home » Beneficiile sportului asupra organismului

Beneficiile sportului asupra organismului

scris de: Elena
Beneficiile sportului asupra organismului

Sportul este una dintre armele cu care putem combate multe boli si care aduc multiple beneficii organismului.

Exista studii si cercetari in intreaga lume care pun in evidenta beneficiile pe care sportul le are asupra organismului nostru si care ne ajuta in viata de zi cu zi.

Sportul ne imbunatateste starea de spirit

Orice forma de sport am alege ne relaxeaza si ne scapa de tensiunea acumulata in fiecare zi. Este o terapie excelenta cu efecte vizibile in comparatie cu sedintele de terapie sau orice medicament am crede noi ca este mai benefic. Cand practicam un sport care ne place, rezultatele sunt formidabile pentru ca atunci organismul nostru secreta hormonul care ne face mai fericiti si ne ajuta sa amelioram stresul si alunga starile depresive cu care ne confruntam.

Beneficiile sportului

Sportul reduce aparitia anumitor boli

Prin practicarea exercitiilor fizice, circulatia sangelui este imbunatatita si organele din corpul nostru functioneaza in parametrii normali.

Beneficiile sportului sunt resimtite in primul rand la nivelul inimii, denumita si “Motorul uman”, crescand cantitatea de sange pe care aceasta o pompeaza, sangele putand circula mai usor prin artere si vene. Plamanii sunt si ei “fericiti” datorita frecventei cu care respiram in timpul exercitiilor pentru ca ii antrenam sa respire mai puternic si ne asigura cantitatea de oxigen necesara.

Sportul are o actiune benefica asupra sistemului digestiv, exercitiile fizice ajutand stomacul sa digere hrana, astfel prevenind constipatia si efectele negative ale acesteia.
Sportul regleaza sistemul endocrin, exercitiile fizice crescand nivelul de estrogen din organism, prevenind dezechilibrele hormonale, ciclul menstrual neregulat, chisturile ovariene.

Exista studii care au aratat beneficiile exercitiilor fizice asupra reducerii riscului de aparitie a cancerului la san cu 20%, rezultatul fiind mai evident dupa menopauza.

Sportul ne ajuta sa dormim

Un remediu eficient impotriva insomniei este sportul. Nu ne trebuie pastile sau ceaiuri pentru a dormi bine, ci este suficient sa facem o plimbare pentru a ne pune sangele in miscare si vom dormi mai bine. In functie de cat de intensa este activitatea noastra zilnica, si somnul va avea o calitate mai buna. Cred ca fiecare dintre noi avem macar o zi pe saptamana in care nu facem aproape nimic si acest lucru se resimte peste noapte. Organismul  nostru ne da mereu semnale pe care de multe ori nu le bagam in seama, dar el cere ce i se cuvine.

Sportul ne face mai frumoase

Exercitiile fizice stimuleaza fluxul sanguin si ne ajuta sa transpiram, reducand astfel acneea prin eliminarea toxinelor din organism care pot infunda porii si de aici problema aparitiei cosurilor.

De asemenea, exercitiile fizice produc uleiuri naturale care ne ajuta pielea sa se hidrateze lasand-o mai luminoasa, dar se recomanda ca dupa sport sa ne curatam tenul.

Sportul ne face mai sociabili

Dat fiind faptul ca exercitii fizice de scapa de stres si ne ajuta sa avem o conditie fizica mai buna, devenim increzatori in fortele noastre si mai optimisti crescand astfel randamentul profesional si personal.

Sportul poate fi distractiv

Exista o multitudine de modalitati prin care putem face sport. Ne putem inscrie la un curs de dans, care ne ajuta nu numai organismul, dar si viata sociala; putem merge la volei, tenis, fotbal… nu mai vorbesc de cate sali de sport se afla in fiecare oras care ne ofera mai multe modalitati benefice organismului nostru si starii noastre de bine.

Trebuie sa ne ajutam organismul sa isi mentina forta si echilibrul, alaturi de o alimentatie corecta. Nu trebuie sa recurgem la regimuri drastice pentru a ne simti bine. Trebuie sa gustam din toate, sa ne bucuram de fiecare clipa si sansa.

Sportul ne invata sa fim disciplinati si sa ne regasim echilibrul…

“Mens sana in corpore sano” (Minte sanatoasa in corp sanatos)

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept