Home » Beneficiile sportului pentru sanatate

Beneficiile sportului pentru sanatate

scris de: Elena
Beneficiile sportului pentru sanatate

Dupa cum bine se stie, exista o multime de studii si cercetari care sa ateste sportul ca fiind una dintre activitatile cele mai benefice pentru organism.

Efectele pozitive ale sportului au inceput sa se faca remarcate din ce in mai mult in ultimul timp, si nu mai este o noutate faptul ca acesta contribuie la prevenirea mai multor boli cronice care fac parte din cotidian.

Reprezinta un stil de viata sanatos, in primul rand, iar sportul poate duce la o dezvoltare armonioasa a organismului, contribuind la dezvoltarea cognitiva, dezvoltarea sistemului osos, a functiilor motorii.

De cele mai multe ori, le transmit celor din jurul meu sa fie sanatosi la minte, trup si suflet. Ce poate fi mai important pe lumea aceasta decat sanatatea? Cred ca cel mai de pret lucru este sa ne mentinem sanatosi si sa prevenim aparitia unor boli, in loc sa ne tratam.

Beneficiile sportului pentru minte – ei bine, aici ma refer bineinteles la efectele terapeutice pe care le poate avea practicare unui sport chiar si in unele tulburari psihice,
sigur existand o legatura cauza+efect in „eliberarea” mintii, facand chiar si 30 de minute de miscare.

Sportul pentru suflet se concentreaza in special pe factori cum sunt beneficiile fiziologice si afective. De cele mai multe ori, am auzit ca sportul in sine nu e suficient; sunt de acord cu acest aspect, dar, daca este combinat cu alte activitati, se poate promova un stil de viata sanatos.

Sunt foarte multi factori care contribuie pozitiv sau negativ la dezvoltarea unei natiuni, printre care nutritia, tipul de activitate fizica, clima, nivelul de stres.

De ce sa facem sport? Pentru ca avem parte de foarte multe avantaje:

•    O inima sanatoasa si imbunatatirea activitatii cardiovasculare;
•    Monitorizarea greutatii;
•    Circulatia sangelui imbunatatita;
•    Musculatura si oase rezistente;
•    Imunitatea;
•    Mentinerea colesterolului in limitele normale;
•    Buna dispozitie;
•    Disciplina organismului;
•    Imbunatatirea somnului.

Pentru o viata sanatoasa, se recomanda sa faceti in fiecare zi miscare. Sportul trebuie sa devina obisnuinta in viata de zi cu zi.

Cateva notiuni sunt esentiale in momentul in care faci sport: in primul rand, sa iti cunosti foarte bine organismul si sa incerci sa adaptezi miscarea fizica dupa cerintele acestuia.

De asemenea, este important ca sa faci ceea ce iti place. Cand incepi sa faci sport, sa nu o faci doar ca e la moda, iar aici tin sa precizez ca miscarea trebuie facuta corespunzator.

Personal, consider ca daca te inconjori de oameni care doresc sa faca lucruri bune pentru ei insisi, care iubesc sportul si gandesc pozitiv, e momentul propice sa te apropii de acestia, pentru ca placerea antrenamentului va fi mai mare.

Bineinteles, prioritatea o detine sanatatea, iar aici vom dezvolta ideea ca nu e de baza sa faci sport pana la epuizare; daca organismul tau nu este pregatit sau nu face fata, nu forta nota…

Cu siguranta e mai important sa transmiti ideea de persoana puternica si sanatoasa in loc sa faci sport fortat si organismul sa se impotriveasca, iar aici voi puncta ideea ca e foarte important sa te adaptezi la cerintele organismului.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept