Home » Boabele de cacao – un super aliment

Boabele de cacao – un super aliment

scris de: Elena

Proveniența boabelor de cacao

Boabele de cacao sunt considerate un super aliment, deoarece au în compoziție mai mult de 300 de compuși sănătoși. Printre aceștia sunt incluși feniletilamina, teobromina și mulți polifenoli precum flavonoidele. Totodată, boabele de cacao conțin multe vitamine și minerale, potasiu, cupru (îmbunătățesc sănătatea inimii) și fier (ajută la circulația oxigenului din corp). De asemenea, calciul și magneziul se găsesc și ele în boabele de cacao, ele sunt răspunzătoare ca toate organele să funcționeze corespunzător.

Cele mai cunoscute boabe de cacao au apărut pentru prima oară în bazinul Amazonului. Ele cresc în condiții de umiditate, în zonele climatice calde și în spații întunecate.
Boabele de cacao se cultivă de regulă, în Africa, Asia, America Centrală și America de Sud. Acestea mai sunt numite și “alimentul zeilor”, datorită multiplelor beneficii asupra sănătății.

Boabele-de-cacao

Beneficiile boabelor de cacao

•    Sunt antidepresive
Boabele de cafea sunt considerate antidepresive naturale datorită conținutului de dopamină, feniletilamină și serotonină. Aceste substanțe sunt folosite pentru a îmbunătăți sănătatea mentală și starea de spirit. În plus, boabele de cacao conțin inhibatori de monoaminooxidază și aminoacidul tripofan. Inhibatorii monoaminooxidazei au rolul de a menține dopamina și serotonina în sânge pentru o perioadă mai mare, ceea ce ar putea atenua depresia și ar putea îmbunătăți bunăstarea psihică. Tripofanul este important în producerea serotoninei în corp.

•    Sunt antioxidante
Studiile relevă faptul că boabele de cacao sunt cea mai bună sursă de antioxidanți, ele se regăsesc în proporție de 10% din concentrația maximă în boabele de cacao. Antioxidanții au o contribuție remarcabilă asupra sănătății. Ei combat deteriorarea celulelor și reduc riscurile apariției diferitelor tipuri de cancer. De asemenea, antioxidanții ajută la reglarea nivelului de colesterol.

•    Sănătatea cardiovasculară
Boabele de cacao sunt bune și pentru sistemul cardiovascular grație conținutului de polifenoli, care s-au dovedit a fi benefici pentru sănătatea inimii. Cercetările indică faptul că polifenolii care se găsesc în boabele de cacao sunt indicați pentru scăderea tensiunii arteriale. Un alt compus care se găsește în boabele de cacao și care este benefic inimii este magneziul. Magneziu îmbunătățește puterea inimii și-i îmbunătățește condiția. Rolul său este de a se asigura că inima pompează sângele eficient și previne formarea cheagurilor de sânge. Magneziul reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale și atacurile de cord.

•    Conțin epicatechina
Boabele de cacao au o substanță cunoscută drept epicatechină. Efectele sale rivalizează cu cele ale penicilinei și anestezicelor. Aceasta reduce riscul de diabet, al bolilor de inimă și al cancerului. Însă, dacă doriți să beneficiați de această substanță, trebuie să cumpărați doar boabe de cacao întregi.

•    Sunt energizante
Boabele de cacao reduc anxietatea și energizează organismul. O ceașcă de cacao poate oferi aceeași energie ca cea pe care o produce o cană de cafea.

•    Au rol în slăbire
Un alt aspect pentru care boabele de cacao sunt benefice pentru sănătate este acela că ajuta la pierderea kilogramelor în plus. Polifenolii sunt cei care pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină și pot spriini eforturile de a slăbi…

Boabele de cacao reprezintă un super aliment gustos de care ne putem bucura chiar mai mult decât până acum știind că ele au beneficii asupra sănătății.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept