Home » Ce este nutritia pura si cum ne ajuta ea?

Ce este nutritia pura si cum ne ajuta ea?

scris de: Elena

Nutritia pura consta in adoptarea unui stil de viata sanatos, corect si mult mai simplu decat s-ar gandi unii dintre noi. Pana la urma, aceste schimbari pe care le facem in fiecare zi in legatura cu alimentatia sunt minime si, mai ales, usor de retinut, iar avantajele de pe urma acesteia sunt enorme, de ce sa nu recunoastem?

Nutritia pura este mai mereu asociata cu o alimentatie sanatoasa ce ajuta la indepartarea de obezitate sau alte afectiuni care impiedica organismul sa functioneze la capacitate maxima. Suntem bombardati zilnic cu diverse informatii privitoare la aceste obiceiuri si alimente care nu ne fac deloc bine si suntem tentati sa le aplicam in viata de zi cu zi, deoarece credem ca sunt si cele mai simple si usoare metode pentru a duce o viata lipsita de griji, in aceasta lupta continua cu trecerea rapida a timpului.

nutritia-pura

Ne alimentam corect?

Nutritia pura tine de o alimentatie corecta si de deciziile pe care le avem de luat in fiecare zi. Din aceasta cauza, majoritatea dintre noi adoptam un stil de viata asemanator celui occidental, ce nu face altceva decat sa fie la baza epidemiei mondiale de diabet si obezitate, bineinteles. Suntem tentati sa alegem o prajitura in locul unui fruct, alegem comoditatea si un pret mai mic, in favoarea unor produse bogate in nutrienti, naturale, care ne-ar putea salva de pe masa de operatie, la un moment dat al vietii noastre.

Bucataria noastra, bucataria romaneasca, nu se poate incadra in categoria unei nutritii pure, deoarece unele alimente sau ingrediente sunt industrializate, importate, iar aportul nutritiv nu mai este cel scontat, efectele fiind unele asemanatoare mancarii fast-food.

Pentru a nu ajunge la obezitate sau la diferite alte boli, este necesar sa se adopte un stil de viata sanatos, alaturi de o alimentatie corecta si, mai ales, mai eficient ar fi si o compensare din punct de vedere medicamentos.

Daca tot am vorbit de alimentatie corecta, este necesar de mentionat ce implica acest fenomen, si anume: un consum neaparat de legume, fructe, lactate, de minimum doua ori pe saptamana peste, seminte si altele, pe cat se poate naturale, cat mai putin preparate de-a gata, ci facute in casa. Sa nu existe exagerari alimentare de niciun fel, mesele principale sa fie respectate, iar moderatia sa fie principiul dupa care va ghidati in viata. Consumul de apa este extrem de important, deoarece aceasta nu face altceva decat sa va asigure o buna hidratare, in timpul anotimpului calduros, si nu numai. Pentru a lucra si la partea psihica, este necesar sa faceti foarte mult sport, chiar daca acest lucru nu se afla chiar in definitia unei nutritii pure.

Cum ajuta?

Dupa cum am spus mai sus, acest stil de viata este unul care ar trebui urmat cu strictete indiferent de varsta si starea sanatatii actuale, deoarece nu va face altceva decat sa va prelungeasca anii de viata si sa ii faca din ce in ce mai frumosi. O silueta tonica, frumos conturata si, mai ales, un organism sanatos se poate obtine prin imbinarea nutritiei pure, sanatoase cu dieta mai sus mentionata, cu unele suplimente alimentare si foarte mult sport…

De asemenea, poate ajuta si in afectiuni ca: hipotiroidismul, sindromul Cushing (care sunt bazele unei ingrasari sau slabiri rapide si problematice), afectiuni hormonale sau boli psihice.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept