Home » Ce să mâncăm ca să slăbim mai repede

Ce să mâncăm ca să slăbim mai repede

scris de: Elena

Cu siguranță visul oricărei femei este să poată slăbi fără să renunțe la prea multe alimente sau mâncăruri pe care are obiceiul să le consume în mod regulat. Cu toate acestea, dacă vrem să slăbim, trebuie să știm anumite trucuri pe care le putem aplica atunci când gătim.

Pe lângă mișcarea regulată, mâncarea joacă un rol important atunci când dorim să scădem în greutate și să ajungem la formele dorite.

Gospodinele sunt cele care se confruntă cu cele mai mari greutăți atunci când doresc să slăbească, mai ales într-o perioadă mai scurtă, deoarece ele sunt responsabile de gătit și trebuie să împace pe toată lumea care mănâncă din preparatele sale.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta atunci când gătiți și care vă vor oferi ocazia să și țineți sub control greutatea corpului sau chiar să slăbiți mai repede decât atunci când urmați diverse diete.

Folosiți condimente picante

Acestea vor oferi un alt gust preparatelor voastre, dar vor fi de real ajutor pentru a ajuta organismul în lupta împotriva grăsimilor. Odată ce mâncarea este mai picantă, cantitatea consumată va fi una mai scăzută, iar arderea grăsimilor nu va mai fi o bătaie de cap prea mare.

Cu siguranță ați avut ocazia cel puțin o dată să mâncați ceva foarte picant, iar imediat după ați simțit nevoia să beți multă apă, nu-i așa? Ei bine, iată un alt avantaj, deoarece consumul de apă în cantități mari ne ajută să slăbim mai repede.

Așadar, gătiți mâncăruri picante cât mai des posibil, însă cu grijă, să nu afectați sistemul divestiv.

Consumați pește cât mai des (minimum de două ori pe parcursul unei săptămâni)

Peștele este foarte sănătos și conține acele grăsimi care sunt bune pentru organismul nostru, adică grăsimi nesaturate. Acestea se găsesc în peștele gras, în somon și în macrou.

Tot în categoria aceasta mai intră și fructele de mare. Acestea au un conținut foarte mic de calorii, dar au în schimb multe proteine, care sunt foarte bune atunci când vrem să slăbim, dar să și mâncăm ceva sănătos.

Peștele mai conține și o cantitate de acizi grași Omega-3, care aduc numeroase beneficii organismului, iar tonul, spre exemplu, are o cantitate foarte mare de proteine, care sunt indicate a se consuma cât mai mult.

Așadar, dacă vreți să slăbiți mai repede, consumați cât mai des pește, dar și fructele de mare sunt o variantă bună pentru care puteți opta.

Consumați cât mai multe ceaiuri și alte lichide

Chiar dacă mâncarea este elementul de bază care ne oferă energia necesară și este cea care „jonglează” cu kilogramele noastre, nu trebuie să uităm de hidratare.

Dacă ne hidratăm corespunzător, nu doar că vom slăbi mai repede, dar ne vom simți mult mai bine, iar stările de oboseală vor începe să dispară, mai ales dacă vă confruntați destul de frecvent cu această problemă.

Ceaiurile din plante naturale sau ceaiul verde conțin antioxidanți, care sprijină buna funcționare a organismului, ceea ce ajută din nou să evităm acumularea kilogramelor nedorite, mai ales dacă ținem cont de faptul că odată ce bem apă înainte de masă vom simți nevoia să mâncăm mai puțin…

Acestea sunt doar câteva sfaturi de bază de care ar trebui să țineți cont pentru a putea slăbi mai repede și mai ușor, dar nu trebuie să uităm niciodată și de puțină mișcare!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept