Home » Cele mai periculoase diete de slăbit

Cele mai periculoase diete de slăbit

scris de: Elena
Cele mai periculoase diete de slabit

În ziua de azi, se pune din ce în ce mai mult accent pe silueta, aşadar lumea încearcă să scape de cât mai multe kilograme într-un timp record. Aşa se face că dietele au devenit mai periculoase şi cât mai scăzute în carbohidraţi sau proteine ajutătoare.

Iată care sunt cele mai periculoase diete:

Deşi sunt eficiente, aceste diete nu sunt întotdeauna şi sănatoase, ci unele pot fi sărace în proteine şi grasimi naturale, iar după terminarea uneia dintre dietele periculoase, poate apărea efectul de bumerang.

Dieta cu sirop de arţar

Dieta merge pe principiul detoxifierii şi este mai degrabă un program de zece zile de detoxifiere. Cei ce au inventat dieta susţin că organismul trebuie să scape pe toată perioada dietei de toxinele dăunătoare. În decursul celor zece zile nu ai voie să consumi decât sirop de arţar, zeamă de lămâie şi ardei roşu, seara trebuie să bei un ceai laxativ pe bază de plante, iar dimineaţa, pe stomacul gol, trebuie să bei un pahar de apă cu sare. În timpul celor zece zile, durerile de cap şi constipaţia vor compensa kilogramele pierdute.

Cele mai periculoase diete de slabit

Dieta Frumoasa adormită

Însuşi regele Rock’n’Roll-ului, Elvis Presley, a fost adeptul acestei diete extrem de periculoase. Ideea dietei este simplă: timp de căteva zile îţi administrezi somnifere, iar în loc să mănânci, dormi.

Dieta cu Grepfrut

Cunoscută şi drept dieta de Hollywood, implică consumul unui grepfrut sau sucului de grepfrut la fiecare masă, iar caloriile pe care trebuie să le consumi sunt destul de scăzute, adica sub 800 de calorii pe zi. Se spune că acidul din grepfrut arde grasimile, dar nu există însă nicio dovadă medicală că ar fi aşa.

Dieta cu tenii

O foarte periculoasă dietă este şi cea cu tenii. Apărută în secolul al XX-lea, aceasta constă în a te infesta intenţionat cu ajutorul unor pastile ce conţin tenii sau prin a consuma carne deja infestată. Reacţiile adverse nu sunt deloc suportabile, pot apărea varsături şi creşte ricul de a face meningită, epilepsie sau demenţă, deoarece parazitul se plimbă prin oganism ajungând chiar şi la creier. Când ajungi la kilograme dorite, tot ce trebuie să faci este să elimini tenia din organism.

Dieta cu ajutorul ochelarilor

Această dietă nu este chiar atît de periculoasă, pe cât este de stupidă; ea constă în achizitionarea unor ochelari ce fac mâncarea să pară mai neapetisantă.

Dieta cu vată

Cunoscută în rândul manechinelor, dieta cu vată constă în înghiţirea unui bulgăraş de vată: acesta îţi va potoli foamea şi va umple stomacul. Dieta este însă foarte periculoasă, deoarece, vata îţi poate astupa stomacul, ea fiind un absorbant eficient.

Dieta furculiţei mici

Această dietă este la fel ca cea cu ochelarii: tot ce trebuie să faci este să micşorezi furculiţa cu care mănânci.

Dieta cu urechea capsată

La această dietă trebuie să îţi capsezi cartilajul urechii, deoarece se crede că îţi va scadea apetitul. Metoda urechii capsate este însă ilegală în state precum Florida, deoarece poate cauza infecţii ale urechii.

Dieta cu plasturi

Ca şi plasturii cu nicotină, acestia scad apetitul, iar pentru că nu sunt aprobaţi de către administraţia medicametelor, au apărut online tot felul de astfel de plasturi, care nu fac altceva decât să cauzeze cancer de piele.

Dieta hCG

Dieta presupune consumul a 800 de calorii pe zi, cu mult sub consumul normal, şi injectarea unor hormonic numiţi hCG, care se găsesc normal în urina femeilor însărcinate şi are rolul de a hrăni uterul. Hormonii pot fi injectaţi, ingeraţi sau aplicaţi pe piele cu ajutorul unei creme. Din păcate, aceşti hormoni sunt destul de scumpi, iar pe internet au apărut nenumărate versiuni mult mai ieftine care îţi pot pune viaţa în pericol…

Dieta cu ţigări

Deşi nicotina taie senzaţia de foame, substanţele chimice aflate în ţigară pot avea efect cancerigen.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept