Home » Cum alegem un storcător de fructe care să nu le oxideze

Cum alegem un storcător de fructe care să nu le oxideze

scris de: Elena
storcător de fructe care sa nu le oxideze

Cu toți tot auzim la TV cât sunt de importante sucurile naturale, făcute acasă de noi, în comparație cu cele din comerț, care de cele mai multe ori sunt nesănătoase din cauza slabelor calități nutritive.

Ne-am gândit să te ajutăm cu câteva staturi importante de care trebuie să ții cont când alegi un model potrivit, așadar hai să vedem care sunt acestea. Vom începe însă cu:

Nu uita să speli bine fructele și legumele înainte de a le introduce in storcător, indiferent dacă e vorba de produse organice BIO, fie de produse stropite cu pesticide, ierbicide sau modificate genetic.

Un dezavantaj al sucurilor naturale este ca acestea trebuie consumate rapid spre deosebire de cele îmbuteliate, din comerț, care nu se oxidează.

storcator de fructe

Prețurile storcătoarelor diferă foarte mult de la model la model, deci este important să știi care sunt elementele cele mai importante pe care e nevoie să le aibă un storcător de fructe și legume bun.

Tipurile principale de storcătoare, în funcție de tehnologia folosită sunt:

  • centrifugale;
  • de citrice;
  • cu ax melcat (canelat) care funcționează prin masticare, cunoscute și sub numele de storcătoare cu presare la rece.

Noi iți recomandăm, dacă iți permiți, să cumperi un storcător cu presare la rece, deoarece acestea par a fi cele mai eficiente, reducând șansele de oxidare.

Storcătoarele centrifugale

Acestea reprezintă o categorie de storcătoare foarte accesibile, păstrând și un grad ridicat de flexibilitate privind ingredientele compatibile.

Metoda de extragere a sucului: se folosește o răzătoare sub forma de coș, ce se învârte foarte repede, tăind practic fructele și legumele în bucăți extrem de fine, sucul rezultat scurgându-se prin sita de la baza storcătorului centrifugal.

Pentru ușurința înțelegerii diferențelor dintre tehnologia centrifugală și cea cu presare la rece, prezentăm sub forma de listă avantajele principale ale celei din urmă:

• Presarea la rece e mai eficientă, obținându-se mai mult suc din aceeași cantitate de fructe sau legume;

• Sucul este mai omogen, având o textură uniformă și o culoare naturală;

• Nu oxidează sucul, acesta păstrându-și astfel mai bine proprietățile nutritive, putând fi consumat și după două-trei zile în care a fost ținut la frigider;

• Este mai adaptabil, putând stoarce foarte multe sortimente de fructe și legume, verdețuri, rădăcinoase și germeni. În funcție de modelul storcătorului, este posibil să fie nevoie să tai în prealabil ingredientele în bucăți mai mici;

• Nu ai nevoie de presor pentru a împinge fructele spre sita centrifugală, care este folosită la modelele ieftine de storcătoare pentru extragerea sucului, ingredientele folosindu-se de gravitație pentru a înainta spre axul canelat;

• Multe modele se clătesc automat, prin simpla turnare a apei pe tubul (gura) de alimentare și rularea unui program special, însă storcătorul tot trebuie demontat pentru curățarea corespunzătoare a pieselor între două sesiuni de utilizare.

Storcătoarele cu presare la rece au un singur dezavantaj principal: prețul de achiziție, care de multe ori depășește 1000 de lei.

Avantajele însă sunt prea importante pentru a fi ignorate, așadar, din punctul nostru de vedere, reprezintă alegerea cea mai bună, indiferent de preț…

Mult succes în găsirea unui storcător de calitate!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept