Home » Cum ne curățăm organismul de toxine primăvara

Cum ne curățăm organismul de toxine primăvara

scris de: Elena
detox

Primăvara, mulți oameni trec la programul de detoxifiere a organismului. Fiecare încearcă, în fel și chip, să își asigure o dietă corespunzătoare care să ajute acest proces și de multe ori, nu obține rezultatele așteptate.

Ce reprezintă detoxifierea?

Detoxifierea reprezintă mijlocul prin care ne putem curăța corpul de surplusul acumulat de toxine, care uneori duc la apariția unor simptome deloc plăcute, precum: constipație, creștere în greutate, astenie, balonare, miros neplăcut al cavității bucale și acumularea unor bacterii dăunătoare de-a lungul tractului digestiv.

Când?

Este indicat ca fiecare individ să urmeze o cură de detoxifiere de cel puțin două ori pe an: primăvara și toamna; astfel, ne putem bucura de o sănătate de fier și ne putem asigura o stare de bine.

detox

Cum?

Principala metodă prin care se poate realiza o detoxifiere eficientă este prin schimbarea regimului alimentar prin ingerarea unor cantități mai mari de lichide, consumarea unor alimente bogate în fibre, a probioticelor, a unor plante medicinale. Aceasta poate fi însoțită și de efectuarea unor exerciții fizice și acordarea unui timp suficient pentru odihnă.

Pentru detoxifiere se recomandă doar anumite alimente, iar majoritatea trebuie evitate pe parcursul acestei perioade. Printre cele mai bune alimente care pot fi consumate cu ușurință în detoxifiere se află următoarele:

– Fructele: pepenele galben și verde, caisele, fructele de pădure, kiwi, mango și strugurii;

– Legumele: ardeiul gras, morcovii, conopida, castraveții, anghinarea, sfecla, varza, spanacul, roșiile;

– Semințele: floarea-soarelui, linte, in, năut, migdale, alune, dovleac, susan;

– Cereale: orezul brun, porumbul;

– Pește: tonul, somonul:

– Carne: curcanul;

– Băuturi: sucul proaspăt de fructe, ceaiuri din plante și apa.

Pentru salate se recomandă uleiul de măsline, sucul de citrice.

Important! Trebuie să se evite în timpul curei: cerealele care conțin gluten (grâul, secara, orzul), carnea, produsele lactate, cartofii, bananele, alimentele semipreparate, produsele de patiserie, dulciurile și prăjelile.

Dintre felurile care pot fi consumate în timpul unei cure pe parcursul unei zile de detoxifiere:

  1. Apa cu lămâie are efect diuretic, curăță ficatul și intestinele, reglează pH-ul sângelui și ajută la întărirea sistemului imunitar.
  2. Adăugarea de turmeric în mâncare.
  3. Prepararea unor supe din legume.
  4. Smoothie de fructe proaspete.

Renumitul doctor Oz recomanda consumarea în timpul curei de detoxifiere a următorului suc verde, care se poate prepara din: două căni de spanac, două căni de felii de castraveți, țelină, mentă, puțin ghimbir ras, pătrunjel și două mere. Toate aceste ingrediente se pun în blender și se omogenizează până se obține o pastă cremoasă și ușor fluidă. Sucul verde se dă la rece pentru o jumătate de oră și apoi va fi numai bun de consumat…

Există numeroase modele propuse și explicate pas cu pas pentru a reuși o cură de detoxifiere sănătoasă însă nu orice model se poate aplica tuturor oamenilor. De aceea, recomandarea unor specialiști este de a urma principiile normale ale unei alimentații corespunzătoare fără a îi provoca organismului un stres în plus. Testați-vă creativitatea și nu uitați de apă și mișcare!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept