Home » Cum ne protejează fructele de Goji de cancer

Cum ne protejează fructele de Goji de cancer

scris de: Elena
goji cancer

Fructele de Goji se află în centrul atenției, fiind considerate fructele longevității și care aduc o multitudine de beneficii sănătății. Aceste fructe reprezintă un bun susținător al unui sistem imunitar puternic, un accelerator de energie și ne ajută în menținerea sănătății și în procesul de combatere al diferitelor boli.

Fructele pot aduce o mulțime de beneficii organismului nostru, unele ne ajută în menținerea dietelor, altele pentru a ne satisface într-un mod sănătos pofta de dulce, iar altele pot chiar să trateze anumite boli.

Goji se întâlnește sub diverse forme: mici fructe deshidratate, capsule, pudră sau chiar ceai. Forma sub care este însă foarte des întâlnit este cea al unui fruct mic, alungit de o culoare roșie spre portocaliu și cu un gust dulce-acrișor.

Motivul pentru care fructele de Goji aduc un aport mare de beneficii organismului se datorează faptului că au o cantitate mare de:

– proteine
– minerale (fier, potasiu, calciu, zinc, seleniu, magneziu)
– aminoacizi (18 tipuri)
– vitamine, de exemplu: A, C, B1, B2, B3, B5, B6 și vitamina E
– acizi grași (care sunt o bună sursă de energie)
– caroten (un conținut mai mare decât cel al morcovului).

goji

Acestea sunt doar câteva dintre substanțele benefice oferite de fructele Goji, pe listă aflându-se multe altele, toate contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate și la eliminarea stărilor de disconfort.

Modalitățile de consum al acestor fructe sunt diverse, astfel le puteți consuma după pofta inimii voastre fie în shake-uri, fie alături de cerealele de la micul dejun, amestecate cu iaurt sau chiar în diferite salate, efectele acestora fiind oricum garantate.

Ceaiul din frunzele de Goji joacă un rol important în prevenirea și chiar în tratarea cancerului.

Acest lucru este datorat aportului ridicat de nutrienți pe care îl oferă și care ajută organismul în procesul de oxidare. Dacă optați pentru consumul său în această variantă, se recomandă aproximativ între unul sau două grame de frunze de ceai/ceașcă, peste care se toarnă apă fierbinte, iar după un interval de cinci minute acesta poate fi consumat.

Pentru a nu diminua proprietățile medicinale ale ceaiului, trebuie să țineți cont neapărat de faptul că acesta nu se recomandă a fi consumat împreună cu produse lactate, deoarece ii pot diminua proprietățile. Așadar, dacă preferați cașcavaluri sau diverse alte brânzeturi, ar trebui să renunțați periodic la ele și să le excludeți din regimul vostru alimentar.

Printre alte beneficii aduse de fructele Goji, în special prin consumul acestora sub formă de ceai, se mai enumeră și:
– reducerea și îmbunătățirea tensiunii arteriale;
– menținerea unui nivel scăzut al colesterolului;
– luptă împotriva durerilor de cap și a durerilor abdominale și musculare;
– tratează organe precum plămânii, ficatul, rinichii și splina;
– reduce constipația și febra;
– protejează vederea…

Lista ar putea continua, însă dacă includeți fructele Goji în stilul alimentar pe care îl aveți, cu siguranță nu veți regreta acest lucru, iar efectele dorite nu vor întârzia să apară.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept