Home » Cum putem slăbi fără să facem prea mari sacrificii

Cum putem slăbi fără să facem prea mari sacrificii

scris de: Elena
cum sa slabim

Fiecare dintre acele persoane care se luptă cu kilogramele în plus și-ar dori să slăbească fără să fie nevoite să facă sacrificii prea mari, însă cum anume putem slăbi fără să suportăm mici „chinuri” sau fără să facem modificări majore în stilul de viață pe care-l avem?

Nu este un lucru imposibil, dar, cu toate acestea, trebuie să știm cine este prietenul nostru și de cine și ce anume trebuie să ne ferim.

Iată câteva ponturi care vă vor fi de real folos dacă vreți să slăbiți fără să faceți sacrificii prea mari sau dacă nu sunteți cele mai bune prietene cu sala de fitness ori cu mișcarea regulată.

Consumați cât mai multe fructe și legume, în special cele care au un aport ridicat de apă

Acest lucru este favorabil în special pe perioada verii, când ne este foarte ușor să le găsim în cantități mai mari și la prețuri mai reduse, asta dacă nu avem propria grădină sau seră unde să le cultivăm.

Dacă dulcele este pe placul papilelor voastre gustative, cel mai indicat este să consumați un fruct sau chiar o salată de fructe, în loc să optați pentru o prăjitură sau o ciocolată, care sunt pline de calorii și nu aduc niciun beneficiu organismului vostru.

Pe lângă faptul că sunt dulci, fructele au și vitamine și minerale, pe când dulciurile din magazin nu au deloc astfel de nutrienți.

Încercați să consumați cât mai multe salate, în special pe cele colorate, care includ mai multe legume. Dacă masa voastră conține carne, cel mai indicat ar fi să o combinați cu o salată și nu cu cartofi sau paste.

Legumele care sunt verzi sau au frunze verzi sunt cele mai indicate pentru a însoți carnea, dar se pot consuma și sub formă de sucuri naturale dacă sunt trecute prin blender.

Puteți să preparați diverse gustări din fruncte și legume, mai ales dacă aveți un blender în bucătărie. Totul va dura câteva secunde, iar gustarea voastră va fi una foarte sănătoasă!

Consumați cât mai multe lichide

Hidratarea este foarte importantă atunci când ne dorim să slăbim fără a face sacrificii sau eforturi prea mari. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din organism, iar nutrienții sunt transportați mult mai ușor în organism dacă creștem consumul de apă sau alte lichide cum sunt ceaiurile sau sucurile naturale.

Cum a fost menționat anterior, chiar și fructele și legumele care au un aport ridicat de apă sunt favorabile atunci când vrem să slăbim, așadar, să nu vă fie frică să consumați apă în cantități mai mari, indicat fiind să consumăm cel puțin doi litri de apă în fiecare zi, după cum tot auzim și pe la televizor.

Renunțați la băuturile de tipul „calorii la pahar” și cocktailuri

Aceste calorii la pahar sunt reprezentate de acele băuturi de prin cafenele care au tot felul de denumiri care sună bine, dar care, de fapt, ne fac mult rău, majoritatea dintre ele fiind făcute pe bază de cofeină. Acestea au mult zahăr, implicit multe calorii, ceea ce va împiedica procesul nostru de pierdere în greutate. Cocktailurile au și ele un rol de încetinire, deoarece acestea conțin tot felul de combinații de alcool…

Așadar, dacă vă doriți să slăbiți fără a face sacrificii sau eforturi prea mari, ar fi bine să țineți cont de aceste aspecte, deoarece nivelul efortului pe care-l implică este unul foarte redus comparativ cu mersul regulat la sală.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept