Detoxifierea ficatului cu stafide este o metoda celebra si extrem de eficienta de inlaturare a impuritatilor si reziduurilor din ficat, dar si de imbunatatire a sanatatii organismului.
Ficatul este un organ important, deoarece este raspunzator de o multime de functii complexe, in special pentru purificarea sangelui si descompunerea toxinelor care, daca sunt lasate sa se depuna, aduc anumite consecinte nedorite.
Detoxifierea ficatului cu stafide este o metoda traditionala de origine ruseasca, puternica si eficienta prin care ne putem ajuta ficatul si implicit corpul, sa previna aparitiile anumitor boli care deriva din acumularea excesiva a toxinelor, dar in acelasi timp sa imbunatateasca si digestia. Sanatatea ficatului inseamna sanatate pentru intreg organismul, ofera vitalitate, energie, aspect fizic placut si buna-dispozitie.
Importanta calitatii stafidelor
Mai intai de toate, este foarte important sa alegeti corect tipul stafidelor. Este de preferat sa evitati stafidele deschise la culoare, precum cele galbene, si sa optati pentru cele cat mai inchise, care sunt sanatoase si de calitate. Cele de nuante deschise, cu aspect neted, lucios, sunt tratate chimic cu dioxid de sulf, de aceea nu sunt indicate pentru detoxifiere. Nu fugiti de stafidele de mici dimensiuni, nici prea moi, dar nici prea tari, care prezinta incretituri, deoarece aceste aspecte indica gradul ridicat al naturaletii. Cu cat stafidele sunt mai naturale, cu atat sunt mai bune pentru detoxifiere.
Detoxifierea ficatului cu stafide
• Pasul 1: Dimineata, fierbeti niste apa.
• Pasul 2: Luati o cana de stafide (50 g) si turnati-le peste apa fiarta, apoi le acoperiti.
• Pasul 3: Dupa 10 – 15 minute, clatiti bine stafidele in apa de la robinet.
• Pasul 4: Fierbeti niste apa plata si lasati-o apoi sa se raceasca si sa stea la temperatura camerei.
• Pasul 5: Stafidele spalate se pun intr-un pahar de 250 ml si se toarna peste ele apa plata ce a fost fiarta si apoi racita.
• Pasul 6: Lasati stafidele sa stea in acea apa timp de 24 de ore, intr-un recipient acoperit complet.
• Pasul 7: Dupa ce s-au incheiat cele 24 de ore, dimineata, pe stomacul gol, beti apa in care au fost tinute stafidele respective si, la o distanta de zece minute, le mancati.
• Pasul 8: Incalziti niste apa si turnati-o intr-o sticla rezistenta la temperaturi ridicate.
• Pasul 9: Indindeti-va apoi in pat pentru o jumatate de ora, pana la trei ore.
• Pasul 10: In tot acel timp, tineti pe partea dreapta a abdomenului fie o compresa cu apa calda, fie o sticla cu apa incalzita foarte bine ori un saculet cu sare fierbinte.
Persoanele sanatoase pot urma aceasta procedura din detoxifierea ficatului cu stafide, care se face in fiecare saptamana sau o data la doua saptamani timp de o luna si se repeta de doua ori pe an…
De retinut:
Detoxifierea ficatului cu stafide reduce semnificativ puterea de actiune a medicamentelor, de aceea nu trebuie sa o urmati cand sunteti sub tratament. Stafidele curata ficatul, tractul urinar, fierea, sangele si rinichii. Daca suferiti de anumite afectiuni, nu trebuie sa faceti aceasta detoxifiere. Cel mai bine este sa cereti acordul medicului in prealabil, pentru a va asigura ca nu exista niciun risc.