Home » Detoxifierea organismului cu apa

Detoxifierea organismului cu apa

scris de: Elena
Detoxifierea organismului cu apa

Detoxifierea organismului cu apa este o tema la moda in zilele noastre. Experienta arata ca problemele contemporane sunt bolile de ficat si inflamatiile intestinale din cauza alimentelor si medicamentelor consumate.

In corpul nostru, anual se acumuleaza patru kilograme de toxine din alimentele ce contin conservante, din plantele tratate cu lichide chimice si din produsele chimice de uz casnic. Aceste toxine fac ca organismul sa functioneze mai greu. Cu toate acestea, corpul este capabil de o purificare a organismului, mai ales daca ii oferim o mana de ajutor.

Detoxifierea cu apa

Tocmai de aceea are o importanta relevanta detoxifierea organismului. Sunt multe metode, dar noi oferim un leac simplu pentru aceasta problema: detoxifierea organismului cu apa. Credeti este posibil consumul de 1.5 l-2.5 l de apa? Raspunsul este da, iar corpul tau va fi recunoscator imediat, deoarece se va reface.

Iata cateva efecte pozitive a detoxifierii cu apa:
– curatarea organismului de toxine;
– pierderea in greutate;
– digestia mai buna;
– somnul odihnitor;
– metabolismul eficient;
– rezistenta mai ridicata impotriva bolilor;
– par stralucitor, unghii puternice.

Detoxifierea organismului cu apa se recomanda mai ales persoanelor care au o imunitate scazuta, care fumeaza in exces, au un loc de munca cu mult stres, consuma alimente grase, uleioase si sufera de tensiune arteriala.

In timpul detoxifierii se recomanda sa consumam zilnic minimum doi litri de apa plata. In fiecare dimineata trebuie sa introducem in organism un litru de apa in care dizolvam doua lingurite de sare de mare fara iod. Dupa consumul de apa sarata, trebuie sa ramanem in apropierea toaletei, deoarece are efect laxativ. Daca cineva nu poate sa bea apa cu sare, poate inlocui apa sarata cu un ceai  laxativ. Insa, apa este o alegere mai buna, deoarece are un efect mai puternic in a ajuta eliminarea mai eficienta a toxinelor din organism.

Durata detoxifierii cu apa

Durata optima a perioadei de detoxifiere este de zece zile. Bineinteles, daca nu putem continua si respecta cele zece zile, are efect benefic pentru organism si daca o urmam doar trei sau patru zile, deoarece in acest mod se pregateste organismul ca in viitor sa putem parcurge chiar si zece zile. Detoxifierea are efect mai puternic daca repetam cel putin o data din cinci in cinci luni.

Reactii adverse cu scop pozitiv

In perioada detoxifierii este foarte important sa consumam multe lichide. Fara consumul de apa, detoxifierea nu functioneaza. In functie de greutatea corporala, este indicat sa consumam un litru de apa/15 kg. Cand incepem detoxifierea organismului cu apa, trebuie sa constientizam faptul ca prin eliminarea toxinelor din organism apar reactii adverse neplacute. Aceste reactii adverse apar de fiecare data cand incepem detoxifierea. De exemplu: dureri de cap, ameteli, greata, oboseala. Aceste reactii sunt pozitive, indicand succesul detoxifierii. In cazul in care reactiile adverse sunt foarte puternice, putem consuma legume pentru ameliorarea simptomelor.

In timpul detoxifierii, trebuie sa consumam doar apa sau ceai laxativ. Este interzisa folosirea suplimentelor alimentare. In cazul in care folosim un tratament medicamentos, se recomanda consultul medicului de familie inainte sa incepem orice fel de detoxifiere. Folosirea contraceptivelor nu are efect asupra detoxifierii, acestea se pot folosi in continuare.

Finalul detoxifierii
Avand in vedere ca multe zile sistemul digestiv a fost relaxat, este important sa introducem in mod treptat alimentele in organism. Cel mai indicat este ca una sau doua zile dupa detoxifiere sa consumam doar legume si fructe, dupa care putem introduce si supe. Greseala generala este ca, dupa detoxifiere, oamenii consuma alimente grele.

Dupa detoxifierea organismului este indicata introducerea vitaminelor si mineralelor in organism, deoarece toxinele din organism se elimina impreuna cu vitamine si minerale. Efectuarea periodica a detoxifierii are un efect minunat asupra organismului: ofera sanatate, vitalitate, imunitate rezistenta si o piele frumoasa.

Sunt multi factori negativi care te otravesc in fiecare zi, tocmai de aceea este foarte important sa ai grija de sanatatea ta consumand doi litri de apa pe zi; astfel, te incarci cu vitalitate…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept