Home » Detoxifierea sistemului nervos

Detoxifierea sistemului nervos

scris de: Elena
Detoxifierea sistemului nervos

Detoxifierea sistemului nervos joaca un rol esențial în sănătatea noastră. Este important să reținem că, în primul rând, trebuie să fortificăm sistemul nostru imunitar care se găsește în sistemul nervos. Din cauza faptului ca zi de zi ne confruntăm cu mult stres la locul de muncă, trebuie să avem grijă de sistemul nostru nervos. Sănătatea noastră poate fi restabilită numai în cazul în care și sistemul nervos este în stare perfectă și echilibrată.

Pentru a avea un sistem nervos echilibrat, avem nevoie de detoxifierea acestuia. Desigur, toată lumea are nevoie de detoxifierea sistemului nervos, mai ales în cazurile în care apar dureri de cap, probleme de memorie și concentrare, și în cazul tulburărilor mentale. Detoxifierea sistemului nervos este recomandată minimum o dată pe săptămână.

Multe persoane își dau seama prea târziu că produsele alimentare consumate afectează evident, în mod pozitiv sau negativ sistemul nervos, deși oamenii de știință și experții în nutriție au studiat în profunzime subiectul. În prezent, este cunoscut faptul că anumite alimente sunt dăunătoare, în timp ce altele au un efect benefic asupra sistemului nervos uman, astfel putem spune că între obiceiurile alimentare sau consumul de diferite alimente și anxietate găsim ceva în comun.

sistemului nervos

Alimentația în timpul detoxifierii sistemului nervos

Vitamina B are efecte benefice asupra sistemului nervos și, în condiții de stres, organismul o folosește repede. Consumarea alimentelor procesate care conțin faină albă și zahăr duce la anxietate. Prin urmare, se recomandă să consumam alimente făcute din cereale integrale, fructe și legume, nuci și arahide. Fructele și legumele au un efect bun în detoxifierea sistemului nervos, mai ales când le consumăm sub formă de salate. Varza, spanacul, orezul au un conținut ridicat de vitamina B.

Alimentele recomandate în timpul detoxifierii sistemului nervos sunt următoarele: porumb, grâu, orez brun, pește, caise, banane, smochine, sparanghel, avocado, broccoli, usturoi, varză, spanac, pătrunjel, hrean, fasole, nuci, semințe, soia și iaurt. Anumite suplimente alimentare sunt pentru a sprijini sistemul nervos și a atenua efectele provocate de stres asupra organismului. Să evitam alimentele care conțin cofeină.

După cum este menționat mai sus, sistemul nervos are nevoie de vitamina B, pe care organismul o utilizează în condiții de stres. În caz de anxietate, cea mai importantă este vitamina B6. Lipsa de calciu sau de magneziu crește susceptibilitatea la anxietate. Calciul și magneziul sunt necesare pentru relaxarea profundă și funcționarea corespunzătoare a creierului.

Doza zilnică recomandată:

  • vitamina B: 100 mg
  • vitamina B6: 50 mg
  • Calciu: 1000 mg
  • Magneziu: 2X200 mg

Să evităm următoarele alimente în timpul detoxifierii sistemului nervos: cafea, ceai, cola, ciocolată, băuturi alcoolice, sare, piper, zahar și roșii…

Alte metode folosite pentru detoxifierea sistemului nervos sunt diferite tipuri de masaje: masajul wellness, cel terapeutic, cel de relaxare. De exemplu, masajul cu pietre fierbinți este folosit în special pentru detoxifierea sistemului nervos și este un tratament nou în țara noastră. O ședință ce constă într-un masaj cu pietre fierbinți durează aproximativ 90 de minute. Acesta merită încercat, deoarece detoxifică în profunzime sistemul nostru nervos și oferă în același timp relaxarea de care avem nevoie măcar o dată pe săptămână.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept