Specialistii spun ca dieta cu ananas ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite. Ananasul este o sursa dulce si suculenta de vitamina C, fiind, de asemenea, de mare ajutor pentru o digestie sanatoasa.
Atunci cand cumperi fructe, nasul trebuie sa iti fie ghid in selectarea celui mai bun ananas. Acesta trebuie sa fie parfumat, dar nu cu miros de fiert (fructele fiind prea coapte) sau cu scurgeri umede (ananasul a stat prea mult in depozit). O dieta cu ananas trebuie sa sa fie un deliciu culinar, nu un chin.
Cuprins:
Dieta cu ananas – continut caloric
Pentru slabit se recomanda o dieta echilibrata si exercitii fizice regulate. Asta nu inseamna ca nu putem aborda anumite diete sau antrenamente la sala pentru un start in tromba, precum dieta cu ananas.
Dieta cu ananas se recomanda pentru slabit sau mentinerea greutatii. Acest fruct este incarcat cu fibre care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate pentru o perioada mai mare, si in mod natural are un continut scazut de calorii. Va puteti bucura de ananas crud, facut pe gratar sau sotat. Acest fruct adaptabil completeaza orice parte a mesei.
Ananasul conservat este mai la indemana in timpul lunilor de iarna, dar vine la pachet cu apa indulcita cu zahar. Daca sunteti pusi in situatia de a cumpara asa ceva, optati pentru o varianta cu mai putin zahar ca sa pastrati la minimum nivelul caloric. Dieta cu ananas nu inseamna sa manancati ananas din conserva, ci doar fruct proaspat.
Imediat ce ati curatat ananasul, portionati-l imediat. In acest fel va puteti aproviziona frigiderul cu portii individuale pentru a va putea urma in voie dieta cu ananas. Va fi mai putin probabil sa intreceti masura si sa consumati prea multe calorii daca portiile sunt pregatite dinainte. Aproape toate caloriile din ananas vin de la numeroase tipuri de zahar, care sunt in esenta carbohidrati. Cel mai proeminent carbohidrat din ananas este fructoza, care este in mod natural zaharul din fructe. Intrucat carbohidratii zaharului furnizeaza patru calorii pe gram, puteti insera pana la 30 de grame de zahar intr-o dieta de 1200 de calorii. Ananasul proaspat furnizeaza 11 grame de zahar la 300 g de ananas. Servind aceeasi cantitate de ananas in sirop light consumati 15 grame de zahar la 300 g de ananas, ce reprezinta o crestere cu 30% a zaharului ingerat.
Fructele proaspete, precum ananasul, sunt bogate in fibre, in special fibre solubile. Un studiu al Universitatii de stat din Colorado, SUA, a demonstrat ca aveti nevoie de 14 grame de fibre la 1000 de calorii consumate. De exemplu, daca urmati o dieta cu un anumit numar de calorii si trebuie sa consumati pe zi 1200 de calorii, incercati sa consumati macar 17 grame de fibre solubile. Fibrele din ananas sunt benefice pentru pierderea in greutate deoarece incetinesc digestia. Cum trece prin gat atrage fluide si formeaza un fel gel care se misca incet. Acest proces forteaza mancarea sa stea mai mult timp in stomac si in intestine, pentru o satietate mai indelungata . Servirea unei bucati de ananas cu mancare sau alaturi de o gustare ofera indeajuns de multe fibre solubile pentru a va simti satui pentru mai multe ore.
Dieta cu ananas va ajuta la dieta, pentru ca va confera mai multa energie. Ananasul este bogat in gama vitaminelor B, care ajuta la transformarea mancarii pe are o consumati in energie. Acest fruct contine mici cantitati de tiamina (vitamina B1), riboflavina (vitamina B2), si niacina (vitamina B3). Vitamina B6 conlucreaza pentru a converti carbohidratii in energie. Aceste vitamine au, de asemena, si un alt rol. De exemplu, tiamina contribuie la buna functionare a nervilor, pentru a putea transmite mesaje de la creier spre restul corpului uman, in timp ce niacina ajuta la transformarea grasimii in energie.
Sa mananci doar bucati simple de ananas poate deveni plictisitor. Inveseliti lucrurile cand introduceti acest fruct in dieta voastra. De exemplu, pentru micul dejun taiati ananasul in feliute mici si amestecati-l cu branza light de vaci. La cina, feliati ananasul in bucati mai mari si puneti-le pe gratar. Ananasul proaspat la gratar merge bine cu pui fript, cotlet de porc sau cu o salata. Ananasul este, de asemenea, un desert delicios cu putine calorii. Pregatiti soteul de ananas cu un varf de cutit de zahar brun pentru a-l indulci. Odata ce fructul este incalzit, se toarna peste ananas inghetata din iaurt cu un continut redus de grasime. Aceasta placere racoritoare iti satisface pofta de dulce fara sa-ti afecteze linia taliei, iar dieta cu ananas nu devine un chin.
Dieta cu ananas si ton
Dieta cu ananas este, de fapt, cunoscuta ca dieta cu ananas si ton. Asa cum te asteptai dupa nume, chiar asta inseamna: sa mananci doar ananas si ton. Teoria din spatele dietei sta in calitatile diuretice extraordinare ale ananasului, un fruct bogat in multe vitamine si minerale. Oricum, nu ai putea trai mancand doar ananas. Luand in considerare ca ananasul are un continut scazut de calorii, nu te va satura. Si aici intervine rolul tonului. Tonul este bogat in proteine, singurele substante care ii lipsesc ananasului. Tonul va va tine de foame cat e ziua de lunga.
Consecinta imediata a acestei diete cu ananas si ton o reprezinta problema urmatoare: va va face sa credeti ca sunteti gata sa va apucati de mancat ca inainte, intrucat ati reusit sa pierdeti atat de multe kilograme intr-o scurta perioada.
Prin urmare, cea mai mare problema cu aceasta dieta este ca poate duce la efectul yo-yo. Din moment ce renuntati la dieta, corpul isi va umple iar rezervele cu apa, dar si cu orice grasime pe care o mancati, deoarece voi chiar credeti ca ati slabit, dar, de fapt, ati eliminat apa din corp.
Dieta cu ananas complementara unui regim echilibrat
Ananasul contine un component numit bromelaina. Enzimele din aceasta substanta ajuta la digerarea proteinelor, implicit la o mai buna digestie. În timp ce nu toate studiile sunt de acord cu eficacitatea sa, bromelaina este utilizata in toata lumea ca antiinflamator, anti-coagulant, si se crede ca ar avea proprietati anticancerigene.
Ananasul este o sursa importanta sursa de vitamina C si de mangan, amandoua substantele ajutand la lupta impotriva imbatranirii celulare ce a fost cauzata de radicalii liberi. Mangalul este, de asemenea, esential in crearea a numeroase enzime necesare producerii energiei corpului uman…
Avand in vedere ca ananasul este un fruct foarte dulce, este mai bine sa fie consumat crud, in loc de suc, deoarece fibrele solubile pe care le contine incetinesc rata prin care zaharul este eliminat in timpul digestiei. Consumul sucurilor dulci provoaca cresterea cantitatii de zahar in sange, dar si a nivelului insulinei, ceea ce incurajeaza corpul uman sa produca si sa stocheze grasime.