Home » Dieta cu cafea contribuie la o bună funcționare a organismului

Dieta cu cafea contribuie la o bună funcționare a organismului

scris de: Elena
Dieta cu cafea

Dieta cu cafea și rolul consumului de cafea într-un plan de pierdere în greutate au fost de multe ori dezbătute aprig.

Dieta cu cafea a devenit ceva destul de comun în rândul persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus, mai ales într-un mod simplu, dar să aibă și efecte de lungă durată.

Cafeaua este, pentru majoritatea persoanelor, ceva indispensabil. Câte persoane nu sunt morocănoase dimineața, iar, după ce își beau cafeaua, parcă ar străluci?! Tocmai din acest motiv, dieta cu cafea are efecte pozitive pe mai multe planuri.

Cafeaua poate avea efecte atât negative, cât și pozitive asupra sănătății și greutății dumneavoastră, în funcție de modul în care este consumată. Dacă va bazați deja pe un obicei zilnic de a consuma cafea și nu reprezintă un scop de a pierde în greutate, este esențial să învățați cum să valorificați atributele pozitive oferite de dieta cu cafea.

Ce implică dieta cu cafea?

Dieta cu cafea se bazează pe principiul ca un conținut de cofeină ușurează procesul de ardere a grăsimilor și contribuie la o bună funcționare a organismului.
Aceasta dietă bazată pe cafea este considerată a fi una foarte practică, deoarece consumul de cafea zilnic, care constă în aproximativ cinci căni de cafea, crește rata metabolică; însă, cafeaua se recomanda a fi consumată fără zahar și lapte.

Dieta cu cafea

Ce fel de cafea se folosește în dieta cu cafea?

Ei bine, nu orice tip de cafea este potrivită, ci cafeaua neprăjită, adică cea verde. Aceasta este un foarte bun stimulator în procesul de arderea a grăsimilor, așa că poți să slăbești într-un mod sănătos, fără să fii nevoită să apelezi la diete drastice.

Ce conține cafeaua verde?

În dieta cu cafea se recomandă cafeaua verde, deoarece aceasta conține acidul clorogenic, ce stimulează arderile din organism, nu dă voie depozitelor grase să se formeze, dar ajută și la absorbția cantității necesare de zahăr.

Beneficiile dietei cu cafea

Cafeaua conține cafeină, care este un stimulent. Consumul de cafea ajuta organismul să fie mai alert și îl ajută să fie mai activ, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Consumul de cafea după-amiază sau după cină poate ajuta la reducerea poftei de gustări sau dulciuri, prin umplerea stomacului și suprimarea apetitului, fără adăugarea caloriilor.

Cafeaua poate stimula, de asemenea, metabolismul prin creșterea ratei organismului  de termogeneză – modul în care corpul arde calorii pentru a crea căldură și energie.

Dieta cu cafea pretinde a fi bun diuretic, dar studiile au arătat ca a bea cu moderație cafea nu duce la pierderea de apă. Într-adevăr, consumul de cafea creste aportul de lichide cu aceeași valoare ca apa potabilă, ceea ce ar putea fi mai ușor pentru cei care iubesc cafeaua, dar cărora nu le place apa, pentru a menține un nivel optim de lichide în organism.

Cel mai recent studiu, ce a avut ca principală temă de dezbatere dieta cu cafea, a fost publicat în Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity Journal. Acesta a arătat că persoanele care au ținut dieta cu cafea au reușit să piardă, în doar 12 săptămâni, chiar și opt kilograme.

Numărul celor care au participat a fost de 16, iar aceștia au declarat faptul că au reușit, ca în decurs de 22 de săptămâni, să piardă un număr considerabil de kilograme, păstrându-și același stil de viață și alocând același timp sportului sau activităților din timpul liber.

Una dintre concluziile la care au ajuns oamenii de știință a fost aceea conform căreia 400 mg de extract de boabe de cafea verde luate cu o jumătate de oră înainte de masa se dimineață ori cea de prânz,  pe stomacul gol, vă pot ajuta să pierdeți în greutate două kilograme. Acest lucru trebuie repetat timp de două săptămâni, în fiecare zi, iar rezultatele sunt garantate.

Tot ce trebuie să faceți pentru ca dieta cu cafea să aibă efect este să beți, în fiecare dimineață, cu 30 de minute înainte de a mânca, o cană de cafea verde.

Efectele secundare ale dietei cu cafea

Efectele secundare ale dietei cu cafea pot fi creșterea frecvenței cardiace, deshidratarea și schimbarea culorii danturii. Nu se va utiliza acest regim alimentar cu cafea dacă va confruntați cu probleme de sănătate legate de inimă. Periați dinții regulat după consumul de cafea. Beți cel putin 1,5 litri de apa plata. Pe parcursul acestui regim se recomandă o alimentație echilibrată și exerciții fizice pentru a accelera procesul de dietă și a obține un corp mai sănătos.

Dieta cu cafea poate avea și efecte adverse, la fel ca orice alt regim. Așa că, pentru a fi complet informați, vă vom prezenta ce efecte neplăcute pot apărea după ce sau în timp ce țineți dieta cu cafea.

Vă puteți confrunta cu frecvențe cardiace schimbarea culorii dinților, dar și cu deshidratarea.

Dacă observați un astfel de efect, cel mai bine este să vă opriți din a ține dieta și să consultați un medic.

Pentru a începe să țineți această dietă cu cafea, trebuie să mai aveți în vedere anumite lucruri. Neapărat trebuie să beți 1,5 de apă plată, trebuie să aveți o alimentație sănătoasă, dar și echilibrată și, cel mai important, nu trebuie să aveți probleme cu inima…

Se recomandă să mergeți la un control de rutină înainte de a începe dieta cu cafea, pentru eliminarea oricărei suspiciuni.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept