Home » Dieta cu cereale integrale previne cancerul de colon

Dieta cu cereale integrale previne cancerul de colon

scris de: Elena
Dieta cu cereale

Dieta cu cereale integrale a inceput sa capete un contur cat mai pronuntat in ultima perioada si sa fie folosita, deoarece in cadrul acestei diete ai libertatea de a consuma trei mese principale si chiar si doua gustari.

Inainte de a se incepe o dieta cu cereale integrale, se va consulta un medic specialist. Se va urma un plan corespunzator, in functie de cerintele fiecarui organism. Se va tine cont de faptul ca cerealele sunt de doua tipuri: integrale si rafinate si, in functie de rezultatele dorite, se va aplica principiul dietei cu cereale.

Avantajele dietei cu cereale

In cazul in care se va lua in calcul sa se tina o dieta cu cereale integrale, exista cateva beneficii insa trebuie mentionat faptul ca efectele sunt pe termen relativ scurt.

Cerealele sunt o bogata sursa de carbohidrati, calciu si fibre. In alta ordine de idei, in momentul in care se va recurge la aceasta dieta, unul dintre avantaje consta in faptul ca a consuma aceste gustari de cereale implica un program regulat de servire a meselor; in final, se pot vedea rezultate, cum ar fi scaderea in greutate.
Efectele dietei cu cereale integrale sunt pe termen scurt, dieta fiind in principal conceputa pentru persoanele care vor sa elimine cateva kilograme.

Dieta cu cereale integrale

Dezavantajele dietei cu cereale integrale

Iata si cateva motive pentru care o dieta cu cereale integrale ar trebuie tratata cu atentie; si aici se va pune accent la ceea ce poate cauza dieta tinuta in exces, in functie de caracteristicile cerealelor respective:

•    Glutenul, proteina care este prezenta in cereale precum grau, orz, secara si ovaz, este foarte greu de digerat, poate deteriora mucoasa intestinului si pot aparea simptome gastrointestinale. Cauzele frecvent asociate in consumul de gluten pot fi: probleme gastrointestinale, balonare, dureri abdominale, arsuri stomacale, intoleranta la gluten si boala celiaca, boli autoimune, probleme ale pielii, deficit de atentie, autism, dureri musculare, dureri articulare, deficiente nutriționale.
•    Acidul fitic, cand este prezent in cantitate mare in dieta cu cereale, este un antinutrient, iar problema este ca se leaga de minerale pretioase pe care le consuma, mai ales calciu, fier, magneziu si zinc, impedicand organismul sa le absoarba corespunzator.
•    Lecitina, data de consumul de cereale in dieta, poate da afecte adverse, precum diaree, balonare, greata, reflux sau varsaturi.
•    Alfa amilaza, cu efecte negative asupra pancreasului in dieta cu cereale.
•    O dieta cu cereale implica un continut ridicat de carbohidrati.

Tip de meniu pentru dieta cu cereale:

Dimineata:

– un bol cu cereale integrale si lapte
– un fruct
– cafea

Gustare:    un iaurt degresat

Pranz:        legume si carne de vita la gratar

Gustare:    un fruct

Cina:          cereale integrale cu lapte

Daca decizia finala este de a urma o dieta cu cereale integrale, specialistii vor recomanda in special o dieta cu cereale integrale, evidentiind faptul ca acestea au numeroase beneficii asupra sanatatii organismului. Cerealele se vor asocia cu iaurturi degresate si sucuri naturale din fructe…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept