Home » Dieta cu cireșe – fructul-minune cu un conținut scăzut de grăsimi și calorii

Dieta cu cireșe – fructul-minune cu un conținut scăzut de grăsimi și calorii

scris de: Elena

În sezonul cald ne răsfățăm organismul cu multe fructe delicioase. Printre aceste fructe putem găsi unele deosebit de gustoase, pe care le putem combina într-o dietă de slăbit, și anume: dieta cu cireșe! Aceste fructe minunate au un conținut scăzut de grăsimi și calorii (o cireașă are, mai exact, patru calorii), dar o cantitate mare de apă.

Dieta are, de fapt, două variante surori: dieta de trei săptămâni și cea de trei sau patru zile.

  1. Dieta de trei săptămâni

  • Dimineața trebuie să mănânci minimum 100 grame de cireșe. Cantitatea va crește încet, până se va ajunge la jumătate de kilogram consumat pe stomacul gol. Nu este nevoie să mănânci o cantitate atât de mare o dată. În funcție de gramajul la care ai ajuns, împarte-l în două sau trei părți egale pe care să le consumi la intervale egale până la prânz;
  • Prânzul și cina vor fi ușoare, deci se va renunța la grăsimi, zahăr sau alcool.
  1. Dieta de trei sau patru zile

  • Timp de trei sau patru zile vei consuma doar cireșe. Dacă nu există un deficit de vitamine ori minerale, această dietă se poate relua în fiecare lună. Cantitatea preferabilă consumată pe zi este între două și trei kilograme de cireșe, care se vor împărți în mai multe porții. Între acestea se va consuma foarte multă apă minerală;
  • Având în vedere că este o dietă restrictivă, este nevoie să apelezi la un medic înainte de începerea acestei mini-diete șoc.

O dietă bazată pe consumul de cireșe micșorează nivelul colesterolului cu 11%. Dacă îți dorești să pari mai tânără, se recomandă tot această dietă îți însă va trebui să consumi cireșe pietroase, mai puțin dulci, care conțin o cantitate foarte mare de melatonină.

Ce e și mai “delicios” la această dietă? După terminarea ei, nu e nevoie să renunți la consumul de cireșe. Folosește diverse combinații în care aceste fructe să fie prezente pentru a putea să te bucuri în continuare de beneficiile lor: sucuri naturale, tarte cu cireșe, iaurt cu bucăți de cireșe congelate și cereale integrale, milkshake-uri, salate de diverse fructe.

Vrei să te răsfeți cu un platou de fructe? Combină cireșele cu pepene galben, kiwi, caise, nectarine și mandarine. Bineînțeles, nu vei orna cu frișcă sau pudră de vanilie, decât abia atunci când vei slăbi kilogramele dorite, vei avea un regim alimentar sănătos și o siluetă deja obișnuită cu acest nou stil de viață!

Beneficii

Cireșele au o cantitate mare de antioxidanți, reduc riscul apariției cancerului, au efect antiinflamator și protejează inima. Conținutul lor complet este: Vitamina A, Vitamina C, bioflavonoide, acid elagic, alcool perilic, antocianine, magneziu și melatonină. În câteva cuvinte, cireșele înseamnă sănătate curată!

Aceste fructe sunt recomandate mai ales persoanelor care suferă de reumatism, gută, litiază. Pe lângă toate aceste beneficii, cireșele ajută foarte mult în procesul de slăbire și se recomandă, de asemenea, persoanelor care suferă de boli hepatice, anemie sau afecțiuni biliare, dar și persoanelor care prezintă semne de oboseală gravă. Copiii cu un deficit de creștere sau adulții cu deficit de dezvoltare pot apela și ei cu încredere la consumul de cireșe…

Depurative, remineralizante, energizante și diuretice, cireșele devin unele dintre fructele-“vedetă” ale sezonului cald.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept