Home » Dieta cu iaurt ajuta la pierderea in greutate

Dieta cu iaurt ajuta la pierderea in greutate

scris de: Elena
Dieta cu iaurt

Dieta cu iaurt ajuta la pierderea eficienta in greutate fara sa presupuna infometare, ci o alimentatie sanatoasa, proportionata. In cele ce urmeaza, va aratam cum puteti obtine rezultate excelente cu aceasta cura.

Dieta cu iaurt a fost creata pe baza informatiilor dintr-o carte scrisa de Ana Luque, atestata in wellness si nutritie. Aceasta sustine ca iaurtul folosit in alimentatie, ajuta la pierderea in greutate si restabilirea sanatatii organismului. Exista mai multe versiuni ale acestei cure, insa niciuna nu este oficiala. Cu toate acestea, expertii au convenit ca iaurtul are importanta lui in procesul de slabire, iar nutrientii pe care ii contine sunt benefici sanatatii in general.

De ce este buna dieta cu iaurt?

Iaurtul este satios (mai ales cand se consuma impreuna cu o bucata de fruct), contine nutrienti si este slab in calorii, are un gust bun, este bogat in calciu, vitamina B12, vitamina B5, riboflavina, iodina, potasiu si un numar mare de proteine. Aceasta cura este bazata pe probiotice si flora sanatoasa prezenta in intestine, care ajuta la procesarea si digestia hranei; cand aceasta se face in mod corect si alimentele sunt maruntite complet, se imbunatateste si functionarea colonului, ceea ce duce la o stare buna a sanatatii in general. Pentru a putea slabi, este necesar sa se creeze un deficit de calorii, sau sa consumati mai putine decat numarul total pe care le arde organismul, insa dieta cu iaurt trebuie sa fie una echilibrata. Pierderea in greutate se bazeaza pe restrictionarea caloriilor, iar iaurtul contine intre 100 – 120 calorii per portie. Nu se recomanda consumul exclusiv al iaurtului, deoarece poate aparea un dezechilibru, ci este bine sa mancati conform unui plan de meniu care sa contina si alte lucruri.

Dieta cu iaurt este alcatuita din doua etape, care se completeaza una pe cealalta:

• Etapa 1

Se consuma iaurt natural, proaspat si sanatos in preparare, coacere, in deserturi, dressing-uri pentru salate si multe altele.

• Etapa 2

Se adauga iaurt in alimentatia de zi cu zi, sub diverse forme:

– parfait la micul dejun

– ca gustare, drept ceva dulce si aromat

– ca topping pentru un cartof copt

– impreuna cu salata, ca dressing

– in componenta unei bauturi smoothie

Iata un exemplu de meniu pentru dieta cu iaurt:

Micul dejun: o ceasca de cafea sau ceai cu zaharina, tarate de grau si un iaurt natural slab in grasimi.

Ca gustare, in timpul diminetii: un iaurt cu aroma de fructe

Pranz: la alegere dintre o portie de orez cu doua rosii umplute cu ciuperci si branza cu continut redus de grasimi SAU somon la gratar sau la cuptor, cu sote de legume SAU cartofi copti, salata de laptuci, rosii, porumb si mazare.

Desert: doua iaurturi naturale la care se adauga capsuni si struguri.

Gustare: un iaurt slab in grasimi cu o infuzie.

Cina: un iaurt natural cu bucati de fructe (mere, pere, piersici etc.)

Este bine de stiut:

• Dieta cu iaurt nu poate fi urmata de catre persoanele cu nivelul ridicat de colesterol, care sufera de pietre la rinichi sau de hepatita, din cauza nivelului ridicat de calciu si fosfor, care ar putea agrava acele afectiuni, de aceea se recomanda consultul medicului inainte de a o urma.

• Aceasta cura nu trebuie tinuta mai mult de doua saptamani.

• Nutritionistii sustin ca, in general, grasimea produce hormonul cortizol, care influenteaza negativ apetitul ce apare in urma anxietatii, iar atunci cand se consuma iaurt, calciul trimite un mesaj celulelor pentru a elimina cortizolul. Mai mult, aminoacizii ajuta la arderea grasimilor, asadar se pierde in greutate usor. Obiectivul principal al dietei cu iaurt este alimentatia de zi cu zi cu iaurt natural sau cu fructe, usor de digerat. Sunt permise zaharina si infuziile din plante precum ceaiul si cafeaua.

• Nu consumati exclusiv iaurt pe durata curei.

• Dieta cu iaurt nu este completa din punct de vedere nutritiv: contine mici cantitati de vitamina E, vitamina A, fier si cupru, de aceea se recomanda ca iaurtul sa fie consumat impreuna cu o varietate de alimente sanatoase. In acest mod, corpul va primi toti nutrientii de care are nevoie.

• Alegeti iaurtul degresat sau cu numar redus de calorii, in locul celui cu grasimi, deoarece grasimile ridica nivelul caloriilor. Inlocuiti alte produse cu iaurt cu nr redus de grasimi, de exemplu, folositi-l ca dressing in salate sau mancarurile de legume. Serviti un iaurt aromat fara zahar ca alternativa pentru a inlocui deserturile bogate in calorii precum inghetata, bomboanele sau bunatatile preparate la cuptor. Drept gustare, o portie moderata de iaurt este mult mai potrivita decat biscuiti sau chipsuri. La micul dejun puteti manca iaurt cu cereale integrale sau fructe.

• Iaurtul contine mult calciu, iar o persoana are nevoie sa consume in total cate 1.200 mg – 1.400 mg/zi daca vrea sa aiba talia mai subtire sau ca regimul sa fie unul de succes, insa nu trebuie sub nicio forma sa luati calciul si din suplimente pe langa cel luat din alimentatie, deoarece pot aparea efecte daunatoare, precum pietrele la rinichi.

• Pentru a evita incetinirea pierderii in greutate din cauza indulcitorilor pe baza de zahar (care sunt interzisi in dieta cu iaurt), este de preferat sa adaugati mirodenii sau fructe daca vreti sa schimbati gustul iaurtului, in cazul in care va este pofta de ceva mai dulce. O alta alternativa potrivita este iaurtul cu indulcitori non-nutritivi…

• Multe celebritati au testat deja dieta cu iaurt (printre care Courtney Cox, David Arquette si chiar un grup de modele Victoria’s Secret) si au slabit rapid.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept